Merkez'in kararı sonrası mevduat faizi de artışa geçti

Merkez'in kararı sonrası mevduat faizi de artışa geçti

Merkez Bankası'nın politika faizini yüzde 15'e yükseltmesinin ardından piyasalarda mevduat faizi de yüzde 15'e yükseldi.

Merkez Bankası'nın politika faizini yüzde 15'e yükseltmesinin ardından mevduat faizleri de yüzde 15'i gördü.

TCMB'nin politika faizini yüzde 15 seviyesine çıkarmasının ardından, mevduat faizindeki hareketlenme de sürdü.

TİCARİ KREDİ FAİZİ YÜZDE 17 SINIRINA DAYANDI 

Dünya'nın haberine göre, bankaların 10 bin TL mevduata verdiği ve en çok tercih edilen 32 günlük vadede mevduat faizi yüzde 15'e ulaştı. TL üzerinden kullandırılan ticari kredi faizi de geçen hafta itibariyle yüzde 17 sınırına dayandı.

Türk Lirası'nda son iki haftadır yaşanan değer kazancı süreci bu hafta başında tepki alımlarıyla duraksamış olsa da gerekli hamleler yapıldığında ve enflasyon beklentilerinde düzelme gözlendiğinde TL mevduata yönelimin olabileceği konusunda analistler iyimser.

2 YIL ARADAN SONRA İLK KEZ 10 YILLIK İHALE

Yurt içi piyasalarda Merkez Bankasının 475 baz puan faiz artırımının ardından bugün gerçekleştirilecek olan 10 yıllık tahvil ihalesi izlenecek.  Hazine yeni gösterge olacak 10 yıl (3.640 gün) vadeli sabit kuponlu tahvili ilk kez piyasaya sunacak. Hazine 2 yıldan uzun bir süre sonra  ilk kez 10 yıllık ihaleye çıkıyor ve vade ilk kez 2030'lu yıllara uzuyor. Hazine en son 2018 Temmuz ayında 10 yıllık sabit kuponlu, bir sonraki  ay ise TÜFE'ye endeksli ihaleler düzenlemişti. Yeni tahvilin itfa tarihi 13 Kasım 2030 olacak.

Yine bugün 7 yıl (2.548 Gün) vadeli değişken faizli tahvil de ilk  kez satılacak. Tahvil 17 Kasım 2027 itfa tarihli olacak. 6 Ayda bir kupon ödemeli iki tahvilin de valörü 25 Kasım Çarşamba olarak belirlendi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN