Lezzetli peynirli omletin sırrı sütte saklı

Omlet yapmanın püf noktaları; süt, yumurta ve tavada gizli. Omletin yumuşak olmasını istiyorsanız süt veya süt kreması ekleyebilirsiniz. Taze ve oda sıcaklığında bekletilen yumurta seçimi de omletin lezzetini etkiler. Omlet yapılan tavanın demir döküm, granit ya da seramik olması önemlidir. İşte, kolay peynirli omlet tarifi ve malzemeleri...

Şehir hayatını getirdiği zaman sıkışıklığı nedeniyle pratik kahvaltı nasıl yapılır, neler yenilebilir sorularının yanıtları sıkça merak ediliyor. Bu noktada pratik ve lezzetli kahvaltı olarak peynirli omlet yapımı en çok tercih edilen seçeneklerden biri oluyor. Orta büyüklükte 1 porsiyon peynirli omlet yaklaşık olarak 240 kaloriye denk gelmektedir.

PEYNİRLİ OMLET TARİFİ

Sadece günü kurtarma adına yapılan kahvaltılarda değil ailecek yapılan kahvaltılarda da yapılan orijinal bir lezzettir. Tercihe göre kaşarlı yumurtalı omlet veya beyaz peynirli yumurtalı omlet yapılabilir.

PEYNİRLİ OMLET MALZEMELERİ

* 2 adet yumurta
* Yarım yemek kaşığı tereyağ
* 2 temek kaşığı beyaz peynir (rendelenmiş veya ince ince kesilmiş olabilir)
* Az miktarda tuz

PEYNİRLİ OMLET YAPILIŞI

İlk olarak iki adet yumurta bir kapta iyice çırpılır. Diğer yandan bir tavada tereyağı eritilir. Eriyen tereyağın üzerine peynir ilave edilir bir süre kavrulur. Sonra çırpılmış yumurta tereyağlı peynirin üzerine dökülür ve üzerine hafif tuz serpilir. Peynir tuzlu ise tuza gerek yoktur. Bu şekilde yumurtanın pişmesi süresi orta ateşte 2-3 dakikadır. Yemeye hazır hale gelen omletimiz servis edilir.

KAŞARLI OMLET TARİFİ

Sabah erken işe gideceksiniz ve karnınız aç, aynı zamanda zamanınız da kısıtlı mı? O halde telaşınıza ve çok düşünmenize son veriyoruz. Bol proteinli ve lezzetli olmakla birlikte zamandan ve kazançtan kar edeceğiniz omleti size tavsiye ediyoruz.

KAŞARLI OMLET MALZEMELERİ

* 2 adet yumurta
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* Küçük bir kase içine yarım kase rendelenmiş kaşar
* Bir iki dal maydanoz
* Tuz

KAŞARLI OMLET YAPILIŞI

Yumurta bir kapta tuz eklenerek iyice çırpılır. Diğer yandan tereyağı bir tavada eritilir. Eriyen tereyağın üzerine çırpılmış yumurta dökülür. Yumurtanın bir miktar pişmesi beklenir. Altı kızarmaya başlanan yumurtanın üzerine rendelenmiş kaşar ilave edilir. Onun üzerine de isteğe göre bir tutam maydanoz ilave edilebilir. Kaşarın eriyebilmesi için tavanın üzeri kapatılır, yaklaşık 2 dakika içerisinde yemeye hazır hale gelen omlet servis edilir.

OMLET YAPMANIN PÜF NOKTALARI

Omletler sadece yumurta ya da süt, süt kreması ilavesi yapılarak pişirilebilir. Omletler pişirilirken ya da pişme sonrası değişik garnitürler ilave edilerek servis edilebilir.

İyi bir omlet yapmak için olması gereken en önemli malzemelerden biri oda sıcaklığından bekletilmiş taze yumurtalardır. Bu nedenle yumurta seçerken çok dikkatli olmak gerekir.

Omlet yapmak için kullanılacak olan tavada çok önemlidir. Omlet tavası demir döküm, granit ya da seramik olmalıdır.

Omlet için kullanılan yumurtaları bir kabın içerisine kırın ve ister el çırpıcısıyla ister mikserle olabildiğince çırpın. Eğer omletinizin tadının yumuşak olmasını istiyorsanız içine süt ya da krema koyabilirsiniz.

Omlet pişerken mutlaka spatula ile çevirin. Pişirme esnasında tereyağı kullanmaya özen gösterin. Eğer ters çevireceğiniz omletinizin bozulacağını hissediyorsanız, spatula yardımı ile kenarlarından hafifçe kaldırarak üstteki yumurtanın omletin altına akmasını sağlayabilirsiniz. Sonra da tavanın üzerine bir kapak ile kapatıp omletinizin bir süre kendi sıcaklığı ile pişmesini bekleyin.

Fırında da omlet yapabilirsiniz. Fırın kabınızı güzelce yağlamanız omletinizin yapışmasını önler. Yumurtanızı döktükten sonra fırın kabınızın üstünü folyo ile örtebilirsiniz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Mutfakların beyaz kadifesi: Süzme yoğurt tarifi
Mutfaklara Fransız bir lezzet: Kruvasan
Damaklara unutulmaz bir hatıra: Lepsi tarifi

Yemek Tarifleri Haberleri