Engel kalmadı TV kanalları istifayı tartıştı

Engel kalmadı TV kanalları istifayı tartıştı

Berat Albayrak’ın istifasına yer vermeyen haber kanalları resmi açıklamadan sonra gündeme döndü. Engel kalmayınca ekranlar istifa tartışmasına açıldı.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın Instagram hesabı üzerinden yaptığı istifa paylaşımını bir günü aşkın süredir görmeyen haber kanalları, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamanın ardından ekranlarını gündeme damga vuran olaya açabildiler.

tv4.jpg

Albayrak’ın istifa haberi sosyal medyada ve internet haber sitelerinde geniş yer bulurken, birçok haber kanalı istifayı hiç görmedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Berat Albayrak’ın istifasının onaylandığına ilişkin yazılı açıklama sonrası hükümete yakın medyada istifa paylaşımının ‘masaya yatırıldığı’ görüldü.  

tv3.jpg

Ayrıca istifaya yer vermeyen A Haber, 24 TV, CNN Türk ve Haber Global resmi açıklama ile engel kalkınca normal yayınlarına dönerek Türkiye’nin gündemine damga vuran istifa olayına yer verdi. Bu kanalların tamamının gece kuşağında Berat Albayrak’ın istifası tartışıldı.  

CUMHURBAŞKANI İSTİFAYI KABUL ETTİ   

İletişim Başkanlığı'ndan 27 saat sonra gelen açıklamada, Albayrak’ın sosyal medya hesabı üzerinden sağlık nedenleriyle görevden affını isteyen bir açıklama paylaştığı hatırlatılarak, “Cumhurbaşkanımız tarafından yapılan değerlendirme sonunda Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın görevden af talebi kabul edilmiştir” denildi.   

tv1.jpg

ALBAYRAK YERİNE YILDIRIM İDDİASI 

Boşalan koltuğa kimin geçeceği tartışılırken Reuters haber ajansı AK Parti'den üst düzey bir yetkiliye dayandırdığı haberinde, Binali Yıldırım'ın ekonomiden sorumlu Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacağını ileri sürdü. Bloomberg ise dün gece Naci Ağbal'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a verdiği brifinge Nurettin Canikli'nin de katıldığını yazdı.  

tv2.jpg

MUHALEFETTEN TEPKİ

Paylaşımın üzerinden saatler geçmesine rağmen resmi bir açıklama yapılmamasına muhalefet liderleri de tepki gösterdi. DEVA Partisi lideri Babacan tepkisini, "Dün gece yapılan açıklama bir istifa değil, bir iflas açıklamasıdır" ifadeleriyle dile getirirken, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu da “ Bu bir devlet krizi. Açıklama yapılmıyor” dedi.  

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu ise "Dün gece hem devlet teamüllerimiz, hem demokrasimiz, hem basın özgürlüğümüz hem de ülkemizin eğitim kalitesi açısından ciddi bir hüzün ve hicap duydum" ifadelerini kullandı.  

BERAT ALBAYRAK INTAGRAM’DAN İSTİFA ETTİ 

Bakan Albayrak, resmi Instagram hesabından istifa ettiğini duyurdu. İstifa haberi sosyal medyaya damga vururken uluslararası medya kuruluşları da son dakika olarak geçti. Ancak paylaşımın ardından Ankara sessizliğe büründü. İstifaya ilişkin 27 saat sonra resmi bir açıklama geldi.  

Haberler sonrası TL değer kazanırken, dövizde sert düşüş yaşandı. Reuters haber ajansı ise AK Parti'den üst düzey bir yetkiliye dayandırdığı haberinde, Binali Yıldırım'ın ekonomiden sorumlu Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacağını ileri sürdü. 

Berat Albayrak paylaşımında bakanlık görevini 5 yıldır sürdürdüğünü dile getirerek görevine sağlık sorunları nedeniyle artık devam edemeyeceğini söyledi. "Bundan sonraki süreçte artık zamanımı uzun yıllardır zorunluluktan ötürü ihmal ettiğim ve bana desteğini hiçbir zaman esirgemeyen annem, babam, eşim ve çocuklarıma ayıracağım" ifadelerini kullanmıştı.  

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (11)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
11 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN