Türkiye'deki Enerji Zammı 7 Avrupa Ülkesini Solladı! İşte En Pahalı Akaryakıt Satan Ülkeler

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinden sonra dünyada başlayan petrol krizi ülkeleri vurmaya devam ediyor. Brent petrolün varil fiyatının 110 doların üzerine çıkmasıyla beraber motorin, benzin ve mazot fiyatlarına da zam gelmeye başladı. Peki dünyada en pahalı akaryakıt hangi ülkede? Akaryakıt fiyatları düşecek mi? İşte akaryakıta dair son dakika haberler.

Brent petrolün yukarı yönlü hareketliliği pompa fiyatlarına da yansımaya başladı. Son zamlardan sonra motorin ve benzinin litre fiyatı 22 liraya ulaştı. Yaşanan küresel krizde en çok hangi ülke etkilendi? Avrupa ile Türkiye arasında akaryakıt fiyat farkı var mı? Motorin ve benzinde aşağı yönlü düşüş olacak mı? İşte vatandaşın en çok merak ettiği enerji fiyatlarına ilişkin her şey.

PETROL KRİZİ EN ÇOK TÜRKİYE'Yİ VURDU

Avrupa'daki enerji tüketimine ilişkin son veriler açıklandı. Petrol krizinin neden olduğu olumsuzluklar akaryakıt, elektrik ve doğalgaza yansırken, bir gerçek daha ortaya çıktı. Son verilere göre akaryakıtta en yüksek artış Türkiye'de yaşandı.

TÜRKİYE ENERJİ ARTIŞINDA AB ÜLKELERİNİ GEÇTİ

Avrupa'daki enerji fiyatlarını hesaplayan AB İstatistik Ofisi (Eurostat) şubat ayı enerji Harmonize Tüketici Fiyatları Endeksi’ne göre, Türkiye'de yıllık olarak akaryakıt fiyatları 3 katına çıktı. Şubat 2022 verilerini kapsayan 3 aylık süreçte Türkiye'deki akaryakıt ve doğalgaz fiyatlar 3 katına ulaştı. Yıllık enerji enflasyonu Şubat ayından itibaren Türkiye’de yüzde 97, AB ülkelerinde ise yüzde 29 oldu. Yani Türkiye'deki enerji enflasyonu AB ortalamasının 3,3 katını gösteriyor.

DİĞER ÜLKELERDE YILLIK ENERJİ ARTIŞI

Açıklanan verilere göre Yıllık enerji enflasyonu oranı diğer ülkelerde şöyle; Yunanistan'da yüzde 44, Hollanda'da yüzde 52, Danimarka'da yüzde 31, Romanya ve Bulgaristan'da yüzde 23, Almanya ve Fransa'da ise yüzde 22 oranında.

AB İstatistik Ofisi'nin verilerine göre Elektrik artışında Türkiye yüzde 86'lık artışla lisede 2. sırada yer aldı. İlk sırada ise Hollanda bulunmakta. Yıllık doğalgaz artışında Türkiye 11. sırada yer alırken, ilk sırada 133 ile Belçika yer alıyor. Türkiye akaryakıt artışında da 1 yılda 131 yükselişe geçti. Türkiye'nin 4,9 kat artan enerji enflasyonunda AB ise yüzde 29'da kaldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Emekli Bayram İkramiyesinde Yeni Gelişme! İşte Milyonlarca Emekliyi İlgilendiren Son Dakika Haberi
O Marketlerde Ayçiçek Yağları Sudan Ucuz! İşte A101 Şok Bim Ve Tarım Kredi Marketleri Ayçiçek Yağ Fiyatları
Bu Şerbetli Tatlı Eltinize Baygınlık Geçirtecek! İşte Pratik ve Hafif Yapımıyla Şekerpare Tatlısı Tarifi

Ekonomi Haberleri