AK Parti'li yetkililer: İstifa Erdoğan'a ve partiye ciddi zarar verdi

AK Parti'li yetkililer: İstifa Erdoğan'a ve partiye ciddi zarar verdi

Berat Albayrak’ın bakanlık görevinden istifa etmesini Reuters'a değerlendiren AK Parti'liler, "İstifa Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve partiye ciddi zarar verdi. Erdoğan onun için çok kişiyi üzdü" yorumunda bulundu.

İngiltere merkezli Reuters haber ajansı, Berat Albayrak’ın Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinden istifası ile ilgili kapsamlı bir haber hazırlarken, ajansa konuşan AK Parti’li yetkililer yaşananları yorumladı.

Ajansa konuşan AK Parti’li yetkili, "Bu şekilde bir istifa hem Erdoğan’a hem de partiye ciddi zarar verdi. Erdoğan, Berat beye çok büyük yatırım yaptı. Onun için birçok bakan ve bürokratı üzdü" iddiasında bulundu.

"KABİNEDE DEĞİŞİKLİK OLABİLİR"

Reuters’a konuşan üç kaynak hafta sonu yaşananların istifaya giden süreçte kritik rol oynadığını iddia etti.

Ekonomi bakanlığında görevli bir yetkili, "Merkez Bankası’na atanan kişi Albayrak’ın birlikte çalışabileceği biri değildi, aynı ekonomik görüşe sahip değillerdi" dedi.

Reuters’a konuşan bir diğer üst düzey yetkili de, Albayrak’ın gidişinin kabinede ve cumhurbaşkanlığı yetkililerinde geniş çaplı bir değişimi tetikleyebileceğini öne sürdü.

NE OLMUŞTU?

Berat Albayrak, geçtiğimiz pazar akşamı Instagram hesabı üzerinden paylaştığı mesajla "sağlık sorunları nedeniyle" istifa ettiğini açıklamıştı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan 27 saat sonra konuyla ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada, “Cumhurbaşkanımız tarafından yapılan değerlendirme sonunda, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın görevden af talebi kabul edilmiştir” denilmişti. 

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan Berat Albayrak'ın istifa etmesinin ardından göreve Cumhurbaşkanı Kararı ile Lütfi Elvan atanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN