Telegram çöktü mü, neden fotoğraf gönderilemiyor?

Telegram çöktü mü, neden fotoğraf gönderilemiyor?

Mesajlaşma programı Telegram'a erişimde sorunlar yaşıyor. Mesaj, fotoğraf, video yüklenemiyor. Telegram'dan yapılan açıklamada, Avrupa ve Orta Doğu'daki kullanıcıların yaşadığı belirtilen sorunun çözülmesi için çabaladıkları bildirildi. İşte detaylar...

Rusya merkezli online mesajlaşma programı Telegram'da bağlantı sorunu yaşanıyor. Sosyal medyada yapılan binlerce paylaşımda, Telegram mesajlarının iletilmediği ve fotoğraf-video gönderimlerinin başarısız olduğu dile getirildi.

TELEGRAM NEDEN AÇILMIYOR, NE ZAMAN DÜZELECEK?

DownDetector tarafından paylaşılan bilgiye göre, sorunun Orta Avrupa merkezli olduğu görülüyor. Telegram'In resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, sorunların Avrupa ve Orta Doğu merkezli olduğunu belirtti. Ayrıca platformda sorunun çözümü için çalışmaların başlatıldığı kaydedildi.

2020-12-16-164656.jpg

TELEGRAM NEDİR?

Telegram, çoklu platform desteği sunan, güvenli anlık mesajlaşma servisidir. Rus programcısı Pavel Durov tarafından yaratılmıştır. Telegram istemcileri hem mobil (Android, iOS, Windows Phone, Ubuntu Touch) hem de masaüstü sistemleri (Windows, OS X, Linux) için mevcuttur. Ağustos 2013'te yayın hayatına başlamıştır. Kullanıcılar birbirleri arasında metin mesajı, fotoğraf, video, ses kaydı, sticker ve 2 GB'a kadar dosya paylaşımı yapabilmektedirler. Geliştiricileri ayrıca Kasım 2016'da Telegraph isminde, kullanıcıların çeşitli formattaki içerikler oluşturmalarını ve hikâye yazmalarını sağlayan bir uygulama hazırlamıştır.

4 Kasım 2014'te Telegram, Telegram kurucularının aralarında konuştuğu mesajlara erişebilen kişiye 300 bin dolar ödül vereceği bir yarışma düzenledi.11 Şubat 2015'te yarışma bitti ve kazananı olmadı. Ayrıca Telegram, hiçbir 3. partiye, hükümetler dahil olmak üzere bugüne kadar veri paylaşmamıştır.

TELEGRAM'IN ÖZELLİKLERİ

* Bulut tabanlı mesajlaşma. Bu sayede yazılım, her platformda saniyeler içerisinde karşınıza gelir, içerik eşleştirilir.

* Telefon numarası ile kayıt olunur. Ancak istenilen irtibatlarda telefon numarası verilmeden kullanıcı adı ile görüşme yapılabilir.

* Gizli sohbet imkanı (secret chat). Telegram, gizli mesajlaşmalardaki yazışmaları ve medya dosyalarını sunucularında saklamaz. Ayrıca bu mesajlar için sistem günlüğü (metaveriler) de tutulmaz. Böylece, Telegram bile sizin kime ve ne mesaj gönderdiğinizi bilemez.

* Kendini imha edebilen süreli mesajlar. Gönderilen bir mesaj dilenirse belirlenen bir süre sonunda karşılıklı her iki cihazdan otomatik silinebilir.

* Bir mesajı ya da içeriği sildiğinizde karşı taraftan da otomatik silinmesi

* İletinin üçüncü taraflara iletilmesinin engellenmesi

* Ekran görüntüsü alındığında karşıdaki kişiye, sohbette iki kişinin de görebileceği şekilde uyarı olarak bildirme

* Gizli sohbet (secret chat) olmayan mesajlaşmaları ise sunucularında saklar.

* Masaüstü uygulaması (Windows, Linux, OS X) ya da web sayfası üzerinden kullanılabilir. Ayrıca Windows için taşınabilir sürümü mevcuttur. Masaüstü sürümleri, 'Gönder' menüsüne Telegram seçeneğini ekler. Masaüstü sürümlerinde 'secret chat' özelliği kullanılamaz.

* Belge ya da farklı biçimlerde her türlü dosyayı gönderebilme. Dosya boyutu 2 GB'i aşamaz. Toplam paylaşılan / gönderilen dosya adedinde sınır yoktur.

* Bilinmeyen numaraların mesaj atması önleyebilme

* Kişiye özel son görünmeyi kapatabilme

* Hatalı yazılan mesajı sonradan düzenleyebilme

* Konum paylaşabilme

* Sunucuları dağıtık yapıdadır. Yani Dünya'nın çeşitli yerlerindeki sunucuları sayesinde veri paylaşımı ve eşleştirme oldukça hızlıdır.

* Kanallar (botlar), etiketler (stickers)

* Ücretsiz ve reklamsız

* Öntanımlı ayarlara göre 6 ay boyunca kullanılmazsa hesaptaki dosyalar (mesajlar, medya dosyaları kişi listesi vb.) silinir. İstenirse hesabın silme periyodu
ayarlardan 1 yıla çıkarılabilir.

* Android ve masaüstü uygulamalarının teması değiştirilebilir.

* Proxy desteği.

* Sesli arama özelliği.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN