Seyahat izin belgesi e-Devlet'ten nasıl alınır? İşte şehirler arası seyahat için izin belgesi başvuru sorgulama ekranı

Seyahat izin belgesi e-Devlet'ten nasıl alınır? İşte şehirler arası seyahat için izin belgesi başvuru sorgulama ekranı

Seyahat izin belgesi e-Devlet'ten nasıl alınır? Seyahat izin başvurusu nereye yapılır? sorularının yanıtları internette araştırılıyor. Ölümcül corona virüsü (koronavirüs) salgın hastalığına karşı alınan önlemler her geçen gün artırılırken, bazı şehirlere giriş ve çıkışlar kısıtlandı. Buna göre seyahat yasağı olan şehirlere giriş ve çıkış yapmak için seyahat izin belgesi almak gerekiyor. Peki, seyahat izin belgesi nasıl alınır? Seyahat izni nereden alınır? İşte, seyahat izin belgesi e devlet sayfası...

'Seyahat izni başvurusu nereye yapılır?' sorusunun yanıtını ve 'e devlet seyahat izin belgesi almanın yolu'nu haberimizde bulabilirsiniz. İçişleri Bakanlığı, bazı illere kara, hava ve deniz yoluyla giriş-çıkış işlemlerinin izne bağlandığını duyurdu. Koronavirüs (corona virüs) salgın hastalığının yayılmasını önlemek amacıyla alınan tedbirler kapsamında birçok şehre giriş ve çıkış yapmak için 'seyahat izin belgesi' almak gerekiyor. Peki, 'seyahat izin belgesi e devletten nasıl alınır?', 'Seyahat izin belgesi başvuru ekranı' detaylarını KARAR.com okurları için derledik...

SEYAHAT İZİN BELGESİ NASIL ALINIR?

Birçok ilde kara, hava ve deniz yoluyla seyahatin ikinci bir karara kadar izne tabi olmasından sonra İçişleri Bakanlığı, kaymakamlık ve valiliklere yapılan başvuruların e-Devlet'ten de yapılabileceğini duyurdu.

SEYAHAT İZİN BELGESİ E DEVLET BAŞVURU SAYFASI

Seyahat izni başvurusu için öncelikle internet tarayıcınızdan www.turkiye.gov.tr adresine girmeniz veya e-Devlet mobil uygulamasına girmeniz gerekiyor. Daha sonra İçişleri Bakanlığı'nın sayfasına gitmeniz gerekiyor. Bunun için 'Kurumlar' başlığına tıklayabilir veya arama kutucuğuna 'İçişleri Bakanlığı' yazabilirsiniz.

SEYAHAT İZİN BELGESİ BAŞVURUSU NEREYE YAPILIR?

İçişleri Bakanlığı'nın sayfasına girdikten sonra 'e-Başvuru' başlığına tıklıyoruz. Açılan sayfada 'Yeni Başvuru' başlığına tıklıyoruz.

Açılan sayfada 'Başvuru Türü' seçmemiz istenecek. Buraya tıklayarak gelen seçeneklerden 'Seyahat İzin İşlemleri'ni seçiyoruz.

Daha sonra alt satırda beliren 'Alt Başvuru Türü'ne tıklayarak seyahat etmek istediğimiz karayolu veya havayolu izinlerinden biri seçiyoruz.

Daha sonra 'Alt Başvuru Türü 2' başlığından bulunduğumuzun ilin valiliğini seçip 'Devam Et' başlığına tıklıyoruz.

SEYAHAT İZİN BELGESİ E DEVLET BAŞVURU SAYFASI

Yeni gelen ekranda kimlik bilgilerimiz yer alacak. Kimlik bilgilerimizin alt kısmında yer alan 'Başvurulacak Taşra Teşkilatı' başlığında, ikamet ettiğimiz veya o an bulunduğumuzun ilçenin kaymakamlığını seçiyoruz. 'Konu' başlığına, yolculuğumuzun türüne göre 'Karayolu Seyahat İzni Talebi' veya 'Havayolu Seyahat İzni Talebi' yazıyoruz.

Daha sonra 'Standart Başvuru Metni' başlığı altındaki kutucukta istenen bilgileri dolduruyoruz. Burada ikamet ettiğimiz veya o an bulunduğumuzun yerin adresi, gitmek istediğimiz yerin adresi, yanımızda kaç kişi olacağı, cep telefonu numaramız gibi bazı bilgileri yazmamız isteniyor. Bunları dolduruyoruz.

SEYAHAT İZİN BELGESİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

'Ek Belge' kısmına tercihe bağlı olarak dosya ekleyebiliriz veya boş bırakabiliriz. Bütün bilgileri eksiksiz doldurduktan sonra 'Başvuru Onayı' başlığına geliyoruz. Burada yer alan kutucuğa büyük harflerle 'EVET' yazıp aşağıdaki 'Başvur' başlığına tıklıyoruz.

Böylelikle seyahat izni başvurumuzu e-Devlet üzerinden tamamlamış oluyoruz. e-Devlet üzerinden temin ettiğimiz bu belgeleri PDF formatında cihazımıza indirerek kağıda basmamız gerekiyor. Yazıcı (printer) aracılığıyla bu dijital belgenin çıktısını alıyoruz. Seyahat zorunluluğu olan vatandaşlar, bu belgeyle şehirler arası yolculuk yapabiliyor.

e-Devlet üzerinden alınabilecek olan seyahat izin belgesi sayesinde fiziki olarak kaymakamlıklarda belge alma sırasına girmeye gerek kalmayacak.

KİMLER SEYAHAT İZİN BELGESİ ALABİLİR?

Seyahat izin belgesi için sadece; tedavi ihtiyaçları nedeniyle doktor kararıyla sevk edilen, birinci derece yakınları vefat eden veya ağır hastalığı olanlar ve son 15 gün içerisinde gelmiş olduğu yerde kalacak yeri bulunmayan kişiler başvuruda bulunabilecek. Ayrıca üretim ve tedarik süreçleri içerisinde yer aldığını ilgili meslek odalarından belgelendirenler ve üst düzey kamu görevlileri ile kamu hizmeti yürütenlerin de seyahat kısıtlaması olmayacak.

e-DEVLET ŞİFRESİ NASIL ALINIR?

Kullanıcılar www.turkiye.gov.tr adresini kullanarak e-Devlet kapısı ana sayfasına eriştikten sonra hizmetleri kullanabilirler. e-Devlet üzerinden sunulan elektronik kamu hizmetlerinin bazıları herhangi bir kimlik doğrulama gerektirmeyen hizmetlerdir. Kişisel bilgilere erişim veya kimlik doğrulama gerektiren entegre elektronik hizmetlere erişim için şifre, e-imza veya mobil imza gibi kimlik doğrulama araçlarına ihtiyaç duyulmaktadır. Tek bir kimlik doğrulaması (şifre, e-imza, mobil imza vb.) ile pek çok entegre elektronik hizmetlere aynı adresten alabilirsiniz.

Ayrıca, e-Devlet üzerinden alınacak bazı elektronik hizmetler için (vergi, harç vs. gibi) ödeme yapılması gerektiğinde ödeme birimi hizmeti sayesinde bu ödeme işlemleri de güvenli bir ortamda e-Devlet Kapısı üzerinden yapılabilmektedir.

EVDE CORONA VİRÜSÜ MASKESİ NASIL YAPILIR?

YENİ MASKE DÜZENLEMESİNE GÖRE KİMLER NEREDE MASKE TAKMAK ZORUNDA?

HANGİ KUMAŞLARDAN KORONA MASKESİ YAPILMALI?

TÜRKİYE'NİN GÜN GÜN NORMALLEŞME TAKVİMİ İÇİN TIKLAYIN

YURT İÇİ SEYAHATLARDE ZORUNLU OLAN 'HES KODU' ALMAK İÇİN TIKLAYIN

e-DEVLET'TEN SEYAHAT İZİN BELGESİ ALMAK İÇİN TIKLAYIN

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN