iPhone Facetime görüşmesi nasıl kaydedilir? İşte en kolay yöntem

Facetime görüntülü görüşmesi kaydetme yöntemi, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in gazeteci Hadi Özışık ile yaptığı Facetime görüşmesinin kaydını yayınlamasının ardından merak konusu oldu. İşte, en basit kaydetme yöntemi...

iPhone'da bulunan 'screen recording' özelliğiyle Facetime görüntülü görüşmenin kaydedilmesinin mümkün olmadığını belirtelim. iPhone modellerinde Facetime görüşmesi başladığı anda ses kaydını kesiliyor. Facetime görüşmesi kaydetme yöntemi için bir Macbook'a ihtiyacınız var.

FACETIME GÖRÜNTÜLÜ GÖRÜŞME KAYDETMENİN YOLU

Macbook'ta aracılığıyla iPhone Facetime görüntülü görüşmeyi kaydetmek için şu yolu izleyin:

1) iPhone'u bağlantı kablosu ile Macbook'a bağlayın.

2) Macbook üzerinden Quicktime Player'ı açılır.

3) Quicktime Player üzerinden File > New Movie Recording seçeneğini seçin.

4) Açılan ekranda kırmızı 'Kaydet' butonunun yanındaki kulakçığa tıklayın ve kamera olarak iPhone'u seçin. Bu seçeneği seçtiğinizde iPhone ekranı Quicktime Player üzerinde görünmeye başlayacak. Mikrofon olarak dahili mikrofonu seçin.

5) Kırmızı 'Kaydet' butonuna basarak kaydı başlatın.

6) Kayıt devam ederken arama yapabilir ve gelen aramaları kabul edebilirsiniz. Görüşme bittikten sonra tekrar aynı butona basılarak kaydı durdurabilirsiniz. Kaydı durdurduktan sonra görüntülü görüşme, video olarak Macbook'a kaydedilir.

7) Herhangi bir video montaj programıyla videoyu düzenleyebilirsiniz. Mac OS ile birlikte gelen iMovie uygulamasını da kullanabilirsiniz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

iPhone etkin değil iTunes'a bağlanın sorunu çözümü
iPhone 'Test Alert Notification' ne demek? 'Evde Kal Türkiye' uyarısı nedir?
iPhone 13 ne zaman çıkacak, özellikleri neler? Türkiye fiyatı ne kadar?

Teknoloji Haberleri