Sosyal medya düzenlemesi neleri içeriyor? Twitter, Instagram, Facebook kapatılacak mı?

Sosyal medya düzenlemesi neleri içeriyor? Twitter, Instagram, Facebook kapatılacak mı?

Geçen yıl sosyal medya yasası çıkararak Türkiye'de faaliyet gösteren sosyal paylaşım sitelerini denetim altına alan AK Parti hükümeti, yeni bir düzenlemeye daha gidiyor. Dezenformasyonla mücadeleyi amaçlayan sosyal medya düzenlemesinin kısa sürede Meclis'ten geçmesi bekleniyor. İşte detaylar...

Türkiye'de en çok kullanıcısı bulunan sosyal paylaşım siteleri Instagram, Twitter ve Facebook'ta paylaşılan yalan haberlere hızlıca müdahale edilmesi için yeni sosyal medya düzenlemesine hazırlanan AK Parti'nin hamlesi, kamuoyunda yeni sansür düzenlemesine kılıf olarak değerlendirildi. Yeni düzenlemeyle, özellikle bağımsız gazetecilerin ve alternatif basın kuruluşlarının sıkça kullandığı sosyal medyada AK Parti aleyhine olan muhalif haberlerin sansürleneceği ileri sürülüyor.

SOSYAL MEDYA DÜZENLEMESİ İLE NELER DEĞİŞECEK?

AK Parti Meclis Grup Başkanvekili Mahir Ünal, sosyal medya düzenlemesinin neleri kapsayacağını anlattı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın işaret ettiği sosyal medya düzenlemesi için iki aydır çalışma yürüttüklerini belirten Ünal şunları söyledi:

"Sosyal medya yasası ayrı bir şey dezenformasyonla mücadele ayrı bir şey. Avrupa Birliği'nin internet ortamına yönelik iki kırmızı çizgisi var:

1) Terörle mücadele
2) Dezenformasyonla mücadele

AB dezenformasyonu da terör biçimi olarak görüyor. Şimdi AB üyesi ülkelerdeki düzenlemeleri inceliyoruz. Dezenformasyonla mücadele ile ilgili yasal düzenlemeler getireceğiz.

Daha önce yaptığımız sosyal medyayla ilgili kanun, sosyal medya platformlarının Türkiye'de temsilcilik açması, mali ve hukuki muhataplık oluşturmasıyla ilgiliydi. Bu düzenlemeyse sosyal medyada çıkan yalan ve iftira haberlerle ilgili olacak."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN