‘Signal nedir?’ sorusu Elon Musk’ın önerisinin ardından gündem oldu

‘Signal nedir?’ sorusu Elon Musk’ın önerisinin ardından gündem oldu

WhatsApp, birçok önemli bilgiye erişmek ve kullanmak için kullanıcılara bir sözleşme onayı gönderdi ve bunu onaylamayanların programı kullanamayacağı belirtildi. Bu gelişmenin ardından Elon Musk, WhatsApp yerine Signal uygulamasının kullanılmasını tavsiye etti.

İOS ve Android cihazlarda çalışan Signal uygulaması, WhatsApp gibi mesajlaşma, konuşma ve görüntülü görüşme uygulamasıdır. Uçtan uca şifrelenen ve güvenliği konusunda WhatsApp’tan daha iyi olduğu belirtilen Signal, Musk’ın tavsiyesinin ardından ilgi gördü.

SİGNAL NEDİR?

Şifreli bir sesli arama, görüntülü konuşma ve anlık mesajlaşma uygulaması olan Signal’de Android sürümü SMS uygulaması olarak da işlev görebilir. Tanımlayıcı olarak standart cep telefon numaralarını kullanan Signal, diğer kullanıcılarıyla tüm iletişimleri güvence altına almak adına uçtan uca şifreleme yapar. 

Signal, kullanıcı kişilerinin kimliğini ve veri kanalının bütünlüğünü bağımsız bir şekilde doğrulayabilecekleri mekanizmalar içerir.

Tesla ve SpaceX'in kurucusu Elon Musk, Twitter'dan yaptığı açıklamasında, 'Signal kullanın' çağrısında bulundu. Diğer bir deyimle WhatsApp'ın bırakılmasını isteyen Musk, alternatif bir iletişim aracı olan Signal'i önerdi.

signal-nedir-sorusu-elon-muskin-onerisinin-ardindan-gundem-oldu.png

SİGNAL VE WHATSAPP ARASINDAKİ FARKLAR NEDİR?

Signal’de tüm görüntülü ve sesli aramalar, dosya paylaşımları, kısacası uygulama içerisinde yapılan her türlü işlemin üst seviye güvenlik protokolleriyle uçtan uca şifrelendiği belirtiliyor. Yani, biri sizin elinizden telefonunuzu zorla almazsa, hiç kimse araya girip konuşmalarınıza erişemez, hackleyemez. Ses aramasındaki ağır şifrelemeden ötürü arama birkaç saniye geç başlasa da ses kalitesinin çok yüksek olduğu ve Whatsapp’taki kesilmelerin yaşanmadığı bildirildi.

Whatsapp kişi listenizi şifrelemiyor bundan dolayı listeniz ve kimlerle hangi saatte görüştüğünüzün kayıtları, sunucularına kaydedilebiliyor. Signal’de ise bu durum tam tersi! Yani her şey şifreleniyor…

Whatsapp’ta mesajlarınız telefonunuzda durmasıyla şifreli korunuyor fakat herkesin zorunlu olarak tüm konuşma geçmişinin yedeği (back-up) alınıyor. Bu yedeklemeler şifrelenmiyor ve bir şekilde bulut hesabınıza girenlere karşı, sizi savunmasız bırakıyor. Facebook’un bu verileri okuyarak şirketlere sattığı da iddia ediliyor.

Signal’de de telefonunuzun bile yedeğini alsanız, hiç bir şekilde konuşmalarınız buna dâhil olmuyor. Bundan dolayı hackerler size ulaşamıyor. Kurumsal kullanıcıların güvenlik protokolleri bakımından da bu son derece önemli bir özellik olarak öne çıkıyor.

signal-nedir-sorusu-elon-muskin-onerisinin-ardindan-gundem-olduuu.jpg

SİGNAL NASIL İNDİRİLİR?

Android ya da İOS cihazlarınızın dijital marketlerine giriş yaparak Signal uygulamasını cihazlarınıza indirebilirsiniz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN