Yunan basınından S. Arabistan iddiası: Çok sayıda F-15'i Girit'e gönderdiler!

Doğu Akdeniz'deki tansiyonu alevlendiren iddia Yunan basınından geldi. Suudi Arabistan Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın emriyle çok sayıda F-15 savaş uçağının Yunanistan'ın Girit Adası'ndaki Suda Üssü'ne gönderildiği iddia edildi.

Yunanistan medyası, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın emriyle Girit Adası'na gönderilen F-15 jetlerinin, Yunan savaş uçaklarıyla birlikte Doğu Akdeniz'de tatbikata katılacağını yazdı. 

YUNAN PİLOTLAR DA KULLANACAK

ABD ve Japonya'nın ardından dünyadaki en büyük F-15 filosuna sahip Suudi Arabistan'ın göndereceği jetlerin Yunan pilotlar tarafından da kullanılacağı ifade edildi.

BİTMEYEN TATBİKATLAR

Mısır, Yunanistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Fransa ve Güney Kıbrıs, 30 Kasım- 6 Aralık tarihlerinde Mısır'ın İskenderiye kıyısı açıklarında ortak hava ve deniz tatbikatı başlatmıştı.

Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Doğu Akdeniz'de geçen yaz boyunca Türkiye'nin karşısında yer alan müttefikleri ile birlikte gerilimli sularda birçok tatbikat yapmıştı. 

Yorum Yap
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

İlgili Haberler

İngiltere, Türkiye'ye yönelik Doğu Akdeniz yaptırımlarını 31 Aralık sonrasına uzatıyor
Kalın'dan AB zirvesi sonrası Doğu Akdeniz açıklaması: Önkoşulsuz hazırız
Akar: Doğu Akdeniz'de provokatif girişimler gerginliği tırmandırıyor

Dünya Haberleri