Berat Albayrak'ın istifasında çarpıcı detay...

Taha Akyol ve Mustafa Karaalioğlu, KARAR TV'de Berat Albayrak'ın istifası, Azerbaycan'ın 28 yıl sonra Karabağ'ı işgalden kurtarması ve Türkiye'nin Biden'ı neden tebrik etmemesini masaya yatırdı.

BERAT ALBAYRAK'IN İSTİFASI

Taha Akyol:

Berat Albayrak, elinden tutularak o yüksek makamlara getirilen biriydi. Damat olmasaydı, kendisini böyle milletvekilliğine taşıyacak bir politik kariyeri de yoktu, iş dünyasında da başarısı yoktu ki politikaya taşıyıp kendini milletvekili yapsınlar. 2015 yılının Ağustos ayında Antalya'daki G-20 Zirvesi'de Erdoğan'ın Obama ile görüşmesine Başbakan Davutoğlu'nu almamıştı. Henüz milletvekili yemini etmemiş her hangi bir sıfatı bulunmayan Berat Albayrak'ı almıştı.

Zaten kurumların ve kuralların buna bağlı olarak da liyakatin zayıfladığı sistemlerde akraba bağları, mutlak itaat kavramları ön plana çıkar. 

Berat Albayrak çok önemli pozisyonlara getirildi. En stratejik bakanlıklar verildi. Hatta Erdğan'ın "İkinci bir Albayrak yok ki; ne yapayım" dediğini biliyoruz. Bu nedenle istifa çok büyük bir kırılma. Bu kadar sorumluluk almış birinin devir teslim törenine katılması kabul edilebilir mi? Bu kadar önemli birinin anne-babamı görmeye gidiyorum diyerek Trabzon'a gidiyorum demesi doğru mu? Sağlık sorunu varsa Trabzon'a gitmek yerine devir teslim törenine katılabilirdi. Böyle bir kamu görevi yok mu?

Mustafa Karaalioğlu: 

'Damat bakan' eleştirisi çok yapıldı. Ben nedense demokratik görmesem de 'Varsın bakan damat olsun' duygusunu barındıranlardanım. Berat Bey de başarısız olabilirdi. Nitekim Cumhurbaşkanı'nın seçtiği her bakan başarılı olmadı. Bu da normal bir seçim olarak değerlendirilebilirdi. Ancak Berat Bey, ilişki kurduğu bütün muhitlerle sorunluydu. Antipatikti. Konuşma tarzından, politikaları abartma biçimine kadar antipatikti. 

Antipatik olmasa, demokratik bir kişilik olsaydı başka bir tablo ortaya çıkardı. 

Böyle bir sistemde dört dörtlük bir örnek yaşananlar. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Berat Albayrak'ın istifasından pazar sabahından itibaren haberi vardı. Ne olacaksa olsun düşüncesiyle hareket ettiği görülüyor. Instagram paylaşımından sonra da çözüm aramaya başladı. 

TÜRKİYE'NİN BIDEN'I TEBRİK ETMEMESİ

Taha Akyol: 

Trump daha 3 ay Başkan. Savunma Bakanı'nı azletti. Türkiye'nin de dosyaları var. Kurumsal ilişki yerine kişisel ilişkiler öne çıkınca böyle oluyor... 

Mustafa Karaalioğlu:

Azerbaycan-Ermenistan anlaşması Mustafa Karaalioğlu: Azerbaycan'ı kutluyoruz, Türkiye doğru da yaptı ama; 1-Rusya tek belirleyici oldu. Askeri ile Karabağ'a girdi 2-Batı yanlısı Paşinyan'ı Moskova tasfiye etti 2-Türkiye sahada mı belirsiz...

Taha Akyol:

Azerbaycan'ı zaferi için tebrik etmek lazım. Türk ve Azerbaycan bayrakları açarak sevindiler. Can Azerbaycan için 'yetmez ama evet' anlaşması oldu. 

KARAR TV'Yİ TAKİP EDİN BİLDİRİMLERİ AÇIN...  

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (13)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
13 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN