O Tarihten Sonra Benzin Alan Yandı! İşte Bayram Planlarını Alt Üst Edecek Benzin Zammı

Brent petrol fiyatlarında yaşanan iniş çıkışlar pompalara yansımaya devam ediyor. Petrolde yaşanan yükseliş tekrardan zam olarak geri dönmeye başladı. İndirim beklentisi içine giren vatandaşın ise hayalleri suya düştü. 30 Nisan tarihinde geçerli olacak benzin zammını duyunca akaryakıt istasyonlarına koşacaksınız. İşte benzine gelecek olan o dev zam tutarı.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinden sonra küresel anlamda akaryakıt krizi yaşanmaya başladı. Siyasi gerilimlerin son günlerde yumuşamasıyla brent petrol fiyatları 104 seviyelerine düşerken, araç sürücüleri de indirim beklentisi içine girdi. Ama sabitlenen dolar kuru tekrardan yükselişe geçinde petrol fiyatları da yükselmeye başladı. Petrole paralel olarak fiyatlanan benzin ve motorine de zam haberi gelmeye başladı. 30 Nisan tarihinde ise benzine yüksek bir zam yapılacağı belirtildi. İşte son zamlardan sonra benzin ve motorinin güncel fiyat listesi.

1 LİRALIK AKARYAKIT İNDİRİMİ SUYA DÜŞTÜ

Petrol fiyatları hafta başında düşüşe geçince vatandaşta da indirim beklentisi oluşmaya başladı. 1 liralık indirim bekleyen vatandaşa ise kötü haber geldi. Petrol fiyatlarında yaşanan düşüşün yerini yükseliş aldı. Milyonlarca araç sahibi brent petrolün düşünden dolayı indirim için umutlanmaya başlarken, indirim haberinin yerini zam aldı. Peki benzin ve motorine ne kadar zam gelecek? Brent petrol fiyatları yükselişine devam edecek mi? Brent petrol fiyatları neden yükseliyor? İşte merak ettiğiniz her şey

BRENT PETROL TEKRAR YÜKSELİŞE GEÇTİ

Hafta başında düşüş yaşanan brent petrol fiyatları dolar kurunun hareketlenmesiyle beraber tekrardan yükselişe geçti. Son zamlardan sonra motorinin litre fiyatı 22 lira olurken, benzinin fiyatı ise ortalama 19 seviyelerine çıktı. Petrol ve dolar arasında şekillenen akaryakıt fiyatlarında ibre tekrardan yukarı çıktı. Milli Gazete'nin haberine göre 30 Nisan gecesinden benzine dev bir zam geliyor. Sürücülerin indirim beklentilerini suya düşüren bu zamdan sonra herkes benzin istasyonlarına koşacak. Peki benzine ne kadar zam gelecek?

VATANDAŞIN BAYRAM PLANLARI BU ZAMDAN SONRA SUYA DÜŞECEK

Bayramda tatil planları yapacakları derinden etkileyecek olan benzin zammı sonrası vatandaşın ne yapacağı merak konusu olurken, bu yükselişin bayramdan sonra da devam etmesi ön görülüyor. Sektör kaynaklarından edinilen bilgiye göre 30 Nisan 2022 Çarşamba gecesi benzine 85 kuruş zam gelecek. Bu zamla beraber benzinin litre fiyatı 21 lira seviyelerine çıkacak. Benzinin fiyatı hemen hemen motorinle aynı seviyeye gelecek. Dolar kurunda yaşanan yükselişin ise sadece akaryakıt değil diğer sektörlerinde derinden etkileyeceği bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Altın Yatırımcıları Hemen Döviz Bürolarına Koşun! İşte Tunç Şatıroğlu'ndan Altın İçin Önemli Uyarı
Ruslar ve Ukraynalıların Türkiye'de Konut Savaşı! Sıcak Denizlere İnen Yabancılar Konut İçin Sıraya Girdi
Altındaki Sert Düşüş Yatırımcıyı Titretti! İşte Tepe Taklak Olan Altın Piyasası İçin İslam Memiş'ten Kritik Uyarı

Güncel Haberleri