Erdoğan'dan sosyal medya sitelerini kapatma sinyali! Youtube Twitter Instagram Netflix kapatılacak mı?

Erdoğan'dan sosyal medya sitelerini kapatma sinyali! Youtube Twitter Instagram Netflix kapatılacak mı?

Vatandaşlar arasında, 'Instagram, Twitter, Youtube, Netflix kapatılıyor mu?' sorusunun yanıtını merak konusu oldu. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın eşi Esra Albayrak'a yönelik hakaret içerikli paylaşımlara tepki gösteren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal paylaşım sitelerinin tamamen kaldırılmasını istediklerini ve bunun için düzenleme yapacaklarını söyledi. Peki, mevcut sosyal medya sitelerinin engellenerek yerine TC kimlik numarası ile giriş yapılabilen yerli sosyal medya sitelerinin getirilmesi mi hedefleniyor? Erdoğan'ın 'kapatma' sinyalinin ardından internet kullanıcıları #SosyalMedyamaDOKUNMA ve #internetimeDOKUNMA etiketleriyle kampanya başlattı. İşte detaylar...

'Netflix, Youtube, Facebook, Twitter, Instagram kapanacak mı?', 'Sosyal medyaya yeni denetim mi gelecek yoksa kapatılacak mı?', 'Yeni düzenleme neleri içeriyor?' sorularının yanıtları internette araştırılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal paylaşım sitelerinde kontrolsüzlüğün olduğunu dile getirerek söz konusu sitelerin kaldırılması için en kısa sürede konunun TBMM'de görüşülüp düzenlenmesi üzerine çalışma başlattıklarını söyledi. Erdoğan'ın bu açıklamasının ardından, yurt dışı kaynaklı sitelerin Türkiye'den erişime engellenerek, Çin'de olduğu gibi devletin kontrolünde olan 'yerli sosyal medya siteleri'nin kurulacağı iddia edildi. Detaylar haberimizde...

SOSYAL MEDYA SİTELERİ KAPATILACAK MI?

AK Parti genişletilmiş il toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, doğum yapan kızı Esra Albayrak'a edilen hakaretleri gündeme getirdi.

"Son yıllarda bu tür ahlaksızlıkların artmasında hem mecraların kontrolsüzlüğünün, hem de organize saldırıların kolaylaşmasının rolü vardır. Niçin YouTube, niçin Twitter, niçin Netflix şu bu gibi sosyal medyalara karşı olduğumuzun ne demek olduğunu anlıyor musunuz?" ifadelerini kullanan Erdoğan, yaşanan bu gelişmelere bağlı olarak sosyal medya düzenlemesinin gerekliliğine vurgu yaptı.

"SOSYAL MEDYANIN TAMAMEN KALDIRILMASINI İSTİYORUZ"

"Yalanın, iftiranın kişilik haklarına saldırının itibar suikastlarının alıp başını gittiği bu mecraların bir düzene sokulması şarttır" diyen Erdoğan, "Bir an önce biz bunları parlamentomuza getirip, bu tür sosyal medya mecralarının tamamen kaldırılmasını kontrol edilmesini istiyoruz" dedi.

Sosyal paylaşım siteleriyle ilgili hukuki düzenleme yapılacağını açıklayan Erdoğan, TBMM ve Adalet Bakanlığı'na, "Konuyla ilgili düzenlemenin süratle hazırlanması ve yürürlüğe sokulması çağrısında bulunuyorum. Yasama dönemi bitmeden bu meseleyi halletmiş olacağımızı ümit ediyorum" diye seslendi.

"BAZI ALÇAKLAR BU İKLİMİ KİRLETMEYE ÇALIŞTI"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında şunları söyledi:

"Aile olarak birkaç gündür işte böyle can atıcı bir meseleyle karşı karşıyayız. Biliyorsunuz önceki gece sekizin torunum dünyaya geldi. Berat Bey evladının doğumunun sevincisi bir sosyal medya mesajıyla kamuoyuyla paylaştı. On binlerce kişi tebriklerini ifade eden yorumlar yazdı. Ancak sayıca az da olsa bırakınız ahlakı namusu haysiyeti insanlıktan dahi nasibini almamız bazı alçaklar hakaretlerle bu iklimi kirletmeye çalıştı.

"BU ALÇAKLARIN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ"

Yargı ve emniyet teşkilatlarımız bu haysiyetsizlerin kimliklerini tespit etmeye başladı. Dünyaya gözlerini yeni açmış bir bebek üzerinden ailesine ve onların temsil ettiklerini düşündükleri değerlere saldıran bu alçakların peşini bırakmayacağız. Hukuk önünde işledikleri suçun hesabını soracağız. Benzer saldırıları daha önce de yaşamıştık.

"SOSYAL MEDYANIN DÜZENE SOKULMASI ŞART"

Bunlar ahlak sahibi değil. Biz, ahlakı yüce, medeniyetleri yüce bir milletin torunlarıyız. Ve bu millete layık olmayan bu gelişmeleri yaşamak, görmek istemiyoruz. Tabii burada üzerinde durmamız gereken konu medya, özellikle sosyal medya mecralarının nasıl olup da böyle bir kokuşmuşluğun aracı haline dönüşmesidir. Yalanın, iftiranın kişilik haklarına saldırının itibar suikastlarının alıp başını gittiği bu mecraların bir düzene sokulması şarttır. Bu ülkeye, bu millete bu tür mecralar yakışmıyor. Onun için de bir an önce biz bunları parlamentomuza getirip, bu tür sosyal medya mecralarının tamamen kaldırılmasını kontrol edilmesini istiyoruz.

"SOSYAL MEDYA TERÖRÜ KARŞISINDA ELİ KOLU BAĞLI DURAMAYIZ"

İnternet mecralarını kullananlar suç işleme konusunda layüsel değildir. Cinsel istismar, müstehcenlik, kumar, dolandırıcılık, suça teşvik, terör propagandası, hakaret başta olmak üzere kanunların suç saydığı her konuda hak arama ve önleme yolları açık olmalıdır. Milletimize karşı sorumluluklarımız bu doğrultuda gereken mekanizmaları kurmayı ve işletmeyi gerektiriyor. Amerikalısı, Avrupalısı, Çinlisi bu imkana sahipken Türk vatandaşının sosyal medya terörü karşısında eli kolu bağlı kalmasını kabul edemeyiz. Bu konuda kapsamlı bir hukuki düzenleme üzerinde çalışıyoruz. İnternet ve sosyal medya mecralarının ülkemizde bir an önce hukuki ve mali muhataplık tesis etmeleri için ne gerekiyorsa yapmakta kararlıyız.

"MALİ YAPTIRIMLAR DAHİL HER YÖNTEM UYGULAYACAĞIZ"

Hukuki düzenleme tamamlandığında erişim engeli ile adli ve mali yaptırımlar dahil her türlü yöntemi devreye sokacağız. Türkiye bir muz cumhuriyeti değildir. Bu ülkenin idari ve adli kurumlarını hiçe sayanları biz de hiçe sayarız. Hukuk devleti ilkesi devleti ilkesi demokrasinin vazgeçilmez bir şartıdır. Asıl bu konuda gerekeni yapmazsak demokrasiye ve hukuka aykırı davranmış oluruz. Buradan, Adalet Bakanlığımıza, Meclis kurumumuza ve ilgili tüm kurumlarımıza konuyla ilgili düzenlemenin süratle hazırlanması ve yürürlüğe sokulması çağrısında bulunuyorum. Yasama dönemi bitmeden bu meseleyi halletmiş olacağımızı ümit ediyorum. Artık bu tür konularda kim ne der yerine ülkemizin neye ihtiyacı var sorusuna cevap arayacağız."

ALİ BABACAN'DAN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A 'DISLIKE' GÖNDERMESİ: BAKTI Kİ OLMUYOR, DÜĞMEYE BASTI | VİDEO HABER İZLE

YERLİ VE MİLLİ SOSYAL MEDYA SİTELERİ Mİ GELECEK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, yurt dışı merkezli sosyal paylaşım sitelerinin kaldırılması veya denetim altına alınmasına ilişkin düzenleme yapılacağını açıklamasının ardından, yurt dışı merkezli söz konusu sitelerin yerine yerli sosyal medya sitelerinin kurulacağı ve Çin'de olduğu gibi bunların devletin kontrolünde olacağı, TC kimlik numarası ile giriş yapılacağı iddia edildi.

'SOSYAL MEDYAMA DOKUNMA' KAMPANYASI BAŞLATILDI

Youtube, Twitter, Netflix'in kaldırılmasını istediklerini ve bu yönde çalışma başlattıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sosyal medya kullanıcılarından sert tepki geldi. #SosyalMedyamaDOKUNMA ve #internetimeDOKUNMA etiketiyle görüşlerini dile getiren vatandaşlar, Erdoğan'ın 27 Haziran 2020 günü Youtube'dan gençlerle yaptığı yayında "Twitter'da en fazla takipçi sayısına sahibim. Sosyal medyadan nefret etsek böylesine yaygın ve etkin şekilde kullanmazdık" sözlerini hatırlattı. İşte o tepkilerden bazıları:

İLETİŞİM BAŞKANI ALTUN'DAN AÇIKLAMA

Erdoğan'ın sözlerinin kamuoyunda tartışılmasının ardından konuyla ilgili açıklamada bulunan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Erdoğan'ın "Niçin YouTube, niçin Twitter, niçin Netflix, niçin şu, bu gibi sosyal medyalara karşı olduğumuzun ne demek olduğunu anlıyor musunuz? İşte bu ahlaksızlıkları ortadan kaldırabilmek için" ifadelerinin bağlamından koparılıp çarpıtılmaya çalışıldığını savundu.

"Milletimize ve değerlerimize düşmanlıkta sınır tanımayan bazı kesimlerin, yasaklara ve baskılara karşı yıllarca mücadele etmiş Sayın Cumhurbaşkanımızın bu yaklaşımını baskıcı ve yasakçı bir kalıp içerisinde sunma çabaları beyhudedir. Türkiye’yi başka ülkelerle karşılaştıranların, kendi ülkesinin tarafında değil de iki yüzlü davranan sosyal medya şirketlerinin yanında durmalarına şaşırmadığımızı da belirtmek isteriz" ifadelerini kullanın Altun'un açıklaması şu şekide:

''Sayın Cumhurbaşkanımızın bugün bazı sosyal medya platformları ile ilgili yaptığı açıklamaları bağlamından koparıp çarpıtmaya kalkışanlara bir çift sözümüz var. Sayın Cumhurbaşkanımız bütün siyasi hayatı boyunca vesayetle, anti-demokratik unsurlarla, yasakçı zihniyetle mücadele etmiştir. Bugün kimi sosyal medya platformları ne yazık ki vatandaşlarımızın haklarını gasp etmektedir. Söz konusu sosyal medya platformları cinsel istismar, müstehcenlik, kumar, dolandırıcılık, suça teşvik, terör propagandası, hakaret gibi kanunlarımızın suç saydığı konularda vatandaşlarımızın haklarının korunmasına yönelik hiçbir katkı sunmamakta, aksine tüm uyarılarımıza rağmen bu suçların işlenmesine zemin teşkil etmektedir. Ayıca bu platformlar ülkemizde kontrolsüz şekilde kazanç elde etmekte, hiçbir vergi yükümlülüğüne tabi olmaksızın faaliyet göstermektedir.

Sayın Cumhurbaşkanımız da milletin birliği, bütünlüğü ve menfaati için söz konusu alanda hukuki düzenlemelerin ilgili organlarca yapılmasını vurgulamış ve uluslararası sosyal medya şirketlerinin tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de yükümlülüklerini yerine getirmesi gerektiğini bir kez daha hatırlatmıştır. Söz konusu alanda tüm dünyada olduğu gibi düzenlemelerin ve kontrollerin hukuk devleti ilkesi içerisinde yapılacağını da özellikle vurgulamıştır.

Bahsedilen alanda kapsamlı bir hukuki düzenleme üzerinde çalışmalar devam etmekte, internet ile sosyal medya şirketlerinin ülkemizde bir an önce hukuki ve mali muhataplık tesis etmeleri için gerekli adımlar atılmaktadır.

Milletimize ve değerlerimize düşmanlıkta sınır tanımayan bazı kesimlerin, yasaklara ve baskılara karşı yıllarca mücadele etmiş Sayın Cumhurbaşkanımızın bu yaklaşımını baskıcı ve yasakçı bir kalıp içerisinde sunma çabaları beyhudedir. Türkiye’yi başka ülkelerle karşılaştıranların, kendi ülkesinin tarafında değil de iki yüzlü davranan sosyal medya şirketlerinin yanında durmalarına şaşırmadığımızı da belirtmek isteriz.

Türkiye bir hukuk devletidir, güçlü bir devlettir. Hak arama mücadelemiz, hakikati savunma irademiz milletimizi ve değerlerimizi bu tarz saldırılara karşı koruma azmimiz sonuna kadar devam edecektir.''

MHP'LİLERDEN SOSYAL MEDYA HESAPLARINI KAPATMA KARARI

AK Partili ve MHP'li sosyal medya kullanıcıları #AkGençlikHesaplarınıKapatıyor ve #ÜlkücülerHesapKapatıyor etiketleriyle hesaplarını kapatmaya başladı.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin sosyal medya hesabını kapatma kararının ardından açıklama yaptı.

MHP'li Yalçın, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Liderimizin Sayın Devlet Bahçeli’nin sosyal medya ile ilgili kararına ve tepkisine binaen bütün hesaplarımızı askıya alıyoruz" dedi.

Yalçın kararı şu ifadelerle açıkladı:

"Liderimizin Sayın Devlet Bahçeli’nin sosyal medya ile ilgili kararına ve tepkisine binaen bütün hesaplarımızı askıya alıyoruz.

Müfteriler, münafıklar, müptezeller, sosyal medyadan temizlenip konuyla ilgili kanuni düzenleme yapılasıya kadar ve Lider Devlet Bahçeli sosyal medya üzerinden açıklama yapıncaya kadar hesaplarımızı askıya alıyoruz."

ÜLKÜCÜLER DE KERVANA KATILDI

Bahçeli'nin "Sosyal medyayla ilgili kanuni düzenleme TBMM'de yapılana kadar şahsen sosyal medya hesaplarımı tümden askıya alıyorum" kararı üzerine parti yönetimi de aynı doğrultuda hareket etmeye başladı.

Parti yönetimi, milletvekilleri, MHP il ve ilçe başkanları ile Ülkü Ocakları başkanlarının da tüm sosyal medya hesaplarını söz konusu düzenleme yapılana kadar askıya alacağı öğrenildi.

MHP'nin aldığı kararın bu gece yarısından itibaren hayata geçirileceği vurgulandı.

"EMİN MİSİN SAYIN ERDOĞAN?"

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendilerine yönelik, "Onlar dizi izleyip film çeviredursun, biz hizmet edip tarih yazmaya devam edeceğiz" sözlerine yanıt verdi. Erdoğan'ın tweet'ini alıntılayarak fotoğrafını paylaşan İyi Parti lideri, "Emin misin Sayın Erdoğan?" diye sordu.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sosyal medya ile ilgili sözleri üzerine kişisel Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Dark'ın son sezonunu bitirmeden Netflix'i kapatırsan vallahi gücenirim Sayın Erdoğan" ifadelerini kullandı. Meral Akşener'in tweet'ini alıntılayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise "Aman Meral Hanım, şimdi hırsından spoiler verir" paylaşımında bulundu.

ERDOĞAN'DAN MUHALEFET LİDERLERİNE YANIT

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlara isim vermeden cevap verdi. Erdoğan, "Onlar dizi izleyip film çeviredursun, biz hizmet edip tarih yazmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

HANGİ İLLERDE MASKE TAKMA ZORUNLULUĞU VAR?

YENİ DÜZENLEMEYE GÖRE KİMLER NEREDE MASKE TAKMAK ZORUNDA?

MASKE TAKMAMANIN CEZASI NEDİR?

TÜRKİYE'NİN 'YENİ NORMALLEŞME' TAKVİMİ İÇİN TIKLAYIN

YURT İÇİ SEYAHATLARDE ZORUNLU OLAN 'HES KODU' ALMAK İÇİN TIKLAYIN

e-DEVLET'TEN SEYAHAT İZİN BELGESİ ALMAK İÇİN TIKLAYIN

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN