Köyde yaşayanların uzun yaşam sırrı o besindeymiş! Canan Karatay her fırsatta övüyor, yiyen 90 yaşını görüyor

Köyde yaşayanların uzun yaşam sırrı o besindeymiş! Canan Karatay her fırsatta övüyor, yiyen 90 yaşını görüyor

Köyde yaşamlarını sürdüren insanların uzun yaşamının sırrı meğer o besinmiş! Ünlü profesör Canan Karatay, bu besini her fırsatta övüyor, yiyen 90 yaşını görüyor...

Kalp ve İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, sağlıklı yaşam önerileriyle dikkat çekiyor. Son önerisi ise, birçoğumuzun hafife aldığı ama sağlık deposu olan beyaz lahananın turşu formunu düzenli tüketmenin yaşamı uzatabileceğini söyledi.

Prof. Dr. Canan Karatay, beyaz lahananın dünyanın en önemli ve en sağlıklı yiyeceği olduğunu belirtti. Özellikle ev yapımı turşu şeklinde tüketilen beyaz lahananın, doğal probiyotik kaynağı olmasıyla öne çıktığını vurguladı. Kış aylarında bol bol beyaz lahana tüketmenin önemine değinen Karatay, çocuklara da bu alışkanlığı kazandırmanın hastalıklardan koruyucu etkisi olduğunu belirtti.

BEYAZ LAHANA ÖMRÜ UZATIYOR

lahana.webp

Beyaz lahana turşusunun faydalarına da dikkat çeken Prof. Dr. Canan Karatay, özellikle uzun yaşamı desteklediğini ifade etti. Köylerdeki yaşlıların uzun ömürlerinin sırrının beyaz lahana turşusu tüketiminde olduğunu dile getiren Karatay, içerdiği probiyotikler ve antioksidanlar sayesinde vücut fonksiyonlarını etkili bir şekilde desteklediğini belirtti.

Ayrıca, sindirimi destekleyen probiyotik bakteriler içermesiyle sindirim sistemine olumlu etkiler sağladığını ve sindirim rahatsızlıklarını hafiflettiğini ekledi. Bağışıklık sistemini güçlendirici etkisinin yanı sıra, iltihapları azaltıcı özelliği olduğunu ve sindirim gazlarını alıcı etkisi bulunduğunu ifade etti.

Beyaz lahana turşusunun lif bakımından zengin olduğuna da vurgu yaparak, lifin sindirimi düzenlediğini ve kilo kontrolüne yardımcı olduğunu belirtti. Ayrıca, antioksidan açısından zengin olmasıyla kansere karşı koruyucu etkileri olduğunu da ekledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN