Erdoğan'dan çarpıcı Berat Albayrak açıklaması

Erdoğan'dan çarpıcı Berat Albayrak açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bakanlar toplantısının ardından yaptığı açıklamada Berat Albayrak'ın istifası ve ekonomi yönetimindeki değişiklikle ilgili çarpıcı mesajlar verdi.

Merkez Bankası Başkanı'nın değiştirilmesi ve Berat Albayrak'ın istifasının ardından değişim mesajları veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, kritik bakanlar toplantısından sonra da çarpıcı değerlendirmeler yaptı.

Erdoğan, Berat Albayrak'ın istifası ve ekonomi yönetimindeki değişikliklerle ilgili dikkat çeken bir değerlendirmede bulundu. Cumhurbaşkanı "Bu görev değişiklikleri küresel düzeyde yaşanan siyasi ve ekonomik değişimlere uygun şekilde ülkemizde de hukuk ve ekonomi alanında köklü reformlara hazırlık yaptığımız bir dönemde gerçekleşti" dedi. 

Dünyada ve bölgede tarihi bir yeniden yapılanma sürecinin sancılarının yaşandığını söyleyen Erdoğan, "Salgın bu süreci hem hızlandırmış, hem de biçimlendirmiştir. Siyasi ve ekonomik değişim dalgası sınırları aşan sonuçlar doğurarak etki alanını ve gücünü artırmaktadır" dedi. FETÖ ile mücadele ve hükümetin 18 yılda yaptığı reformları hatırlatan Erdoğan, hukuk ve ekonomi reformu yapacaklarını yeniledi. 

ADALET, EŞİTLİK, ÖZGÜRLÜK VURGUSU

Erdoğan "Bugüne kadar hep adalet ile kalkınmayı, hukuk ile ekonomiyi, özgürlük ile güvenliği birbirini tamamlayan iki olgu olarak kabul eden bir anlayışla milletimizin huzurunda olduk. Hukuk devletinden anladığımız mevzuat devleti değildir. Biz daima toplum hayatının temeli olarak gördüğümüz adalet, özgürlük, eşitlik ve insan haklarına dayanan bir normlar sisteminin inşasından yana olduk. Önümüzdeki dönemde de bu doğrultuda çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu. 

Adaletin olmadığı yerde diğer tüm imkânların zulüm aracına dönüşeceğini söyleyen Erdoğan şöyle konuştu:

"Bu bakımdan bizim anladığımız ve inandığımız adalet kavramı yargıyla ilgili olmanın çok ötesinde bir manaya ve işleve sahiptir. Son 18 yılda adaletin tam anlamıyla tesisi ve yaşatılması hedefi doğrultusunda çok büyük değişimleri hayata geçirdik. Şayet değişim gerçeğine sırtımızı döner ve üzerimize düşenleri yapmazsak milletimize karşı görevimizi yerine getirmemiş oluruz." 

HUKUKUN TECELLİSİNDEN TAVİZ VERMEYECEĞİZ

"Geçtiğimiz yılın 30 Mayıs’ın da kamuoyuyla paylaştığımız yargı reformu strateji belgesini işte bu hakikatler ışığında hazırlamıştık. Reform stratejimiz toplumsal refahın daha fazla özgürlük ve daha güçlü demokrasiyle gerçekleşeceği ilkesi üzerine bina edilmiştir. Meclis’imiz bugüne kadar strateji belgemiz kapsamında üç yargı paketini kanunlaştırdı."

"Bu paketlerle ceza adaletiyle hak ve özgürlükler alanında çok önemli yeniliklerin hayata geçmesi sağlandı. 15 Temmuz’da milletin yazdığı destanı hukukla taçlandıran, darbecilerden millet adına hesap soran yargının daha iyi işlemesi için ne gerekiyorsa yapacağız. Hukuk devletinin tüm unsurlarıyla tahkim edilmesi önceliğimizden ve adalet hassasiyetimizden kesinlikle taviz vermeyeceğiz."

"Demokrasinin işlerliğini artırarak, hukukun üstünlüğünü güçlendirerek, ekonomi alanında da yeni fırsatların güvencesini teşkil edecek adımları atmakta kararlıyız."

EKONOMİDE KÜRESEL DÜZEYDE SİYASİ DEĞİŞİME UYGUN

"Bilindiği gibi geçtiğimiz hafta Kabinemizdeki Hazine ve Maliye Bakanlığımızda bir görev değişikliğine gittik. Affını isteyen Berat Albayrak’ın bu talebini kabul ederek Hazine ve Maliye Bakanı olarak Lütfi Elvan arkadaşımızı görevlendirdik. Aynı şekilde Merkez Bankası ile Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığında da yeni görevlendirmeler yaptık. Bu görev değişiklikleri küresel düzeyde yaşanan siyasi ve ekonomik değişimlere uygun şekilde ülkemizde de hukuk ve ekonomi alanında köklü reformlara hazırlık yaptığımız bir dönemde gerçekleşti."
 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN