Erdoğan 'yeni reform dönemi' dedi atılacak adımları açıkladı

"Ülkemizde ekonomide ve hukukta yeni bir reform dönemi başlatıyoruz" diyen Erdoğan, 'yeni' hedefleri sıraladı: Ekonomi politikalarımızı fiyat istikrarı, finansal istikrar ve makro ekonomik istikrar olmak üzere 3 sac ayak üzerinde inşa edeceğiz.

Tekirdağ'da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dikkat çeken bir çıkış geldi, "Sanılmasın ki milletin bize verdiği kredi sonsuzdur. Kerameti kendimizde gördüğümüz, kendi hesaplarımızın peşine düştüğümüz gün artık bu partinin misyonu bitmiş demektir" dedi.

"Ülkemizde ekonomide ve hukukta yeni bir reform dönemi başlatıyoruz" diyen Erdoğan, Türkiye'nin 'yeni' hedeflerini sıraladı: "Önceliğimiz şüphesiz ki enflasyonu süratle tek haneli rakamlara, ardından orta vadeli programımızdaki seviyelere çekmektir. Yeni dönem parametrelerimizin açıklanmasıyla hamdolsun piyasalarda olumlu yönde, gözle görülür hareketlenme başladı. Ekonomi politikalarımızı fiyat istikrarı, finansal istikrar ve makro ekonomik istikrar olmak üzere 3 sac ayağı üzerinde inşa ederek, inşallah hedeflerimize ulaştıracağız."

AK Parti Tekirdağ 7. Olağan İl Kongresi'nde konuşan Erdoğan "Alemi titreten Fatihler gördün. Bugün özlediğin fetihler gördün. Rabb'imden nice lütuflar gördün. Vazgeçilemez Tekirdağımsın" sözleriyle başladı.

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

"Milletimiz büyük ve güçlü Türkiye idealinden vazgeçmediğini, bunu hayata geçirme sorumluluğunu da yine AK Parti'ye verdiğini, her mücadelemizde yanımızda bulduğumuz desteğiyle bunu gördük. Bu durum genel başkanından mahalle temsilcisine kadar AK Parti teşkilatlarında görev almış herkese çok büyük sorumluluk yüklüyor. Böyle bir sorumluluğu hakkıyla hissedenin gözüne uyku girmez. Hep söylediğimiz gibi AK Parti, milletin partisidir. AK Parti'yi millet kurmuştur.

"AK PARTİ İLE TÜRKİYE'NİN KADERİ İÇ İÇEDİR"

AK Parti'nin istikametini millet belirlemiştir. Bundan sonra da yine milletimizle birlikte yol yürüyeceğiz. Ama sanılmasın ki milletimizin bize verdiği kredi sonsuzdur. Hükümette, mecliste, belediyelerde, teşkilatlarda samimiyetle, ihlasla, gayretle ülkenin çıkarlarını, milletin beklentilerini karşılayacak şekilde çalıştığımız sürece bu kredi devam eder.

Kerameti kendimizde görüp milletten yüz çevirdiğimiz, ülkeyi yönetme ve büyütme vazifemizi bir kenara bırakıp, kendi hesaplarımızın peşine düştüğümüz gün artık bu partinin misyonu bitmiş demektir. Halbuki öyle bir dönemden geçiyoruz ki AK Parti'nin kaderi ile ülkenin kaderi adeta birbiriyle bütünleşmiştir. AK Parti kaybederse Türkiye'nin belirsizlik, istikrarsızlık, siyasi ve mali boyunduruk çukuruna yuvarlanacağı, Türkiye kaybederse de AK Parti'nin yerle yeksan olacağı gerçeğiyle de karşı karşıyayız.

"MİLLETLE BAĞI KOPUK YÖNETİCİLER OLAMAZ"

Seçimden önce seçim kazanmanın yolu, bugünden milletimizle güçlü ve samimi bağlar kurmaktan geçiyor. Bu anlayıştaki bir partide milletle bağı kopuk yöneticiler asla olamaz. Ülkemizin her köşesindeki 83 milyon vatandaşımızın tamamının gönlünü kazanana kadar bize durmak, duraksamak haramdır.

Sosyal mesafeye dikkat etmiyorsunuz. Sosyal mesafeye de dikkat edelim. Bizim bu işe örnek olmamız lazım. Bu arada bir şey daha söylemem gerekiyor. Lütfen sigara içmeyeceğiz. Şu anda koronavirüs döneminin en büyük belası sigara. Sigaraya kesinlikle artık ara vermek, kendi sağlığımız, sıhhatimiz için gerekli. Buna söz veriyor muyuz? İçenleri de uyarıyoruz.

Türkiye'de iki türlü siyaset anlayışı vardır. Birincisi milletin değerlerine husumet besleyen, beklentilerine duyarsız, sadece lafla, yalan ve iftirayla siyaset yapan müflis anlayıştır. Bunun en büyük temsilcisi de Türkiye'de CHP'dir. İkincisi ise rahmetli Menderes'ten Özal'a uzanan, bugün de bizim temsilcisi olduğumuz, her alanda millete hizmet için çalışan, bu uğurda her türlü bedeli ödeyen siyaset anlayışıdır.

basliksiz-1.jpg

Şehirlerimizin her birini yeni yatırımlarla eserlerle hizmetlerle muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkardık. Bu çerçevede son 18 yılda Tekirdağ'a toplamda eski rakamla 23 katrilyon, bugünkü rakamla 23 milyar liralık yatırım yaptık. Eğitimde 3 bin 773 adet yeni derslik inşa ettik. Namık Kemal Üniversitesini Tekirdağ'a kim kazandırdı? Biz kazandırdık. Yükseköğrenim öğrencileri için 3 bin 601 kişi kapasiteli yurt binaları açtık. Seneye, toplam 1500 kişi kapasiteli yeni yurtları da hizmete açıyoruz. Tekirdağ'a farklı dallarda 23 spor tesisi yaptık. Biri merkezde, biri Hayrabolu'da, ikisi Çorlu'da olmak üzere 4 millet bahçesi projemiz var. Bunlardan ikisinin yapımı, birinin proje çalışmaları devam ediyor. Çorlu Millet Bahçemizin de ihalesi yapılıp sözleşmesi imzalanmıştır. Hepsini de inşallah en kısa sürede tamamlamayı hedefliyoruz.

Sağlıkta toplamda 1460 yataklı 14'ü hastaneden oluşan 30 yeni sağlık tesisi inşa ettik. Ülkemize kazandırdığımız 17'nci şehir hastanemiz olan Tekirdağ Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanemizi tamamlayıp bugün hizmete sunuyoruz. Biraz sonra resmi açılışını yapacağız. Yatak kapasitesi 100 olan Kapaklı Devlet Hastanemizin ihalesi de devam ediyor.

"HER TÜRLÜ ÇABAYI GÖSTERİYORUZ"

Dünyada ve bölgemizde yaşanan çalkantılarla sarsılan küresel düzen, koronavirüs salgınıyla çok daha derin sıkıntılarla karşı karşıya kalmıştır. Küresel düzeydeki bu sarsıntılar, elbette ülkemizi de etkilemiştir. Türkiye'yi vesayetle, terörle, darbeyle, siyasi ve sosyal kaos denemeleriyle istedikleri çizgiye getiremeyeceklerini görenler ekonomimize de saldırmışlardır. Ülkemizi eğitimden sağlığa, güvenlikten adalete, ulaşımdan enerjiye, sanayiden sosyal desteklere kadar her alanda AK Parti olarak hamdolsun biz büyüttük, geliştirdik, ileriye taşıdık. Bugün de karşımıza çıkan yeni sorunları, yeni stratejilerle aşmak için her türlü çabayı gösteriyoruz.

Bakanlıklarımız ve kurumlarımız yanında ilgili tüm kesimlerle yakın diyalog ve iş birliği halinde ülkemizde ekonomide ve hukukta yeni bir reform dönemi başlatıyoruz. Ekonomisi güçlü olmayan bir ülkenin diğer alanlardaki kazanımlarını koruyamayacağının bilinciyle yeni bir istikrar, büyüme ve istihdam odaklı seferberlik başlatıyoruz. Amacımızın dünyanın siyasi ve ekonomik bakımdan tarihi bir değişim sürecinden geçtiği şu dönemde ülkemizi hedeflerimiz doğrultusunda geliştirmek ve kalkındırmak olduğunun altını tekrar çiziyorum.

01-007.jpg

"EKONOMİYİ 3 SAC AYAĞINA İNŞA EDECEĞİZ"

Ekonomi politikalarımızı fiyat istikrarı, finansal istikrar ve makroekonomik istikrar olmak üzere 3 sac ayağı üzerinde inşa ederek inşallah hedeflerimize ulaştıracağız. Bu çerçevede önceliğimiz şüphesiz ki enflasyonu süratle tek haneli rakamlara ardından da orta vadeli programımızdaki seviyelere çekmektir. İstihdamı artırarak, vatandaşlarımızın iş ve aş endişelerini ortadan kaldırmak da temel önceliklerimiz arasındadır. Yeni dönem parametrelerimizin açıklanmasıyla hamdolsun piyasalarda olumlu yönde gözle görülür hareketlenme başladı. Buradan bir kez daha yerli ve uluslararası yatırımcılara ülkemize güvenmeleri ve süratle yeni yatırımlara başlamaları çağrısında bulunuyorum. Yatırımları yeşerten ve bereketlendiren iklimi tesis etmenin ekonomik büyümeyi, kalkınmayı, refahı ve istikrarı sağlamanın en önemli yollarından birinin hukuk devleti ilkesi olduğunu biliyoruz. 

"İNSAN HAKLARI EYLEM PLANINA ÖZELLİKLE EHEMMİYET VERİYORUZ"

Geçtiğimiz sene ilan ettiğimiz yargı reformu strateji belgemiz bu çerçevede çok önemli düzenlemeler içeriyor. Strateji belgesine uygun hukuki düzenlemelerin bir kısmı paketler halinde TBMM tarafından çıkartıldı. Özellikle idari düzenlemelerin önemli bir kısmını da biz hayata geçirdik. Yeni reform paketleriyle ilgili hazırlıklarımız süratla devam ediyor. Bütçeden sonra önümüzdeki yılın ilk aylarında meclisimizin gündeminde bunlara öncelik tanınması için gayret göstereceğiz. Bunlar içinde insan hakları eylem planına özellikle ehemmiyet veriyoruz. Eylem planında zaten belli bir aşamaya gelinmişti. Ekonomideki yeni dönemin ruhuna uygun şekilde temel hakların korunmasından mülkiyet hakkının geliştirilmesine kadar pek çok ilave hükümleri ilgili tüm taraflarla istişare ederek bu eylem planına derz edeceğiz.

02-003.jpg

Rabbim yolumuzu bahtımızı açık eylesin diyorum. Son 18 yılda her zorluğu nasıl milletimizle birlikte aşmışsak, bugün önümüze çıkan sıkıntıları da aynı şekilde 83 milyon ile hep birlikte el ele gönül gönüle vererek geride bırakacağız. Bize düşen milletimize layık olmak için daha çok çalışmaktır. Sizlerden de bu anlayışla gecenizi gündüzünüze katarak milletimizin gönlündeki yerimizi güçlendirmenizi bekliyorum."

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (19)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
19 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN