Pembe Whatsapp nedir? Yeni dolandırıcılık yöntemine dikkat!

Pembe Whatsapp nedir? Yeni dolandırıcılık yöntemine dikkat!

Google Play Store'da yer alan 'Pembe Whatsapp' tehlike saçıyor. 'WhatsApp in Pink' adıyla yayınlanan uygulama, kullanıcıların telefonlarındaki tüm kişisel bilgileri ve fotoğrafları ele geçirerek kötü niyetli kişilere ulaştırıyor. İşte, Pembe Whatsapp'ı tamamen silmenin yolu...

Dünyanın en yaygın mobil mesajlaşma uygulaması Whatsapp, sıkça dolandırıcıların hedefi oluyor. Son günlerde birçok kullanıcı, Whatsapp'ın temasını yeşilden pembeye çevirmek için yayınlanan 'Whatsapp in Pink' adlı uygulamadan şikayet etmeye başladı. Söz konusu uygulama telefondaki tüm bilgilere erişebilen bir virüs!

whatsapp-1-zq80-jpg.webp

PEMBE WHATSAPP NEDİR?

Whatsapp kullanıcıları, sohbet gruplarında 'pembe tema' güncellemesi görünümüne bürünmüş kötü amaçlı bir dosya bağlantısı paylaşılıyor. Kullanıcılara, bağlantıdaki uygulamanın yüklenmesi halinde Whatsapp temasının pembeye çevrileceği söyleniyor. Ayrıca kullanıcılara uygulamanın önceki sürümlerinde olmayan bazı yararlı özelliklere sahip olacakları da vaat ediliyor. Kullanıcılar, bağlantının gerçek olduğuna ve akıllı telefonlarına harici bir APK dosyası yükleyeceğine inandırılıyor.

Gönderilen bağlantıdaki 'Whatsapp in Pink' uygulamasının yüklenmesi durumunda dolandırıcılar kullanıcının telefonuna tam erişim kazanıyor.

İnternet güvenliği araştırmacısı olan Rajshekhar Rajaharia, Twitter hesabından, "Whatsapp in Pink uygulamasına dikkat edin! Whatsapp gruplarında APK indirme bağlantısıyla bir virüs yayılıyor. Whatsapp in Pink isimli herhangi bir bağlantıya tıklamayın" ifadesini kullandı.

PEMBE WHATSAPP TAMAMEN NASIL SİLİNİR?

'Whatsapp in Pink' uygulamasını kaldırmak için yapılması gerekenler şöyle:

* Tüm 'Whatsapp Web Cihazları'nın bağlantısını kaldırın.

* Tarayıcı önbelleğini ayarlardan temizleyin.

* Tüm uygulamalar için 'İzin'i kontrol edin.

* Herhangi bir uygulama için herhangi bir şüpheli izin bulursanız iptal edin.

* Güvenilir virüs temizleme programıyla cihazınızı taratın.

* Güvenliğiniz için Whatsapp'ın 3. parti uygulamalarından kesinlikle uzak durun ve yüklemeyin. Aksi durumda mesajlaşma sırasında paylaştığınız bilgiler, fotoğraf ve videolar kötü niyetli kişilerin eline geçebilir.

indir-1-2004202116188669761d60f5e6.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN