Berat Albayrak'ın görevden aldığı bürokratlara 10 ay sonra yeni görev

Berat Albayrak'ın görevden aldığı bürokratlara 10 ay sonra yeni görev

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Berat Albayrak'ın istifasının ardından, daha önce Maliye ve Haziran Bakanlığı'nda görevden alınan bürokratları Sayıştay Savcılıklarına atandı.

İstifa eden eski Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak, geçen ocak ayında çok sayıda bürokratı görevden almıştı. Cumhuriyet gazetesinin haberine göre, Albayrak’ın istifasının ardından, hukuk ve ekonomi alanında yeni bir dönemin sinyalini veren Cumhurbaşkanı Erdoğan dün bu bürokratları yeni görevlere atadı.  

Görevden alınan 20’ye yakın üst düzey bürokrat arasında Kamu Mali Yönetim ve Dönüşüm Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Ali Karatürk de vardı. Karatürk dün Cumhurbaşkanı tarafından Sayıştay Savcılığı’na atandı.

Milli Piyango İdaresi Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Çolak da görevinden alınan isimler arasında yer aldı. Çolak, dün Erdoğan tarafından Sayıştay Savcısı olarak atandı.

Savcılığa atanan bir diğer isim Ertan Erüz, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda yönetici olarak görev yapmıştı.

Mustafa İlhan da Sayıştay Savcısı olarak atandı.

Erdoğan, Berat Albayrak'ın istifasının ardından kendisine Enerji Bakanlığı döneminde yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür etmiş ve yeni dönem mesajı vermişti. Cumhurbaşkanı dün de Tekirdağ'da yaptığı konuşmada "Sanılmasın ki milletin bize verdiği kredi sonsuzdur. Kerameti kendimizde gördüğümüz, kendi hesaplarımızın peşine düştüğümüz gün artık bu partinin misyonu bitmiş demektir" diyerek hukuk ve ekonomi alanında yeni bir reform dönemi başlattıklarını söylemişti.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN