'Evde kal Türkiye' bildirimi korkuttu

'Evde kal Türkiye' bildirimi korkuttu

Sabah saatlerinde iPhone kullanıcılarına giden 'Evde kal Türkiye' bildirimi ve bununla birlikte yüksek sesli çalan siren sesleri vatandaşları korkuttu. Birçok kullanıcı Twitter'dan yaşadığı paniği dile getirdi.

Bazı iPhone kullanıcılarına sabah saatlerinde giden bildirim sosyal medyada gündem oldu. Bazı kullanıcılar, telefonlarına gelen 'evde kal Türkiye' bildirimiyle birlikte siren sesinin çaldığını belirterek panik olduklarını aktardı.

EvdekalTürkiye Twitter gündeminde kısa sürede en çok konuşulan konu oldu.

İLK RESMİ AÇIKLAMA GELDİ

Öte yandan acil durum uyarısının Vodafone operatörünü kullanan iPhone'lara gittiği bilgisi üzerine Vodafone tarafından bir açıklama yapıldı.

"24 Temmuz 2021 Cumartesi sabah saatlerinde bazı iPhone kullanıcılarının telefonlarına Acil Durum Uyarıları kapsamında "Evde Kal Türkiye" bildiriminin iletildiği tespit edilmiştir" denilen açıklamada, "Konu teknik ekiplerimiz tarafından araştırılmaktadır. Yaşanan aksaklık ve verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür diler, anlayışınız için teşekkür ederiz" ifadelerine yer verildi.

ACİL DURUM UYARILARI NEDİR?

iPhone ve Apple Watch'larda acil durum, hükûmet ve kamu güvenliği uyarıları gönderilebiliyor.

UYARILARI AÇIP KAPATMAK İÇİN NE YAPILMALI?

Apple, acil durum uyarılarının nasıl aktif hâle getirilebileceğini şöyle açıklıyor:

"Bir hükümet uyarısı aldığınızda alarma benzer özel bir ses duyarsınız. Bu uyarıları açmak veya kapatmak istiyorsanız aşağıdaki adımları izleyin:

Ayarlar > Bildirimler'e gidin.
Ekranın en alt kısmına kaydırın.
Hükümet Uyarıları'nın altında, ilgili uyarı türünü açın veya kapatın.*"

SAĞLIK BAKANI KOCA, VAKA YÜKSELİŞİNE İŞARET ETMİŞTİ

Bununla birlikte dün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 11 binin üzerinde açıklanan vaka sayısını hatırlatarak aşı çağrısı yapmıştı. Koca, artan vaka sayıları ile ilgili olarak "Yarın bugünden daha iyi olsun istiyorsanız tedbirlere uyun. Aşınızı olun. Verilen emekler milletçe hepimizin emeğidir" diye hatırlatma yapmıştı.

Bazı kullanıcılar duruma şu tepkileri verdi:

11.jpg22.jpg33.jpg44.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN