Altındaki Sert Düşüş Yatırımcıyı Titretti! İşte Tepe Taklak Olan Altın Piyasası İçin İslam Memiş'ten Kritik Uyarı

Altındaki Sert Düşüş Yatırımcıyı Titretti! İşte Tepe Taklak Olan Altın Piyasası İçin İslam Memiş'ten Kritik Uyarı

Altın piyasasında yaşana düşüş herkesi tedirgin etmeye başladı. 28 Nisan 2022 Perşembe gününe 898 lira ile giriş yapan gram altında düşüş devam ediyor. Elinde altını olanlar ise kara kara düşünmeye başladı. Altın ve Para Piyasası Uzmanı İslam Memiş ise elinde altın olanları sakin olmaya davet etti. İşte İslam Memiş'ten altın piyasasına dair kritik açıklamalar.

Youtube kanalı üzerinden piyasalarda dair isabetli tahminler yapan İslam Memiş'ten, son günlerde hızla düşen altın fiyatlar için yeni değerlendirmeler geldi. Gram altının 900 seviyelerinden 898 seviyelerine sarkmasıyla tedirgin olan altın yatırımcısı uygun zamanı kollamaya başladı. Gram altın düşüşe geçerken dolar ise yükselmeye başladı. Haftanın başında gerilemeye geçen altın hafta sonlarına doğru bu düşüşüne devam etti. 10 gün içerisinde 930 seviyelerinden 898 seviyesinde düşen altının akıbeti ise merak konusu uyandırdı. Tüm bunlar yaşanırken Piyasa Uzmanı İslam Memiş, altın yatırımcıları için önemli değerlendirmelerde bulundu. İşte Memiş'in altın değerindeki o açıklamaları.

gram.jpg

FED'İN ŞAHİN AÇIKLAMLARI ALTINI TEPE TAKLAT ETTİ

Geçtiğimiz günlerde ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell’ın yaptığı şahin konuşmalar Mayıs ayında alınacak olan faiz kararının da artırılacağı yönünde şekillendi. Powell'ın 3-4 Mayıs 2022 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan toplantıda politika faizinin 50 baz puan artırılabileceğini söylemesi altın fiyatlarında aşağı yönlü sarkmaya neden oldu. Peki altını olanlar ne yapmalı? Altın yükselecek mi? FED'in faiz kararı altın piyasasını nasıl etkileyecek? İşte Altın ve Para Piyasası Uzmanı İslam Memiş'ten al-sat yapacaklara kritik uyarı.

MEMİŞ'TEN YATIRIMICIYA "SAKİN OLUN" UYARISI!

Memiş, Nisan ayının son alım fırsatı olduğunun altını çizerek Mayıs ayında büyük bir tufan yaşanacağını belirtti. Altın alacaklar içinse Memiş, "Sağır sultan" biliyor diyerek şunları kaydetti:

"Gram altın 940 liraya kadar yükselmişti. 1998 dolar seviyesine ons altın yükselmişti. Sabırla beklemenizi tavsiye etmiştim. Tuzak bir fiyatlama var demiştim. Bekleyin demiştim. Bazen beklemek bile kendinize yapacağınız güzel bir şeydir demiştim. Nisan ayında 4 kez kademeli bir alım yapıp ayı tamamlayın ama mayıs ayında ciddi bir kargaşa bizi bekleyecek. Biz Nisan ayından mayıs ayının hazırlığını yapıp Haziran'a odaklanacak, Temmuz'da da pik yaptığını göreceğiz piyasaların."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN