Microsoft Teams nedir, nasıl kullanılır? (iPhone, Android, Windows indirme linki)

Microsoft Teams nedir, nasıl kullanılır? (iPhone, Android, Windows indirme linki)

Görüntülü görüşme uygulaması Microsoft Teams, bilgisayar veya mobil cihazlara indirilerek kapsamlı video konferans imkanı veriyor. Yenilenen arayüzü sayesinde, kolay ve basit kullanım sağlayan Microsoft Teams, ücretsiz olarak indirilebiliyor.

Microsoft'un yaygın olarak kullanılan ve işletmelerde çalışanların iletişimini sağladığı 'Teams' uygulaması, evden çalışma sürecinde rağbet görmeye başladı. Uygulamaya ilginin artması ardından gün boyu ücretsiz konferans özelliği getirdi. Böylece Teams kullanıcıları, aile ya da arkadaşlarını Teams uygulamasına, video konferansa davet edebiliyor.

MICROSOFT TEAMS NEDİR?

Microsoft Teams; işyeri sohbeti, toplantılar, notlar ve eklentileri birleştiren bir platformdur. Microsoft tarafından Slack'e rakip olarak tasarlandı ve Kasım 2016'da hizmete sunuldu. Teams uygulaması, son güncellemesinin ardından Microsoft Office ve Skype ile entegre oldu.

MICROSOFT TEAMS NASIL İNDİRİLİR?

Microsoft Teams'i masaüstü/dizüstü bilgisayarınızda, internet taracıyızda, iOS veya Android telefon ya da tabletlerinizde kullanabilirsiniz.

Teams uygulamasını bilgisayarınıza indirmek için www.microsoft.com adresine erişim sağlayın ve kurulum dosyasını çalıştırın.

Kurulum otomatik olarak yapılacak ve bilgisayarınızın masaüstüne Teams ikonu eklenecektir. Mail ve belirlediğiniz şifre ile Microsoft Teams'e erişim sağlayabilirsiniz.

TEAMS UYGULAMASI APPLE STORE

TEAMS UYGULAMASI GOOGLE PLAY STORE

TEAMS UYGULAMASI WINDOWS MASAÜSTÜ/DİZÜSTÜ

teams-composite.jpg

MICROSOFT TEAMS ÖZELLİKLERİ

Office 365'te ekip sohbetleri, aramalar, toplantılar ve özel iletiler için sohbet tabanlı çalışma alanı sunan Microsoft Teams, genişletilebilir ve özelleştirilebilir olmanın yanı sıra, kuruluşunuzun en hassas işbirliklerinin gizli kalmasını sağlamaya yönelik güvenlik gereksinimlerini ve standartları karşılar.

Microsoft Teams kısıtlı el becerileri, görme sorunu veya başka engelleri olan kişiler için, özel olarak veya ekiplerde sohbet etmeyi kolaylaştıran erişilebilirlik özellikleri içerir. Bu, Microsoft Teams ile çalışırken klavye kısa yollarını ve ekran okuyucuyu kullanabileceği anlamına gelir.

Bir ekip içinde çoklu sohbet odaları veya kanalları oluşturulabilir ve sohbetleri takip etmenin, konuşmaların yönlendirildiğinin, üstten alta doğru akmasının sağlanması ve güncellemeleri kullanıcılara bildirmesi için yardımcı olabilir.

Kullanıcıların yüz yüze görüşmesine ihtiyaç duymaları durumunda tek bir tıklamayla diğer kanal katılımcılarıyla doğrudan Skype sesli veya görüntülü sohbetlerine atlayabilirler.

MICROSOFT TEAMS NASIL KULLANILIR?

Microsoft Teams arayüzünde, sol gezinme çubuğunda Etkinlik, Sohbet, Takımlar, İletiler ve Dosyalar için sekmeler bulunur. Etkinlik paneli, kuruluşta devam eden her şeyin Yammer benzeri bir özetidir. Slack gibi, isminin doğrudan belirtilmesi durumunda, dikkatini çeken mesajın yanında kullanıcı kırmızı bir bayrak ya da ünlem işareti alır.

Microsoft Teams ile oluşturulan takımlar aynı anda birbirleri ile görüntülü ve sesli görüşmeler yapabilecek aynı zamanda dokümanlar paylaşabilir ve notları merkezi olarak görüntüleyebilirler. Microsoft bu özellik ile organizasyonlara ve kullanıcılara bulut ve mobil ortamlarda daha verimli çalışmalarına olanak sunduğunu ve misyonunu bir kere daha kanıtlamıştır.

Tek bir ortamda takım çalışmasını sağlayacak araçların bir arada toplanmasının yanı sıra farklı platformlardan Zendesk, Asana, Intercom, Hootsuite, Polly, Meekan ve Workato gibi partnerlar ile de entegre çalışabilme yeteneğine sahiptir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN