Reformdu fitne oldu

Reformdu fitne oldu

Ekonomide, yargıda, dış politikada izlenen yola ilişkin eleştirilerin arttığı dönemde Cumhurbaşkanı reform mesajları verip ‘yeni dönem’i işaret etti. Ancak koalisyon ortaklarının itirazı üzerine, yargı reformu tartışmasını “Fitne” diye sona erdirdi.

Hükümetin olumsuz etki yaratan politikalarında dönüşüm sinyali MB ve Hazine Bakanları’nın değişmesi oldu. Ardından Erdoğan hem ekonomi hem yargıya vurgu yapıp yeni dönem mesajları verdi. İlk olumlu adımın ise yargıdaki siyasallaşmanın simgesi olarak görülen Kavala’da gelmesi bekleniyordu. HSK’nın dosyayı istemesi ise beklentileri artırdı. Ancak MHP lideri “Terörist Demirtaş ve tetikçi Kavala” sözleriyle sürece ‘şerh koydu’.

OLUMLU BEKLENTİYİ DAĞITAN ARINÇ 

Cumhurbaşkanlığı YİK üyesi Bülent Arınç ise Kavala ve Demirtaş’ın tutukluluğunun son bulmasına yönelik mesajlar verdi. Kritik aşamada tavrı beklenen Cumhurbaşkanı “Reform gündemiyle yaptığımız vurgular bahane edilerek yeni bir fitne ateşi yakılmaya çalışılıyor” ifadeleriyle yaklaşımını ortaya koydu. Bahçeli’nin Arınç’a yönelik sert suçlamaları da reform söylemlerinin altının dolmayacağına ilişkin yaklaşımı güçlendirdi.

BAHÇELİ 'FİTNENİN ELE BAŞI' DEDİ, ARINÇ İSTİFA ETTİ 

Erdoğan’ın gündeme getirdiği ‘yeni dönem’e şerh koyan MHP lideri, Arınç’a “Fitnenin ele başı” suçlaması yöneltti. “Siyaset eskisi bir şahsın Kavala ve Demirtaş’a güzellemeler yapması ahmaklık” dedi. Erdoğan’dan açıklama isteyeceğini söyleyen Arınç ise Cumhurbaşkanlığı YİK üyeliğinden istifa etti. İletişim Bakanlığı’nın önce ‘affını talep etti’ paylaşımı yapıp ardından ‘görevinden ayrılmayı talep etti’ şeklinde düzeltmesi dikkat çekti.

karar-manset-25-kasim.jpg

Ekonomideki yönetim değişikliği sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘reform’ çıkışı olumlu bir hava estirdi. Kritik süreçte Cumhurbaşkanlığı YİK üyesi Arınç, Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş’ın tutukluluğunun son bulmasına yönelik mesaj verdi.

Toplumdaki beklenti giderek büyürken MHP lideri Bahçeli “Terörist Demirtaş ve tetikçi Kavala” sözleriyle set çekti. Erdoğan da tutukluluğa itiraza ‘Fitne’ tanımı yaptı. Bahçeli’nin Arınç için “Demirtaş teröristtir. Aksini söyleyen fitnenin ele başıdır” sözleri ise ‘reform süreci’nin ölü doğduğuna ilişkin yaklaşımı güçlendirdi.

Ekonomideki kötü gidişat sonrası Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak istifa edince Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’den reform çıkışları geldi. Hukuk devleti mesajlarının verildiği açıklamalar sonrası atılacak ilk adımda İş İnsanı Osman Kavala, Gazeteci Ahmet Altan ve Selahattin Demirtaş’ın salıverilebileceği beklentisi oluştu. Cumhurbaşkanlığı YİK üyesi Bülent Arınç da Kavala ve Demirtaş’ın tutukluluğunun son bulmasına yönelik mesajlar verdi.  

arinc2.jpg

Ancak Cumhur İttifakı’nın ortağı MHP Genel Başkanı Devlet bahçeli reform beklentilerinin güçlenmesi üzerine “Terörist Demirtaş ve tetikçi Kavala” sözleriyle sürece set çekti. Kritik aşamada tavrı beklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan ise “Reform gündemiyle yaaptığmıız vurgular bahane edilerek yeni bir fitne ateşi yakılmaya çalışılıyor” ifadeleriyle yaklaşımını ortaya koydu.  

Reform söylemlerinin altının dolmayacağına ilişkin değerlendirmeler sürerken Bahçeli de Arınç’a “Fitnenin ele başı” suçlaması yöneltti. Bu gelişmeler sonrası muhalefet reform paketinin ölü doğduğunu vurguladı.  

FİTNECİDİR, BÖLÜCÜDÜR 

MHP lideri Bahçeli, Arınç’ın sözlerine partisinin grup toplantısında çok sert tepki gösterdi. “Demirtaş teröristtir; bizim nazarımızda aksini ikna eden kim olursa olsun bölücüdür, fitnenin ele başıdır” diyen Bahçeli şunları söyledi:  

Fitneciler uykusundan uyandı. Konu fitne oldu mu bunlar yılan gibi başını kaldırır, saklandıkları delikten ortaya saçılırlar. Nifak çıkaranlar korkakça hayat sürenlerdir.  

Cumhur İttifakı pazarlık üzerine kurulmamıştır. Yegane umududur. ‘Cukka ittifakı’ değildir. O pis ellerinizi Cumhur İttifakı’ndan derhal çekiniz. Size buradan ekmek çıkmaz. Cumhur İttifakı yaşayacaktır, reformları hayata geçirecektir. 

SİYASET ESKİSİ BİR ŞAHSIN... 

Hala YİK üyesi olan siyaset eskisi bir şahsın TV’ye çıkıp Osman Kavala ile terörist Demirtaş’a güzellemeler yapması çarpıklıktır, ahmaklıktır. Bu şahsın iki suçluyu serbest bırakmasını istemesi ihanete yataklıktır, suça iştiraktir. Devran isimli kitap bir terör anlatısıdır. Yazan da teröristtir. Bizim nazarımızda aksini iddia eden kim olursa olsun bölücüdür, terörsevicidir, fitnenin elebaşıdır.  

(Arınç, 4 yıldır tutuklu bulunan eski Demirtaş’ın ve 3 yıldır tutuklu bulunan Kavala’nın tutukluluğunu eleştirmiş, iddianameler ile ilgili “Belki şunu konuşmuşlardır diyerek, bu iddianameleri okuyarak isyan etmiştim. Çocuk bile yazmaz bile demiştim, cübbeyi bile giyesim gelmişti” yorumunda bulunmuştu.) 

bahceli.jpg

ÇAKICI DAVA ARKADAŞIMDIR 

Alaattin Çakıcı benim dava arkadaşımdır, Alaattin Çakıcı şehidimizin oğludur, Alaattin Çakıcı vatan ve millet sevdalısıdır. Kılıçdaroğlu anlar mı bilemem. Ülkücüden mafya, mafyadan da ülkücü olmaz, olamaz. Çakıcı bebeklere kurşun sıkmadı, karakolları ateşe vermedi, yollara mayın döşemedi.  

Kılıçdaroğlu eğer mafya görmek istiyorsa birlikte anayasa hazırladığı teröristlere baksın, onların yüz hatlarını dikkatle incelesin. Asıl mafya, asıl yeraltı dünyasının elemanı Demirtaş değil midir? Acil beklentimiz Kılıçdaroğlu hakkında düzenlenen fezlekenin karara bağlanmasıdır. Bu terörist Demirtaş sevdası hayra alamet değildir. 

EKREM İMAMOĞLU’NA TEPKİ 

Vaka ve vefat sayılarıyla korku yaratanların bize göre samimiyetleri tartışmalıdır. İBB Başkanı’nın bulaşıcı hastalık kaynaklı laçka açıklamalarının itibar edilecek hiçbir yanı yoktur. Böylesi bir dönem bile siyasi çıkar peşinde koşmak gafilce bir yaklaşımdır.  

Sağlık Bakanımızın canını dişine takıp mücadele ederken, belediye işlerinden başka her şeye dil uzatan bu kendini bilmezin maksadı nedir? Yoksa CHP yönetimi virüsün bulaşma hızından mutlu mudur? Ne virüse teslim olacağız, ne işgal cephesine tamam diyeceğiz ne işgal çetesine taviz vereceğiz.  

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (10)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
10 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN