Merkez'den bir swap hamlesi daha! İhale limitini yüzde 60'a çıkarttı

Merkez'den bir swap hamlesi daha! İhale limitini yüzde 60'a çıkarttı

Haftalık swap işlemlerinde kullanılan TL faizini yüzde 15'e çıkartan Merkez Bankası, swap ihaleleri ile ilgili de değişikliğe gitti. Merkez Bankası, swap ihaleleri limitini yüzde 60'a çıkardı.

Merkez Bankası, 22 Mayıs'ta yüzde 40'tan yüzde 50'ye yükselttiği swap ihaleleri limitini bir kez daha artırdı.

Bloomberg HT'nin haberine göre, Merkez Bankası, geleneksel ihale yöntemiyle gerçekleştirilen döviz karşılığı Türk Lirası swap ihalelerinde limitini yüzde 50'den yüzde 60'a yükseltti.

Swap faizlerinin yükselmesiyle buradaki stokta azalma eğilimi görülürken, Merkez Bankası işlemlerdeki limiti artırdı.

PEŞ PEŞE FAİZ KARARLARI

Merkez Bankası, 20 Kasım'da politika faizinin ardından haftalık swap işlemlerinde kullanılan TL faizini de yüzde 15'e çıkartmıştı. 

Merkez Bankası bünyesinde gerçekleştirilen altın/döviz karşılığı swap işlemlerinde Türk lirası için uygulanan faiz oranı yüzde 13,25 seviyesinden yüzde 15'e yükseltilmişti.

19 Kasım'da politika faizini yüzde 15'e çıkaran Merkez Bankası, karar metninde "Tüm fonlamanın temel politika aracı olan bir hafta vadeli repo faiz oranı üzerinden yapılmasına karar vermiştir" ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN