Vakanda nedir?

Survivor’da Steven Salam’la eski futbolcu Barış Özbek arasında yaşanan ‘Vakanda' polemiği dikkat çekti. Survivor Extra programına da konu olan Wakanda’nın anlamı ise belli oldu.

Survivor’da Steven Salam’la eski futbolcu Barış Özbek arasında yaşanan ‘Vakanda' polemiği dikkat çekti. Survivor Extra programına da konu olan Wakanda’nın anlamı ise belli oldu.

WAKANDA NEDİR?

Wakandalılar, işaret dilinde sarılmayı belirten bir hareketten esinlenerek kollarını çapraz bir biçimde omuzlarına dayayarak oluşturdukları ‘Wakanda Forever’ ismini verdikleri Wakanda selamıyla birbirlerini selamlıyor.

SURVİVOR’DA GÜNDEM OLDU

Survivor Steven Salam, yarışmada devamlı ‘Wakanda Forever’ kelimelerini kullanıyor. Wakanda, dördü 10 bin sene evvel ilk Kara Panter'in yönetimi altında birleşmiş beş kabileden oluşur.

VAKANDA (WAKANDA) FOREVER NE DEMEK?

‘Wakanda Forever’ kelimesi selamlama anlamına geliyor. Wakanda görünen bir hayali ülke olarak biliniyor. ABD’li çizgi roman tarafından yayınlanan Marvel Comics. Sahra altı Afrika'da yer alır ve süper kahraman Kara Panter'e ev sahipliği yapıyor. Wakanda ilk başta Fantastic Four #52'de göründü ve Jack Kirby ve Stan Lee tarafından yaratıldı.

Wakanda tartışması Survivor Extra programında da tartışıldı. Survivor’da ünlüler takımından Barış Özbek ile Steven Salam, bir oyunda karşı karşıya geldi. Steven, her zaman yaptığı gibi, ‘Wakanda Forever’ diye bağırdı.

Yarışmanın sonunda Steven kaybedince, Barış Özbek de, ‘Burası Wakanda değil, Türkiye’ şeklinde bir çıkış yaptı. Steven’ın yarışmadan önce kendisine, ‘Wakanda Forever’ dediğini zanneden Barış Özbek, yanlış anladığını anlayınca, durumu düzeltti.

Survivor Extra programının yorumcularından ve eski Survivor yarışmacısı Semih Öztürk de bu olayın çok büyütülecek bir şey olmadığını vurgulayarak, Barış’ın da Steven’dan özür dilediğini anımsattı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Karar Nedir Haberleri