Telegram nedir, nasıl kullanılır? İşte Whatsapp'tan farklı özellikleri...

Telegram nedir, nasıl kullanılır? İşte Whatsapp'tan farklı özellikleri...

Telegram, Rusya merkezli bir mesajlaşma programıdır. Whatsapp'ın benzeri olan uygulama, daha güvenli bir mesajlaşma platformu olduğu iddiasıyla online mağazalarda yer alıyor. Ücretsiz kullanılan Telegram'ı hem mobil cihazlardan, hem de masaüstü bilgisayarlardan kullanmak mümkün. En önemli artısı ise, 1,5 GB'a kadar dosya paylaşabilmek. İşte, Telegram'ın özellikleri...

Telegram kimin, merak konusu oldu. Whatsapp'ın kişisel bilgileri kardeş kuruluşu Facebook ile paylaşma kararının ardından kullanıcılar alternatif programlara yöneldi. Yerli mesajlaşma uygulamalarının yanı sıra Rusya merkezli Telegram, en çok tercih edilen programlardan biri oldu. Gizli sohbet, hatalı yazılan mesajı sonradan düzenleyebilme, konum paylaşabilme, yüksek boyutlu dosyalar gönderebilme, sesli arama özelliği gibi bir çok özellik Telegram uygulamasında bulunuyor.

TELEGRAM NEDİR?

Telegram; Whatsapp benzeri mesajlaşma uygulamasıdır. Rusya merkezli uygulama, Pavel Durov ve kardeşi Nikolai tarafından destekleniyor. Pavel, Telegram'ı finansal ve ideolojik olarak desteklerken, Nikolai teknoloji alanında geliştirmeler yapıyor. Telegram; hareketli GIF bulma, sanatsal fotoğraf editörü ve açık bir çıkartma platformuna sahip olmasıyla dikkat çekiyor.

TELEGRAM WEB GİRİŞİ NASIL YAPILIR?

Telegram programına hem Android, iOS, Windows Phone, Ubuntu Touch gibi mobil cihazlardan; hem de Windows, OS X, Linux gibi masaüstü sistemlerinden ulaşmak mümkün. Telegram web girişi web.telegram.org adresinden yapılabiliyor. Kullanıcılar, ekrana telefon bilgilerine girdikten sonra kendilerine gelen şifre ile Telegram web girişi yapabiliyor.

Telegram nasıl indirilir: Masaüstü/dizüstü bilgisayarlardan internet tarayıcısı aracılığıyla girilmesinin yanı sıra Telegram'ı Google Play Store, Apple Store ve Huawei App Gallery'den indirmek mümkün.

2021-01-10-113847-horz-001.jpg

TELEGRAM VE WHATSAPP'IN FARKLARI

Whatsapp'tan farklı olarak, Telegram kesintisiz eşitlemeye sahip bulut tabanlı bir mesajlaşma aracıdır. Sonuç olarak, mesajlarınıza tabletler ve bilgisayarlar da dahil olmak üzere çeşitli cihazlardan aynı anda erişebilir ve her biri 1.5 GB'a kadar sınırsız sayıda fotoğraf, video ve dosya (belge, zip, mp3 vb.) paylaşabilirsiniz. Ve tüm bu verileri cihazınızda depolamak istemiyorsanız, her zaman bulutta saklayabilirsiniz.

TELEGRAM'IN ÖZELLİKLERİ NELER?

* Bulut tabanlı mesajlaşma. Bu sayede yazılım, her platformda saniyeler içerisinde karşınıza gelir, içerik eşleştirilir.

* Telefon numarası ile kayıt olunur. Ancak istenilen irtibatlarda telefon numarası verilmeden kullanıcı adı ile görüşme yapılabilir.

* Gizli sohbet imkanı. Telegram, gizli mesajlaşmalardaki yazışmaları ve medya dosyalarını sunucularında saklamaz. Ayrıca bu mesajlar için sistem günlüğü (metaveriler) de tutulmaz. Böylece, Telegram bile sizin kime ve ne mesaj gönderdiğinizi bilemez.

* Kendini imha edebilen süreli mesajlar. Gönderilen bir mesaj dilenirse belirlenen bir süre sonunda karşılıklı her iki cihazdan otomatik silinebilir.

* Bir mesajı ya da içeriği sildiğinizde karşı taraftan da otomatik silinmesi

* İletinin üçüncü taraflara iletilmesinin engellenmesi

* Ekran görüntüsü alındığında karşıdaki kişiye, sohbette iki kişinin de görebileceği şekilde uyarı olarak bildirme

* 'Gizli Sohbet' olmayan mesajlaşmaları ise sunucularında saklar.

* Masaüstü uygulaması (Windows, Linux, OS X) ya da web sayfası üzerinden kullanılabilir. Ayrıca Windows için taşınabilir sürümü mevcuttur. Masaüstü sürümleri, 'Gönder' menüsüne Telegram seçeneğini ekler. Masaüstü sürümlerinde 'Gizli Sohbet' özelliği kullanılamaz.

* Belge ya da farklı biçimlerde her türlü dosyayı gönderebilme. Dosya boyutu 1,5 GB'ı aşamaz. Toplam paylaşılan dosya adedinde sınır yoktur.

* Bilinmeyen numaraların mesaj atması önleyebilme

* Kişiye özel son görünmeyi kapatabilme

* Hatalı yazılan mesajı sonradan düzenleyebilme

* Konum paylaşabilme

* Sunucuları dağıtık yapıdadır. Yani dünyanın çeşitli yerlerindeki sunucuları sayesinde veri paylaşımı ve eşleştirme oldukça hızlıdır.

* Kanallar (botlar), etiketler (stickers)

* Ücretsiz ve reklamsız

* Öntanımlı ayarlara göre 6 ay boyunca kullanılmazsa hesaptaki dosyalar (mesajlar, medya dosyaları kişi listesi vb.) silinir. İstenirse hesabın silme periyodu ayarlardan 1 yıla çıkarılabilir.

* Android ve masaüstü uygulamalarının teması değiştirilebilir.

* Proxy desteği.

* Sesli arama özelliği.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN