YÖKDİL başvurusu nereden yapılır? YÖKDİL başvuru son gün ne zaman?

YÖKDİL başvurusu nereden yapılır? YÖKDİL başvuru son gün ne zaman?

YÖKDİL sınavı 2019'da Almanca, Arapça, Fransızca ve İngilizce alanlarında yapılacak. YÖKDİL sınav başvuruları başladı. Peki başvurularda son gün ne zaman? YÖKDİL başvurusu nasıl yapılır? 2019 YÖKDİL sınavı ne zaman yapılacak? İşte Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanlarında yapılacak olan YÖLDİL hakkındaki son dakika haberleri...

Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil (YÖKDİL) Sınavı başvuruları 30 Ocak2019'da başladı. YÖKDİL sınavına katılacak olan adaylar başvuru işleminin detaylarını merak ediyor. YÖKDİL başvurusu nasıl yapılılacağına dair detaylar haberimizde. Peki 2019 YÖKDİL sınavı ne zaman yapılacak? YÖKDİL başvuru son gün ne zaman? YÖKDİL sınavı Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanlarında yapılacak. Sınav Almanca, Arapça, Fransızca ve İngilizce dillerinde olacak. İşte başvurunun detayları ve son dakika YÖKDİL haberleri...

19-01/30/yokdil-sinavi-ne-zaman.jpg

YÖKDİL BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLIYOR? SON GÜN NE ZAMAN? 

YÖKDİL 2019 İlkbahar Dönemi Sınavı başvuruları 30 Ocak - 08 Şubat 2019 (saat 18:00'a kadar) tarihleri arasında yapılacaktır.

2019 YÖKDİL BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYIN 

YÖKDİL SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK? 

YÖKDİL Sınavı, 10 Mart 2019 Pazar günü saat 14.00’te tek oturum halinde gerçekleştirilecektir.

Adaylara, çoktan seçmeli ve 5 (beş) cevap şıklı 80 (seksen) adet soru sorulacak ve 180 (yüz seksen) dakika sınav süresi verilecektir.

YÖKDİL SINAV KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN

19-01/30/yokdil-basvurusu.jpg


SINAVA GİREBİLMEK İÇİN GEREKLİ BELGELER

Adaylar, sınava girebilmek için “Sınav Giriş Belgesi” ile “Fotoğraflı ve Onaylı Kimlik Belgesi” (fotoğraflı, soğuk damgalı ve T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanı/Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı/Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti kimlik kartı, süresi geçerli pasaport, Türk vatandaşlığından izinle ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait mavi kart) ibraz etmek zorundadırlar. Bunların dışındaki belgeler (sürücü belgesi, mesleki kimlik kartları vb.) sınava giriş için geçerli kimlik belgesi olarak kabul edilmez. Belge kontrolleri ilgili sınav görevlilerince yapılacak olup, eksik belgesi olanlar sınava alınmayacaktır.

Sınav Giriş Belgeleri, yokdil.yok.gov.tr adresi üzerinden, sınav takviminde belirtilen tarih aralığında adayların erişimine açılacaktır. Sınav Giriş Belgesinin renkli veya siyah beyaz çıktısı alınabilir. Adaylar, bu belgelerin yazıcıdan dökümünü alırken belge üzerindeki tüm alanların görünür olmasına dikkat etmelidir. Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile fotoğrafı bulunmaktadır. Sınav Giriş Belgesinde yazılı olan salondan başka bir yerde sınava giren adayın sınavı geçersiz sayılır. Adayın sınava gireceği binayı, adres bilgisini teyit etmek amacı ile sınav gününden önce gidip görmesi sınav günü adaya kolaylık sağlayacaktır. Sınav Giriş Belgesi adayların adreslerine gönderilmeyecektir.

YÖKDİL NERELERDE GEÇERLİ OLACAK?

Bu sınava yükseköğretim kurumlarında lisansüstü eğitim ve doçentlik sınavına başvurmak isteyen adaylar ile üniversitelerce akademik yükseltmelerde kendilerinden akademik dil yeterliliği puanı istenen adaylar katılabilir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN