CHP'den Erdoğan'ın 'yeni dönem' mesajlarına tepki: Kurbağanın gözü patladı

CHP'den Erdoğan'ın 'yeni dönem' mesajlarına tepki: Kurbağanın gözü patladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'yeni dönem' mesajlarına tepki gösteren CHP Sözcüsü Faik Öztrak, açıklanan 'ekonomi hedeflerini' hatırlatarak "Fiyat istikrarı, finansal istikrarmış, 18 yıldır neredeydiniz? Kurbağanın gözü patladı" diye konuştu.

Hatay'da konuşan CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Merkez Bankası Başkanı'nın görevden ayrılması ve Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın istifa etmesi ile ilgili "Merkez Bankası Başkanı'nı ve bakanı değiştirdiler, hayırlı olsun. Ama uçak eski, metal yorgunu. Yardımcı pilotları değiştirdiler ama kaptan eski. Ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz" dedi. 

"ERKEN SEÇİME HAZIRIZ"

Öztrak, halkın erken seçim istediğini belirterek "Bu beceriksizleri, bu liyakatsizleri millet artık istemiyor. Millet, artık 'Bir an önce önüme sandık gelsin' diye bekliyor. Biz daha geçen seçimin yapıldığının ertesi sabahı örgütlerimizle, genel merkezimizle seçime hazırdık. Erken seçime hazırız. Millet 'sırtımdaki yükü daha fazla arttırmasınlar' diye erken seçim istiyor, notlarını veriyor" diye konuştu. 

02-001

"'ADALET' DİYORLAR MEYDANLARDA..."

Öztrak, AKP'nin 'Adalet, üretim, hakça paylaşmak' sözcüklerini kullanmaya başladığını ama bu sözlerin CHP'ye ait olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti: 

"2018 yılında ekonomi masasını kurduk. 2018’den öncede burada gördüğünüz adalet, üretim, hakça paylaşmak sözcüklerini o gün de kullandık seçimlerden önce, bugün de kullanıyoruz. Ama bakıyorum bugün birileri bizimle beraber bu sözcükleri kullanmaya başladı. 'Adalet' diyorlar meydanlarda... Geçmiş olsun. 18 yıldır ne yapıyordunuz? 'Üretim' diyorlar, 18 yıldır üretim neredeydi? Alıyordunuz dışarıdan sıcak parayı, şişiriyordunuz ekonomiyi.

"KURBAĞANIN GÖZÜ PATLADI"

'Hakça paylaşalım kimse dışarıda kalmasın' diyorlar. Havuz müteahhitlerinin haline, şu bütçenin haline bakın! Adamlara dolarla garantiyi verdiniz, tıkır tıkır paralarını ödüyorsunuz ama vatandaşa bir şey yok. Biz 'istikrar' diyorduk, şimdi bunlar da 'istikrar' demeye başladılar. Baktım; üç ayağı varmış programlarının. Fiyat istikrarı, finansal istikrarmış, 18 yıldır neredeydiniz? Kurbağanın gözü patladı. Şimdi kalkıp da bizim söylediklerimizi söyleyerek bu işleri çözebilmek mümkün değildir."

01-004CHP Ekonomi Masası heyeti, Hatay'da, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası'nda (ATSO) iş insanlarıyla toplantı yaptı. Toplantıya, Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Genel Sekreter Selin Sayek Böke, genel başkan yardımcıları Fethi Açıkel ve Veli Ağbaba ile bazı milletvekilleri katıldı.

ALBAYRAK İSTİFA ETTİ, ERDOĞAN 'YENİ DÖNEM' MESAJI VERDİ

Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal, geçen hafta gece yarısı operasyonuyla görevinden alınmış yerine Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal atanmıştı.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak da 8 Kasım'da Instagram hesabından istifa ettiğini duyurmuş, sessizliğe bürünen Beştepe'den 27 saat sonra yazılı bir açıklama gelmişti. Albayrak'ın yerine TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan atanmıştı.

Albayrak'ın istifasının ardından Erdoğan peş peşe 'yeni dönem' vurgusu yaparak hem hukuk hem de ekonomi alanında 'seferberlik' başlatıldığını ilan etmişti.

Son 4 günde 3 kez 'yeni dönem, yeni reform ve yepyeni seferberlik' kavramlarını kullanarak mesajlar veren Erdoğan, son olarak ekonomi yönetimini yeniden oluşturduklarını açıklamıştı.

Erdoğan, son açıklamasında ekonomiye dönük "Ekonomi, hukuk ve demokraside yepyeni bir seferberlik başlatıyoruz. Ekonomi yönetimini yeniden oluşturduk. Hem mevcut sıkıntıları çözecek adımları hem bizi hedeflerimize ulaştıracak hamleleri süratle hayata geçirme azmindeyiz. Aynı şekilde geçtiğimiz yıl başlattığımız hukuk reformlarını, ekonomik güven iklimini de tahkim edecek şekilde hızlandırarak sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı. 

 

 

İlgili Haberler
YORUMLAR (2)
2 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN