'Kariyer nasıl yönetilemez'in bayrak ismi Ömer Faruk Beyaz'dan Fenerbahçelileri küplere bindiren transfer anlaşması!

Fenerbahçe'nin genç yıldızı Arda Güler'den çok daha fazla oynama şansı bulmasına karşın oynatılmadığı gerekçesiyle kulüpten ayrılan Ömer Faruk Beyaz, transfer olduğu Stuttgart'ta hayal kırıklığı oldu. Alman kulüp, 19 yaşındaki futbolcu için kulüp aradığını açıklarken, Ömer Faruk Beyaz'ın Türkiye'de Fenerbahçe'nin ezeli rakibine transfer olacağı iddiası, sarı-lacivertli taraftarları kızdırdı.

6 yaşında Fenerbahçe'nin altyapısına dahil olan Ömer Faruk Beyaz, ilk kez 2019-20 sezonunda A takıma yükselerek Süper Lig'de maça çıktı.


Ömer Faruk Beyaz / Fenerbahçe (2009)

FENERBAHÇE'NİN GELECEĞİ OLARAK GÖRÜLÜYORDU

Dönemin kaptanı Emre Belözoğlu veda maçında oyundan çıkarken genç futbolcuya kaptanlık pazubandını vererek büyük jestte bulunmuş fakat Ömer Faruk Beyaz, yeterli süre bulamadığı gerekçesiyle sezon sonunda Fenerbahçe'den ayrılarak Stuttgart'a transfer olmuştu.

Stuttgart'taki ilk sezonunda futboldan uzak kalan ve sadece 79 dakika süre alan Ömer Faruk Beyaz, daha sonra Magdeburg'a kiralandı. Genç futbolcu Magdeburg takımında da toplamda 69 dakika forma şansı bulabildi.

Alman kulübünden 2 Ocak 2022 Pazartesi günü yapılan açıklamada, Ömer Faruk Beyaz'ın kiralık sözleşmesinin karşılıklı olarak feshedildiğini duyurdu.


Ömer Faruk Beyaz / Stuttgart

ÖMER FARUK BEYAZ'DAN FENERBAHÇELİLERİ KIZDIRAN TRANSFER

Takvim'de yer alan habere göre, Almanya'da bir türlü dikiş tutturamayan Ömer Faruk için Türkiye'den sürpriz bir girişim geldi. Fenerbahçe'nin ezeli rakibi Galatasaray, 19 yaşındaki futbolcuyu kadrosuna katmak için harekete geçti.

Yönetimin teknik direktör Okan Buruk'tan alınan onay sonrası hem Alman kulübü, hem de Ömer Faruk Beyaz'ın menajeriyle görüşmelere başladığı öğrenildi.

Ömer Faruk Beyaz kariyeri boyunca 5 kez Süper Lig maçına çıkarken 11 kez de Türkiye U21 milli takımında forma giydi.


Ömer Faruk Beyaz / Magdeburg

'KARİYER NASIL YÖNETİLEMEZ'İN BAYRAK İSMİ ÖMER FARUK BEYAZ

Fenerbahçe'de kendisine birçok imkan sunulmasına karşın kulüpten ayrılarak taraftarın eleştiri oklarını yönelttiği Ömer Faruk Beyaz, 16 yaşında A takıma yükselen Arda Güler ile sık sık kıyaslanıyor.

Ömer Faruk Beyaz'ın yeterli süre bulamadığı gerekçesiyle yurt dışına transfer olması, ailesinin ve menajerinin yanlış yönlendirmesi olarak kamuoyunda değerlendirildi.

Arda Güler'in, Ömer Faruk Beyaz'dan daha az süre almasına karşın kulübe olan bağlılığı camianın takdirini kazandı. Mütevazı kişiliğiyle, işine odaklanmasıyla, kendini geliştirme çabasıyla taraftarın gönlünde adeta taht kuran Arda Güler, her fırsatta Fenerbahçe'de kalmak istediğini dile getiriyor.


Arda Güler (2022) ve Ömer Faruk Beyaz (2020)

"ÇOCUĞU MESSI YAPMIŞTIK... ŞİMDİ NEREDE?"

Arda Güler'in sarı-lacivertli formaya olan bağlılığı, akıllara Ömer Faruk Beyaz hakkında yapılan yorumlara akıllara getirdi.

Fenerbahçe eski kalecisi Volkan Demirel, Fatih Karagümrük'ün teknik direktörlüğünü yaparken Ömer Faruk Beyaz ile ilgili şu açıklamaları yapmıştı:

"Bir genç oyuncu çıkıyor, ertesi gün bir bakıyorsunuz, çok büyük futbolcu deniyor. Veya gelişimde olan biri gol atamadığında veya kötü bir gol yediğinde hemen sosyal medyada yerden yere vuruluyor. Bunun ayarını bulmak lazım. Ömer Faruk Beyaz vardı. Messi yaptık çocuğu... Nerede şimdi Ömer Faruk Beyaz?"


Volkan Demirel

"HİÇ KİMSE FENERBAHÇE'DEN BÜYÜK DEĞİL"

Sarı-lacivertli eski futbolcu Emre Belözoğlu da Fenerbahçe'de sportif direktör yaparken, o dönem 17 yaşında olan futbolcu için şu ifadeleri kullanmıştı:

"Ben ilk günden beri Ömer'in değerli bir futbolcu olduğunu herkesle paylaştım. Hiç yapılmamış şekilde bir projeyle gittik 5 senelik bir proje. Son dönemde başkan da dahil oldu. Kendisinin evine kadar gidildi ve projemiz anlatıldı.

Bu çatı altında büyük sporcularla büyük başarılar kazanılmıştır ama hiçbirimiz Fenerbahçe'den büyük değiliz. Buradan ayrılsa dahi onu koruma derdinde olurum. Ömer süreci olumlu gitmiyor, olumlu bitecek gibi de gözükmüyor.

Fenerbahçe'nin kendisine verdiği mukavelenin bence bir örneği yok. Projenin içi kendisi için olumlu şartlarda dolu ama büyük fotoğrafa bakınca süreç olumlu gitmiyor. Fenerbahçe'nin haklarını göz önüne aldığımızda gözümüz kimseyi görmez."


Ömer Faruk Beyaz ve Emre Belözoğlu

İlgili Haberler

Derbi öncesi Fenerbahçe'de kriz! Ali Koç'un isteğine Jorge Jesus'tan veto: Olmaz!
Taraftarlar Pereira'ya ateş püskürüyor! 'Kayınvalidem hasta' dedi, gerçek bambaşka çıktı
Futbolu bırakan eski Fenerbahçeli futbolcu kararından vazgeçti, sezon sonuna kadar sözleşme imzaladı!

Spor Haberleri