NETGSM nedir? NETGSM abonelik fiyatları kaç lira olacak

Telekominikasyon sektörüne yeni bir GSM şirketi geliyor! NETGSM, Turkcell, Vodafone, Türk Telekom'dan sonra iletişim sektörüne girmeye hazırlanıyor. Hali hazırda kurumsal iletişim müşterilerine hizmet veren NETGSM, bireysel abonelere de hizmet vermeye başlayacak. 0510 ön koduyla hizmet verecek NETGSM'nin SMS abonelik ücretleri kurumsal aboneler için 33 liradan başlayıp 2 bin liraya kadar çıkıyor.

GSM sektörüne 0510 ön koduyla giriş yapacak olan NETGSM nedir, hangi altyapıyla hizmet verecek, abonelik ücretleri ne kadar olacak, Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom'a göre ucuz mu yoksa pahalı mı olacak?

NETGSM; kurumsal iletişim ihtiyaçlarına, gelişen IP teknolojisiyle iletişim kanallarını tümleşik hale getirerek ekonomik çözümler üreten yeni nesil telekom operatörü olduğunu iddia ediyor.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'ndan operatör lisansları alarak telekomünikasyon sektöründe tüm hizmetleri tek panelde birleştirerek abonelerine hizmet verdiğini ifade eden Netgsm, sektörde öncülük etmeyi sürdüreceğini söylüyor.

İşte detaylar...

Yeni bir GSM operatörü pazara giriş yapıyor. Netgsm Bilgi Teknolojileri A.Ş., baz istasyonu kurma yetkisi olmayan ama kendi alt yapısıyla SIM kartını çıkarma yetkisi alan ilk mobil işletmeci, kendi adına abonelik sözleşmesi imzalayabilen dördüncü GSM operatörü olacak. Sabit hatlarda 180 bin abonesi bulunan NETGSM, 2022 yılı itibarıyla bireysel abonelere de hizmet vermeye başlayacağını duyurdu.

"KATMA DEĞERLİ HİZMETLE FARK YARATACAĞIZ"

NETGSM'in Yönetim Kurulu Başkanı Adem Öcal, Türkiye'de dördüncü operatör olarak mart ayı itibarıyla abone almaya başlayacaklarını belirterek, "Diğer mobil operatörlere göre biz, katma değerli hizmetlere vereceğimiz yakın destekle fark yaratacağız" dedi.

Telekomünikasyon altyapı işletmeciliği, internet servis sağlayıcılığı, sabit telefon hizmetleri ve sanal mobil şebeke hizmet yetki belgelerini alan NETGSM, SMŞH Tip 3 hizmet modeliyle faaliyette bulunabilecek. Netgsm'in sabit hat abone sayısı 180 bin. 200 binden fazla entegrasyon, 210 binden fazla bayi ağı ve yıllık 1,6 milyar SMS gönderme kapasitesine sahip şirketin sağlık, e-ticaret, eğitim, turizm gibi alanlarda hizmet veren şirketlere yönelik çözümleri bulunuyor.

SANAL ŞEBEKE İLE HİZMET

Mobil telefon hizmetlerinde ilk defa sanal mobil şebeke hizmetleri kapsamında Turkcell ile sözleşme imzalayarak, kendi GSM çekirdek şebeke alt yapılarını kurduklarını anlatan Öcal, BTK'den 0510 22X XXXX numara bloku aldıklarını ve test olarak hizmet vermeye başladıklarını söyledi. Öcal, halihazırda sabit telefon hizmetleri (STH) kapsamında 200 bine yaklaşan VoIP/SMS abonesiyle imtiyazlı grup firmalarının arkasından 6'ncı sıraya yükseldiklerini, dolayısıyla mobil hizmetlerde de rekabete hazırlıklı olduklarını kaydetti.

Kullandıkları yazılım ve donanımları TÜBİTAK destekli Ar-Ge projeleriyle geliştirmeye öncelik verdiklerini dile getiren Öcal, elektronik ve yazılım sektöründe iyi bir kadroya, kendilerine ait veri merkezine, tecrübe ve altyapıya sahip olduklarını bildirdi.

"BTK'YE GEREKLİ BAŞVURULARI YAPTIK"

GSM frekanslarının uluslararası Telekomünikasyon Birliğince tahsis edildiğini ve frekansların sınırlı olduğunu ifade eden Öcal, "Bu sebepten dolayı da sınırsız sayıda mobil operatör kurulması mümkün değildir." dedi.

Mobilite ihtiyacının, baz istasyonunu mobil operatörlerle ortak kullanan ancak diğer alt yapının tamamı kendisine ait olan operatörlerin kurulmasını zaruri hale getirdiğini vurgulayan Öcal, "NETGSM veya mvno, kıt kamu kaynağı olan GSM için tahsis edilen frekansları yayan baz istasyonlarını, kirasını vererek diğer mobil operatörlerle ortak kullanan mobil operatördür ve işletmesel anlamda onlardan farkı yoktur. Mart ayı itibarıyla da GSM abonesi almaya başlayacağız." diye konuştu.

HAYATI KOLAYLAŞTIRAN ÜRÜNLER

Öcal, BTK'ye gerekli başvuruları yaptıklarını, abonelikleri elektronik ortamda alacaklarını aktararak, şunları kaydetti:

"Diğer operatörlere göre biz, yapacağımız katma değerli kampanyalarla fark yaratacağız. Hayatımızı kolaylaştıran, konforunu artıran tüm sektörlerde Makinalar Arası İletişim (M2M) ve nesnelerin interneti (IoT), mobil uygulamalar, kontrol sistemleri gibi teknolojik yazılım ve donanımsal ürünler olarak tanımlanan katma değerli hizmetler, yapay zekayla kısa süre içinde yaşantı şeklimizde, eğitimden iş hayatımıza köklü değişikliklere sebep olacak. Dolayısıyla bu ürünlerin uygulamasında kullanılacak iletişim alt yapılarına hızlı/esnek cevap vereceğiz."

Özellikle teknolojinin hayatı kolaylaştırması konusunda aboneleri rahatlatacaklarını bildiren Öcal, "Uygulamalarımızı da yakın zamanda duyuracağız. Özellikle M2M ve IoT kullanımı konusunda abonelerimizi geleceğe hazırlayacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Yorum Yap
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Yorumlar (4)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

İlgili Haberler

NETGSM sahibi Adem Öcal kimdir, kaç yaşında, nereli, ne mezunu? İşte biyografisi

Teknoloji Haberleri