Bu Şerbetli Tatlı Eltinize Baygınlık Geçirtecek! İşte Pratik ve Hafif Yapımıyla Şekerpare Tatlısı Tarifi

Bu Şerbetli Tatlı Eltinize Baygınlık Geçirtecek! İşte Pratik ve Hafif Yapımıyla Şekerpare Tatlısı Tarifi

Tatlıya kimse hayır diyemez. Hele sütlü tatlı ve şerbetli tatlı oldu mu herkesin ağzının suyu akar. Şimdi vereceğimiz tatlı tarifi şerbetli tatlı severleri çok sevindirecek. Kolay malzemelerle hemen yapabileceğiniz bu tatlı ile iftar sofralarınız da şenlenecek. İşte pratik ve hafif yapımıyla ağızların suyunu akıtacak şekerpare yapımı.

Şerbetli tatlılar arasında baklavadan sonra en çok tercih edilen bir diğer tatlı da şekerpare tatlısı. Hamur ve şerbetli tatlılar arasında Türk mutfağının en gözde tatlısı olan şekerpare yumurta margarin, un gibi malzemelerle yapılan pratik ve lezzetli tatlılardan. Üzeri fıstık, ceviz gibi ürünlerle süslenen bu tatlıyı herkes isteğine göre ayarlayabilir. İşte eltinizi kıskançlıktan çatlatacak şekerpare tatlımızın yapılışı ve püf noktaları.

ta.jpg

MALZEMELER

4 yumurtanın sarısı, 1 paket margarin, 1 yemek kaşığı toz şeker , 1 limon ve kabukları atılmadan rendelenecek, un,1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu, 1 fındık içi.

Şerbeti İçinse; Toz şeker ve 5 bardak su

TATLIMIZIN YAPILIŞI VE PÜF NOKTALARI

Tatlımız için önce şerbetimizi hazırlıyoruz. Bunun için bir tencereye toz şekerimizi ve suyumuzu koyuyoruz. Ocağa alıp kaynatıyoruz. İçerisine bir kaç damla limon suyu damlatıyoruz. Daha sonra 15 dakika şerbetimizi kaynattıktan sonra soğumaya alıyoruz. Şerbetimiz çok yoğun olmamalı. Şerbet işlemi bittikten tatlımızın hamuruna geçiyoruz.

lekerc.jpg

Bir kaba margarin ve toz şekerimizi döküp iyice karıştırıyoruz. Yumurtalarının sarılarını ayırıp sarılarını ve limonun kabuğunu rendeleyip hamurumuzun içine katıp yoğurma işlemine devam ediyoruz. Hamurumuzun içerisine kabartma tozunu ve vanilyayı da ekleyerek hamuru yoğuruyoruz. Bir kısmını tatlımızın hamura kullandığımız unumuzu da hamurumuzun içine ekleyerek iyice yediriyoruz. Hamur yoğurma işleminden sonra hamurlarımızı ceviz büyüklüğünde parçalara ayırarak elimizde yuvalıyoruz. Yuvarladığımız ceviz büyüklüğündeki hamur parçalarını yağlanmış tepsimize diziyoruz. Ve şekerparelerimizim üzerine tüm fındıklarımızı batırıyoruz. 200 derece ısıttığımız fırınımıza tatlılarımızı atıyoruz.

TATLININ SICAKLIĞI İLE ŞERBETİN SICAKLIĞINA DİKKAT EDELİM

Şekerparesi yaparken püf noktalarına dikkat etmeliyiz. Bunun için şerbetin ılık olması gerek. Tatlının ise sıcak. Pişen şekerparelerimizi fırından çıkarıp ılık şerbetimizi üzerine döküyoruz. Ve tatlımızın üzerini örtüyoruz. Tatlı 1 gece şerbetin içinde kalmalı. Evet tatlımız hazır. Şimdiden afiyet olsun:)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN