Youtube engellendi mi, neden erişilemiyor?

Youtube engellendi mi, neden erişilemiyor?

Youtube çöktü! Son günlerde ülkemizde sosyal ağların erişime engelleneceği gündemi meşgul ederken, video paylaşım sitesi Youtube'a girilememesi dikkat çekti. Google servislerinde küresel çapta yaşanan sorun nedeniyle VPN ile de Youtube'a ulaşılamıyor.

ABD merkezli teknoloji firması Google'ın sahibi olduğu video paylaşım sitesi Youtube'a erişimde sorunlar yaşanıyor. Milyonlarca kullanıcı sosyal medyada platformlarında, Youtube'a bağlantı problemleri yaşadığını dile getiriyor.

YOUTUBE ÇÖKTÜ MÜ, NEDEN AÇILMIYOR?

Masaüstü bilgisayar ve mobil uygulamalardan Youtube'a girerek video izlemek isteyen kullanıcılar, 14 Aralık 2020 Pazartesi günü saat 14.56 itibarıyla siteye ulaşamıyor. Sosyal medyada paylaşılan bilgilere göre, Youtube'a girilememesinin nedeni ABD merkezli olarak belirtiliyor. Küresel çapta yaşanan Youtube sorunu, Türkiye'de bir süredir gündemde olan sosyal medya platformlarının engellenmesine yönelik hazırlıkları akıllara getirdi.

Youtube'dan saat 15.09'da yapılan açıklamada, "Şu anda birçoğunuzun Youtube'a erişim konusunda sorun yaşadığının farkındayız. Ekibimiz bunun farkında ve araştırıyor. Daha fazla bilgi alır almaz sizi burada bilgilendireceğiz" ifadeleri kullanıldı.

Youtube'a giren kullanıcılar şu hata uyarısıyla karşılaşıyor:

ekran-resmi-2020-12-14-150825-319.png

GOOGLE SERVİSLERİ ÇÖKTÜ

Dünyada genelinde Google servislerine erişim konusunda sıkıntı yaşandığı öğrenildi. Kademe kademe başlayan sıkıntı nedeniyle Gmail, Google Dökümanlar, Youtube gibi servislere erişim sağlanamıyor.

Gmail hesabınıza girmek istediğinizde, "Maalesef hesabınız geçici olarak kullanım dışı. Bu durumun yarattığı rahatsızlık için özür diler ve birkaç dakika içinde yeniden denemenizi öneririz" uyarısı çıkıyor.

Nedeni belli olmayan erişim sorunu nedeniyle Google servisleri kullanılamıyor. Arama motoru ise çalışmaya devam ediyor.

Erişim sorunu yaşanan Google servislerinin listesi şöyle:

google-workspace-status-dashboard.png

YOUTUBE DÜZELDİ Mİ, NE ZAMAN AÇILACAK?

Türkiye'de saat 14.56'da başlayan Youtube başta olmak üzere Google servislerine erişim sorununun, saat 16.00 itibarıyla giderildiği belirtiliyor. Son durumu sosyal medyadan paylaşan kullanıcılar; Gmail, Youtube, Google Drive, Google Dokümanlar, Google Haritalar, Adwords ve Adsense, Google Pay, Google Home uygulamalarına ve Google'ın Chromecast uygulamasını düzgün bir şekilde kullanabildiklerini dile getirdi.

Dünyanın en popüler video izleme platformu olan Youtube'un aylık aktif kullanıcı sayısı 2 milyarı geçerken elektronik posta platformu Gmail'de de yaklaşık 1,7 milyar elektronik posta hesabı bulunuyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN