2019 YÖKDİL sınav tarihleri ne zaman?

2019 YÖKDİL sınavı ne zaman yapılacak? ÖSYM YÖKDİL başvuru tarihini ve sınavın ne zaman yapılacağını açıkladı. Akademik kariyer hedefleyenler YÖKDİL sınavlarına katılıyor. İşte binlerce kişinin araştırdığı 2019 YÖKDİL sınavı ne zaman yapılacağına dair bilgiler ve YÖKDİL başvuru tarihi ile ilgili detaylar...

YÖKDİL başvuru tarihi ve sınavın ne zaman yapılacağı açıklandı. Peki 2019 YÖKDİL sınavı ne zaman yapılacak? Lisans mezunu kişiler eğitimlerini akademik kariyer yaparak devam ettirmek istediği zaman YÖKDİL sınavına girmeleri gerekmektedir. Akademik anlamda kariyer hedefi bulunan birçok kişinin merakla beklediği 2019 YÖKDİL sınav tarihi ÖSYM tarafından açıklandı. İşte 2019 YÖKDİL sınav tarihi ve YÖKDİL sınav başvurularının ne zaman yapılacağına dair detaylar...

2019 YÖKDİL sınavının başvuru işlemi bu dönem ocak ayının sonunda gerçekleşecek. Sınav ise Mart ayında yapılacak. 

2019 YÖKDİL BAŞVURU TARİHİ NE ZAMAN BAŞLIYOR? 

Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil (YÖKDİL) Sınavı başvuruları, 30 Ocak-8 Şubat'ta yapılabilecek. Türkiye genelinde 30 ilde yapılacak sınava, "yokdil.yok.gov.tr" adresinden başvurulabilecek.

2019 YÖKDİL SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

Yükseköğretim Kurulundan (YÖK) yapılan açıklamaya göre, 6. YÖKDİL Sınavı, 10 Mart 2019 Pazar günü, 30 il ve 35 sınav merkezinde, saat 14.00'te, tek oturum halinde gerçekleştirilecek.

YÖKDİL SINAVLARI BE SENE HANGİ ALANLARDA YAPILACAK?

Sınav, Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanlarında, İngilizce, Almanca, Arapça ve Fransızca dillerinde yapılacak.

YÖKDİL SINAVLARINA KİMLER KATILABİLECEK?

YÖKDİL Sınavı'na, yükseköğretim kurumlarında lisansüstü eğitim, TUS, DUS, EUS ve doçentlik sınavına girecek adaylar katılabiliyor. Akademik yükseltmelere katılacak adaylar da sınava girebiliyor.

SINAV BAŞARISI NASIL DEĞERLENDİRİLECEK?

YDS sınavında uygulandığı gibi, doktora başvuru sürecinden en az 55, doçentlik başvuru sürecinde de en az 65 olması gerekecek.

YÖKDİL NEDİR?

YÖKDİL Sınavı, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı koordinasyonunda Anadolu Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi işbirliği ile düzenlenmektedir. YÖKDİL sınav soruları Ankara Üniversitesi tarafından hazırlanmakta, sınav organizasyonu ise Anadolu Üniversitesi tarafından gerçekleştirilmektedir. Alana özgü ilk akademik dil sınavı olan YÖKDİL, mevcut Yabancı Dil Sınavı'nın (YDS) yanında, adayın alanındaki (fen, sosyal ve sağlık) İngilizce, Almanca, Fransızca ve Arapça yeterliliğini belirlemeye yönelik “akademik yabancı dil sınavı” niteliği taşıyor.

Sınava, yükseköğretim kurumlarındaki lisansüstü eğitim ve doçentlik sınavına başvurmak isteyen adaylar başta olmak üzere yabancı dil bilgisi seviyesini ölçmek isteyenler, üniversitelerce kendilerinden dil yeterlilik puanı istenen öğrenciler ve diğer adaylar da katılabiliyor.

2019 YÖKDİL sınavı ne zaman yapılacak? ÖSYM YÖKDİL başvuru tarihini ve sınavın ne zaman yapılacağını açıkladı. Akademik kariyer hedefleyenler YÖKDİL sınavlarına katılıyor. İşte binlerce kişinin araştırdığı 2019 YÖKDİL sınavı ne zaman yapılacağına dair bilgiler ve YÖKDİL başvuru tarihi ile ilgili detaylar...

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

2019 YÖKDİL başvurusu nasıl yapılır? Sınavı başvuru şartları nelerdir?
YÖKDİL başvurusu nereden yapılır? YÖKDİL başvuru son gün ne zaman?

Güncel Haberleri