Emekli Bayram İkramiyesinde Yeni Gelişme! İşte Milyonlarca Emekliyi İlgilendiren Son Dakika Haberi

Emekli Bayram İkramiyesinde Yeni Gelişme! İşte Milyonlarca Emekliyi İlgilendiren Son Dakika Haberi

Her yıl Ramazan ve Kurban Bayramında ödenen emekli bayram ikramiyesi tutarı geçtiğimiz günlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından açıklandı. Bilgin, gündemlerinde emekli bayram ikramiyesi olmadığını ve 2021'de verilen emekli tutarının bu yılda aynı olduğunu söyledi. Bilgin'in bu açıklaması emeklileri üzerken, tartışmaları da beraberinde getirdi. İşte Emekli Bayram İkramiyesine dair son dakika gelişmeleri.

2018 yılında beri her bayram emeklilere verilen bayram ikramiyesi tutarı 2022 yılı için netleşti. Geçen yıl 1100 lira olarak ödenen emekli bayram ikramiyesi bu yılda artış olmadan aynı miktarda ödenecek. Enflasyona göre ayarlanacağı beklenen bayram ikramiyesi tutarı milyonlarca emekliyi üzerken, Bakan Bilgin emekli bayram ikramiyesinin şu an gündemlerinde olmadığını açıkladı. Bilgin'in açıklamalarından sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'da bayram ikramiyesine dair son noktayı koydu.

para2.jpg

EMEKİLERİ ÜZEN İKRAMİYE TUTARI

Bu yıl emekli bayram ikramiyesinde bir değişiklik bekleyen vatandaşlar aldıkları haberle hayal kırıklığına uğradı. İkramiye tutarında bir değişiklik yaşanmazken yatacağı tarih de merak konusu oldu. Peki 2022 emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? İşte tüm detaylar.

emekli.jpg

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİNDE YENİ GELİŞME

Ramazan ve Kurban bayramında yatacak olan emekli bayram ikramiyesinden şehit yakınları, gaziler, SGK ve Bağ-Kur emeklileri, dul-yetim maaşı alanlar yararlanabilecek. 1100 lira olarak hesaplara geçecek emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? bu soruların cevabını merak eden milyonlar için tarih açıklandı. Bayramın 2 Mayıs tarihine denk gelmesinden dolayı emekli ikramiyeleri de bir kaç gün öncesinden hesaplara yatacak. Yaklaşım 12 milyon emekliye yatacak olan bayram ikramiyesi 27-29 Nisan tarihlerinde hesaplara yatırılacak. Ödeme günleri açıklanan bayram ikramiyesi tarihleri şöyle;

4A'lı işçi emeklileri için ödeme günleri 17-18-19-20- 21 olanlar 27 Nisan 2022 , 22-23-24-25-26 olanlar 28 Nisan 2022, 4B Bağ-Kur emeklileri için 29 Nisan, 4C'li memur emeklileri ise hem bayram ikramiyeleri hem de Mayıs ayı maaşlarını 29 Nisan tarihinde alacak.

yasli.jpg

PEKİ BAYRAM İKRAMİYESİNİ KİMLER ALACAK VE NE KADAR ALACAK?

Emekli bayram ikramiyesi şöyle verilecek; Emekli 1100 TL, Dul aylığı alanlara ise 550 lira, Dul aylığı alan ve aylık ödeme alan çocuğu olamayanlar 825 lira bayram ikramiyesi alacak. Yetim aylığı alan çocuklar ise 275 lira ikramiye verilecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN