iPhone 'Test Alert Notification' ne demek? 'Evde Kal Türkiye' uyarısı nedir?

iPhone 'Test Alert Notification' ne demek? 'Evde Kal Türkiye' uyarısı nedir?

Türkiye'de milyonlarca kullanıcıs bulunan Apple iPhone model akıllı telefonlara "Evde Kal Türkiye" mesajıyla gelen uyarı korkuttu. "Test Alert Notification" başlığıyla gönderilen uyarı mesajının bir hata sonucu gönderildiği tahmin ediliyor. İşte, Test Alert Notification uyarısını kapatmanın yolu...

Sosyal medyada bazı iPhone kullanıcıları telefonlarına Acil Durum Uyarıları kapsamında "Evde Kal Türkiye" ifadeleriyle gelen bildirim ekran görüntüsünü paylaştı. Alarmın tekrarladığını da ifade eden kullanıcılar, uyarı mesajıyla tedirginlik yaşadı.

VODAFONE'DAN 'TEST ALERT NOTIFICATION' AÇIKLAMASI

"Evde Kal Türkiye' bildiriminin Vodafone operatörünü kullanan iPhone'lara gittiği bilgisi üzerine Vodafone tarafından şu açıklama yapıldı:

"24 Temmuz 2021 Cumartesi sabah saatlerinde bazı iPhone kullanıcılarının telefonlarına Acil Durum Uyarıları kapsamında "Evde Kal Türkiye" bildiriminin iletildiği tespit edilmiştir" denilen açıklamada, "Konu teknik ekiplerimiz tarafından araştırılmaktadır. Yaşanan aksaklık ve verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür diler, anlayışınız için teşekkür ederiz."

2021-07-24-111513.jpg

EVDE KAL TÜRKİYE UYARISI NEDİR?

Koronavirüs salgınının devam ettiği bugünlerde telefonlara 'Evde Kal Türkiye' uyarısı geliyor. Vatandaşların tedbirleri elden bırakmamasına vurgu yapılıyor.

TEST ALERT NOTIFICATION NE DEMEK?

'Test Alert Natification', test uyarısı bildirimi anlamına geliyor. Genel olarak kullanılan bir uyarı sistemi olarak düşünülebilir.

Apple, ilgili uyarının savaş halinde, büyük bir terör saldırısında veya risk durumu çok yüksek afetlerde ülke hükümetleri tarafından yapıldığını açıkladı.

TEST ALERT NOTIFICATION UYARISI NASIL KAPATILIR?

Telefonunuza bu uyarının gelmesini istemiyorsanız 'Ayarlar' menüsüne giderek, 'Acil Durum' ayarlarından bildirim gelmemesini işaretleyebilirsiniz.

* Ayarlar > Bildirimler'e gidin

* Ekranın en alt kısmına kaydırın

* 'Hükümet Uyarıları'nın altında, ilgili uyarı türünü açın veya kapatın

e7c9rclxmaigg1w.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN