NETGSM sahibi Adem Öcal kimdir, kaç yaşında, nereli, ne mezunu? İşte biyografisi

NETGSM sahibi Adem Öcal kimdir, kaç yaşında, nereli, ne mezunu? İşte biyografisi

NETGSM sahibi Adem Öcal, iş hayatına PTT'de memur olarak başladı. Memurluktan istifa ettik sonra bir süre AK Parti'de siyaset yaptı. 2000 yılında NETGSM firmasını kurdu. İşte, Adem Öcal'ın hayat hikayesi...

2000 yılında kurduğu NETGSM firmasıyla 2011 yılından beri mobil hat olarak hizmet vermek için yatırımlarda bulunan iş insanı Adem Öcal, hedeflerine 2022 yılında ulaştı. Turkcell, Vodafone, Türk Telekom'dan sonra Türkiye'nin dördüncü mobil GSM operatörü olacak NETGSM, Mart 2022'de abone alımına başlayacak. Cazip kampanyalar ve ücret tarifesiyle hizmet verecek NETGSM'e numara taşıyarak geçmek de mümkün olacak.

ADEM ÖCAL'IN HAYATI

1962 yılında Isparta'nın Eğirdir ilçesinde dünyaya geldi. Adem Öcal, 2022 yılı itibarıyla 60 yaşındadır.

Isparta Gönen Ögretmen Lisesi'nden mezun oldu. Lisans eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi Elektronik Mühendisliği bölümünde 1985 yılında tamamladı. İkinci üniversite olarak Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi İş İdaresi bölümünü 1993 yılına bitirdi. Türkiye Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü'nde (TODAİE) kamu yönetimi alanında yüksek lisans yaptı.

Adem Öcal, 1985 yılında PTT'de elektronik mühendisi olarak iş hayatına başladı. Aynı kurumda 1989 yılında bilgi işlem müdürü, 191 yılında telefon müdürü, bilgi işlem başkan yardımcılığı görevlerinde bulundu.

1996 yılında ANAP Milletvekili Abdülkadir Aksu'nun danışmanlığını yaptı.

2000 yılında PTT'deki memurluk görevinden istifa ederek politikaya atıldı. Aynı yıl Ankara'da 'NETGSM' adlı telekom firmasını kurdu.

2004 yılında Ankara Çankaya Belediyesi'nde AK Parti'den meclis üyesi seçildi.

2008 yılında AK Parti'nin düzenlediği Siyaset Akademisi'nden mezun olarak sertifika aldı.

2009 yılında NETGSM firması sabit telefon alanında faaliyet göstermek adına lisans aldı. 2022 yılında mobil telefon alanında hizmet vermeye başladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN