Serkan Özcan: Reform lafı yatırımcıyı ikna etmiyor

Serkan Özcan: Reform lafı yatırımcıyı ikna etmiyor

Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan, yapılan değişikliklerin ve hukuk ile ekonomi reformu laflarının artık piyasaları ikna etmediğini belirterek, “MB’nin siyasetten aldığı izinle yaptığı faiz artırımının etkisi 1 hafta bile sürmedi” dedi.

KARAR.COM

Berat Albayrak’ın Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan istifası ve Naci Ağbal’ın Merkez Bankası Başkanlığı’na getirilmesinin ardından başlayan süreçte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hukuk ve ekonomi alanında reform sinyalleri vermişti. Yeni Bakan Lütfi Elvan ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de art arda yaptıkları açıklamalarla Erdoğan’ın ‘yeni dönem’ine destek vermişti.  

Bu gelişmeler piyasalarca olumlu karşılanırken, sadece laf değil icraat da yapılması gerektiği açıklaması yapan muhalefet, aksi takdirde olumlu tablonun kalıcı olmayacağı çağırısında bulunmuştu. 

Tüm bu gelişmelerin ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, özellikle hukuk alanındaki reform sinyallerine set çekmiş, bu yönde açıklama yapanları da ‘hain’ ya da ‘fitneci’ ilan etmişti. 

Merkez Bankası’nın son faiz kararı olumlu bir gelişme olsa da bahsi geçen ‘reform’ların lafta kalması piyasaları yeniden harekete geçirdi ve özellikle döviz tekrar yükselişe geçti.  

“MB’NİN ETKİSİ BİR HAFTA BİLE SÜRMEDİ” 

Mevcut tabloyu değerlendiren Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan, MB’nin siyasetten aldığı izinle yaptığı faiz artırımının etkisi 1 hafta bile sürmedi” değerlendirmesinde bulundu. Yapılan değişikliklerin ve hukuk ile ekonomi reformu laflarının artık piyasaları ikna etmediğini belirten Özcan, “Ne acıdır ki yatırımcılar kurdaki her düşüşü döviz almak için yeni bir fırsat olarak görme eğiliminde” ifadelerini kullandı.  

Özcan, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı değerlendirmede, “Üstelik bunlar dünya piyasalarında ciddi bir ralli yaşanırken, dolar tüm paralara karşı değer kaybederken yaşanıyor. Son 2 yılda oluşan güvensizlik, tutarsızlık, verilmeyen hesap, şeffaf olmayan yönetim tarzı, tüm dengeleri öylesine bozdu ki, artık yatırımcı iktidara inanmıyor” dedi.  

BAKAN ELVAN’A TEPKİ: PROBLEMİ AÇIKÇA ORTAYA KOYDU 

Hazine ve Maliye Bakanı Elvan’ın ilk açıklamasına dikkati çeken Özcan, asıl durumun vahametinin bu olduğunu belirterek, şu ifadeleri kullandı:  

“Sn. Bakan ’Kurul başkanlarına kanun neyi söylüyorsa, emrediyorsa onu yapacaksınız dedim’ diye konuşurken bütün problemi açıkça ortaya koyuyor”  

Sormazlar mı? Bir Bakan daha atanır atanmaz neden Kurum Başkanlarına kanunları hatırlatıp onlara uygun hareket etme talimatı verir? 

Buradan Bakan’dan önce kanunlara uyulmadığı sonucu ortaya çıkmaz mı?  

Kanuna uygun davranmayan Kurum Başkanı olur mu? 

Kanuna uygun davranmayan Başkanlar hala görevlerine devam edebilir mi? 

Kanuna uymayan Başkanlar ile güvenilir bir ekonomi politikası yürütmek mümkün mü? 

Kurumsal kapasitedeki gerilemeyi ülke notu indiriminde temel gerekçelerden biri olarak gösteren derecelendirme kuruluşları, Sn. Bakan’ın bu talimatı ile haklı çıkmış olmadılar mı?  

“TÜRKİYE’DE BİR İSTİFADAN DAHA ÖNEMLİ SORUNLAR VAR” 

Daha birçok soruyu ekleyebiliriz listeye. Türkiye’nin birkaç kişinin görevden alınmasından (affından!!) çok daha büyük sorunları var. Türkiye’nin ciddi bir sistem sorunu var. Ben yaparım olur diyen, hesap vermem diyen, dışlayan bir iktidar tarafından yönetiliyor olma sorunu var. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN