Don't Look Up’ın yönetmeninden iklim aktivistlerine ‘tutuklanma’ çağrısı

Don't Look Up'ın yönetmeni Adam McKay, iklim aktivistlerine dikkat çeken bir çağrıda bulundu. McKay, eğer davalarına yardımcı olacaksa iklim protestocularıyla birlikte tutuklanmayı önerdi.

Gerçek hayatta iklim krizinin bir metaforu olarak, dünyayla çarpışma rotasında olan dev bir kuyruklu yıldızın yarattığı tehlikeye dikkat çekmeye çalışan iki bilim insanının çarpıcı öyküsünü anlatan “Don't Look Up” filminin yönetmeni Adam McKay, iklim aktivistlerine ilginç bir öneride bulundu.

Kampanya grubu Just Stop Oil'e (Petrolü Durdurun) neye ihtiyaçları varsa "emirlerinde" olduğunu söyleyen Adam McKay, doğrudan eyleme katılmaları için Netflix filminin yıldızlarına bile ulaşabileceğini belirtti.

MEYDAN OKUDU

Independent Türkçe’de yer alan habere göre, McKay film için verdiği söyleşilerde medyaya iklim değişikliğini daha büyük bir haber olarak ele alma çağrısı yaptığını ve eğer basın bu yüzden ondan nefret ederse de “sorun olmadığını” söyledi.

Yönetmen bunun, iklim aktivistlerinin maruz kaldığı “hapse atılmak, hayatlarının mahvedilmesi” gibi şeylere kıyasla “ufak bir morluk” olacağını belirtti.

Aktivistlere, gerekirse kendileriyle beraber tutuklanması icap ederse emirlerinde olacağını belirten McKay, şunları söyledi:

Neye ihtiyacınız olursa buradayım. Bir konuk evim var, medyada tanıdığım kimseler var, bağış toplama etkinlikleri düzenleyebilirim.

Beni arayıp 'McKay, bizimle tutuklanmana ihtiyacımız var' derseniz, neye ihtiyacınız olursa, emrinizdeyim.

“BİRİNİN BANA KELEPÇE VURMASININ VAKTİ GELDİ”

Söz konusu teklifi kabul edeceklerini söyleyen bir kampanyacıya, “Tam zamanı. Sanırım birinin bana kelepçe vurmasının vakti geldi” diyen yönetmen, sözlerine şöyle devam etti:

Bana ihtiyacınız olursa, orada olacağım.

Extinction Rebellion (Yokoluş İsyanı) ve Insulate Britain (Britanya'yı Yalıtın) gibi iklim protestoları taleplerinin duyulması için genelde karmaşa yaratmayı hedefliyor ve bu durum sıklıkla tutuklamalara yol açıyor. Hatta bazı göstericiler hapse atıldı.

Don't Look Up kadrosunun şiddet içermeyen doğrudan eyleme katılmasının sağlanması sorulan yönetmen, bunun için ulaşılmasının “doğal” geleceği bir çift olduğunu söyledi.

“İKLİM İNKARCILIĞINDAN DAHA BÜYÜK BİR SORUN”

Geçen hafta sonu Just Stop Oil'in çevrimiçi seminerinde iklim protestocularına övgüde bulunan McKay, bu meselede “tutku” görmek isteyen kendi gibi kimseler açısından “can simidi” olduklarını söylemişti.

Geçen ay yaptığı bir konuşmada, iklim krizi üzerine yeteri kadar önem vermeyip sadece “biraz endişeli” olan kimselerin “bizi öldüren kişiler” olduğu uyarısında bulunan yönetmen, bu zihniyetin halihazırda iklim inkarcılığından daha büyük bir sorun teşkil ettiğini belirtmişti.

McKay, Britanyalı parlamento mensuplarıyla yaptığı bir tartışmada, iklim krizinin “torunlarımı ilgilendiren” bir olgu olduğu görüşünden “vazgeçilmesi gerektiğini” söylemişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

İklim aktivistleri durmuyor: Bu sefer de kendilerini özel jetlere zincirlediler
'Don't Look Up' Netflix'in en başarılı ikinci filmi oldu
'Don't Look Up' Netflix'in en çok izlenen 3. filmi oldu
Ekmek kuyruklarına 'Don't Look Up' göndermesi: Bu filmi bitireceğiz

Güncel Haberleri