Davutoğlu'ndan Berat Albayrak olayına çok sert gönderme: Şantaj aracına dönüştü

Davutoğlu'ndan Berat Albayrak olayına çok sert gönderme: Şantaj aracına dönüştü

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın istifa sürecini eleştirdi: Makama sunmadan halkla paylaşılan istifa makama saygısızlıktır. İstifa, bir şantaj aracına dönüştü.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın istifasını açıklama şeklini eleştirdi. Devlet sisteminin çökertildiğini söyleyen Davutoğlu "İstifa, bir şantaj aracına dönüştü" dedi.

Geçtiğimiz günlerde Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak Instagram'dan yaptığı paylaşımla görevinden istifa ettiğini açıklamıştı. Albayrak'ın üzerinden saatler geçmesine rağmen hükümetten istifayla ilgili ne teyit ne de yalanlama geldi.

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu da yaşananları eleştirdi. Devlet düzeninin ve ahlakının çökertildiğini belirten Davutoğlu şunları söyledi:

"MAKAMA SUNMADAN PAYLAŞILAN İSTİFA SAYGISIZLIKTIR"

"İstifa saygın bir müessesedir. İnsanı zelil etmez, rezil etmez, bazen onur da kazandırır. İstifa bireysel bir duruştur aynı zamanda. Makama sunmadan halkla paylaşılan istifa makama saygısızlıktır. Bu devlet ahlakını ne kadar bozduklarının işaretidir.

Sayın İçişleri Bakanının daha önce iki kez istifadan geri dönmesi de istifa müessesini de devlet sistemi gibi çökerttiklerinin göstergesidir. İstifa, bir şantaj aracına dönüştü.

"İSTİFA ETMESİ ONU KURTARMAZ"

Devletin en tepesindeki kayınpeder-damat ilişkisi toplumun bütün katmanlarına yayılıyor. Sayın Hazine ve Maliye Bakanı, Türk ekonomisini irrasyonel düzenlemelerle batıran bir bakandır. İstifa etmesi onu kurtarmaz. İstifa etmesi milletin üzerine yüklediği yüz milyarlarca dolarlık ek borç yükünü ortadan kaldırmaz.

Sayın Cumhurbaşkanının bizi faizci olarak suçladığı günlerde faizler yüzde 7 civarındaydı. Enflasyonla arasındaki fark yüzde 1'e kadar gerilemişti. Şimdi faizler nerde? Dolar 2,80'di. Şimdi 9'a dayandı.

Sayın Cumhurbaşkanı son dönemde trollerden, şahsiyet suikastları yapan bir güruhtan yana tavır aldı.

"ELVAN VE AĞBAL'IN DÜRÜSTLÜKLERİNE ŞAHİDİM"

AK Parti'de büyük bir kitlesel kayma var ve bu kitlelerin büyük çoğunluğu bize gelecek. Önce kitlesel kayma olacak daha sonra elitleri arasında bir çözülme olacak.

Sayın Lütfi Elvan ve Naci Ağbal'ın benimle çalıştıkları dönemde dürüstlüklerine şahidim."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN