BİP nedir, nasıl kullanılır, güvenli mi?

BİP nedir, nasıl kullanılır, güvenli mi?

BİP tüm operatörlerde geçerli mi, merak konusu oldu. Turkcell tarafından geliştirilen mesajlaşma uygulaması BİP, Whatsapp'ın gizlilik sözleşmesinde yaptığı değişiklikten memnun olmayan kullanıcıların ilk tercih ettiği yerli uygulama oldu. İşte, BİP uygulamasının özellikleri...

Whatsapp benzeri mesajlaşma programı olan BİP ile mesajlaşma, sesli ve görüntülü görüşme yapmak mümkün. Dünya genelinde 2 milyardan fazla kullanıcısı olan Whatsapp'ın kişisel verilerini Facebook ile paylaşacağını açıklamasının ardından yerli mesajlaşma uygulamalarına olan ilgi arttı. Turkcell, sadece bir günde 100 bin kullanıcının BİP uygulamasını indirdiğini açıkladı.

BİP NEDİR?

BİP, Turkcell tarafından iOS ve Android kullanıcıları için geliştirilen, tüm operatör abonelerinin kullanabileceği anlık mesajlaşma uygulamasıdır. 

Uygulamada; kaybolan mesaj, caps yaratma, herkesle iletişim kurabilme, grup mesajlaşma ve konum paylaşma, oyunlar, para transferi gibi özellikler bulunuyor. Uygulama ile kullanıcılar birbirlerine ücretsiz olarak mesaj, resim, video ve ses kayıtları gönderebiliyor.

BİP nasıl indirilir: Apple Store, Google Play Store ve Huawei App Gallery üzerinden mobil cihazlara indirerek kullanmak mümkün.

Herkesle iletişim kurabilme özelliğiyle kullanıcılar uygulama içerisinden, uygulamayı kullanmayanlara SMS ile mesaj gönderebiliyor. Caps yaratma özelliği ile kullanıcılar, var olan fotoğraflarını kullanarak veya yeni fotoğraflar çekerek kendi caps çalışmalarını yaratıp, paylaşabiliyor.

Yiğit Özgür'ün sadece BiP için tasarladığı çıkartmalar ve Türk usulü çıkartmalar da uygulamada yer alıyor.

2021-01-09-145228-horz.jpg

BİP PROGRAMI TÜM OPERATÖRLERDE GEÇERLİ Mİ?

Turkcell'in geliştirdiği mesajlaşma uygulaması BİP, tüm operatör sahipleri tarafından kullanılabilir.

Turkcell hat sahiplerinin BİP'teki mesaj, fotoğraf, video, ses kaydı gönderme işlemleri internet kotalarını etkilemez. Fakat diğer paylaşımları internet kotalarından düşer.

Diğer operatör abonelerinin BİP kullanımları kendi internet tarifeleri üzerinden ücretlendirilir.

BİP'TE GRUP KURMA ÖZELLİĞİ VAR MI?

BİP programında mobil, web ve tablet üzerinden 10 kişiye kadar grup görüntülü görüşme yapılabiliyor.

Yerli yazılımla geliştirilen BİP'in özellikleri şöyle:

* Kaybolan mesaj
* Anlık çeviri
* Acil durum butonu
* Fotoğraf ve video gönderme
* Gece modu
* Görüntülü görüşme
* Bas konuş
* Yerel stickerlar

BİP WEB GİRİŞİ NASIL YAPILIR?

BİP uygulamasıyla bilgisayardan hızlı ve güvenli görüşme yapmak için;

* web.bip.com/login girişi yapın.

* Telefonunuzdan BİP'i açın, yüklü değilse yükleyin

* BİP Menü'den Profil > BİP WEB adımına gidin

* Sağ bölümde yer alan QR kodunu BİP'ten okutun

1610260882-72f824.jpg

BiP GÜVENLİ Mİ?

Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, BİP'in güvenliğiyle ilgili şunları açıkladı: "Günümüzde kullanıcıların en çok önem verdiği konuların başında kişisel verilerinin güvenliği geliyor. Turkcell olarak bugüne kadar tüm teknolojik altyapımızı ve bilgi birikimimizi müşterilerimizin güvenliğini sağlamak için kullandık.

Bugün BİP üzerinden gelen tüm verileri, Türkiye'deki veri merkezlerimizde güvenle saklıyoruz. BİP uygulaması her geçen gün eklenen yeni özellikleriyle daha da gelişiyor. Mobil cihazların yanı sıra internet tarayıcıları üzerinden bilgisayarlarla sesli ve görüntülü görüşme imkanı sunan BİP, yeni masaüstü uygulaması ile artık tarayıcı bağımsız olarak da çalışıyor.

Tüm PC ve Mac bilgisayarlara kurulabilen BİP web masaüstü uygulaması sayesinde cep telefonu yanınızda olmasa bile iletişim kesintisiz sürdürülebiliyor. BİP ile banka hesap bilgilerine gerek duymadan, sadece telefon numarası ile para transferi yapılabiliyor."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN