Son dakika! Kılıçdaroğlu'ndan istifaya ilk yorum: Bu bir devlet krizi!

Son dakika! Kılıçdaroğlu'ndan istifaya ilk yorum: Bu bir devlet krizi!

Son dakika haberi... Kılıçdaroğlu, Berat Albayrak'ın istifası ile ilgili ilk kez konuşu: Bu şekilde bir istifa Cumhuriyet tarihimizde bir ilk. Bu bir devlet krizi. Açıklama yapılmıyor.

Son dakika haberi... CHP lideri Kılıçdaroğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın istifası ile ilgili ilk kez konuşu, "Bu şekilde bir istifa Cumhuriyet tarihimizde bir ilk. Bu bir devlet krizi. Açıklama yapılmıyor" dedi. 

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın istifası ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmazken, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti.

basliksiz-1-002.jpg

"BU BİR DEVLET KRİZİ"

Ziyaret sonrası açıklama yapan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Bu şekilde bir istifa Cumhuriyet tarihimizde bir ilk. Bu bir devlet krizi. Açıklama yapılmıyor. Topluma neden bilgi verilmiyor. Bir grup aman istifası kabul edilmesin diyor. Ama istifa eden neden çıkıp görüşlerini ifade etmiyor, neden istifa ettiğini anlatmıyor?

"ALBAYRAK İÇİN GARİP BİR GELİŞME..."

Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir aile şirketi midir? Bunun Berat Albayrak'la ne ilişkisi var diyeceksiniz? Bir aile tarafından mı yönetilecek bu ülke. Berat Bey neden istifa etti, devletin başında kim var?

Böyle bire inisiyatifin kullanılması Berat Albayrak tarafından garip bir gelişmedir. Özellikle Cumhurbaşkanı hiçbir değerlendirmede bulunmaması dikkat çekiyor. Belki de bu durum ekonomide bir başlangıç olacak."

"O İFADEYİ ERDOĞAN'A SORACAKSINIZ"

Bir muhabirin, Berat Albayrak’ın dünkü istifa açıklamasındaki "At izi it izine karıştı" ifadesini hatırlatması üzerine Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: "Bunu Sayın Erdoğan’a soracaksınız. Bu ifade çok sert bir eleştiri. Görevini bırakan bir bakan için çok sert bir eleştiri. Neyi kastettiğini de kendisi bilir."

basliksiz-1-003.jpg

"ÜMİT VAR BİR TAVIR KOYUYORUM"

Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu da Bakan Albayrak'ın istifası için şunları söyledi: "Memleketin değişen şartlarda alacağı şekil çok önemli. Bir bütçe hazırlığı da var şu anda. Ümit ediyoruz ki önümüzdeki günler hem iktidar partisi yönünden hem de muhalefet partiler yönünden bir diyalog ortamının oluşmasına vesile olur.

Sayın Cumhurbaşkanının bu konuda hiçbir değerlendirmede bulunmaması dikkat çekiyor. İnşallah hayırlı olur. Bu istifanın hükümet politikalarında ciddi bir değişime vesile olma ihtimali yüksek.

Bundan sonra artık politikaların oluşmasında Sayın Berat Albayrak'ın bir etkisi olmayacak. Bundan önce ne kadar vardı onu bilmem. Ben sırf bu değişiklikten dolayı ümit var bir tavır ortaya koyuyorum. Çünkü hakikaten bugüne kadar uygulanan ekonomik politikalar Türkiye'yi perişan bir hale getirdi."

HDP'DEN ERDOĞAN'A 'İSTİFA ET' ÇAĞRISI

Bu arada Berat Albayrak'ın istifası ile ilgili HDP'den de açıklama geldi. HDP, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "Recep Tayyip Erdoğan'ı istifaya çağırıyoruz. Türkiye’yi selamete götürecek tek yol derhal seçime gitmektir" çağrısı yaptı.

HDP Merkez Yürütme Kurulu'ndan yazılı açıklamada, Bakan Albayrak"ın sosyal medya üzerinden duyurduğu istifa kararına ilişkin "Telaşla yayınladığı istifa kararı, Türkiye’nin içinden geçmekte olduğu çok katlı krizin derinleşmekte olduğunun çarpıcı bir göstergesidir" denildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (11)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
11 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN