Bu Bayram Ağzımızın Tadı Kaçacak! Yağdan Sonra Şeker Krizi Patlak Verdi Raflar Boşaldı

Bu Bayram Ağzımızın Tadı Kaçacak! Yağdan Sonra Şeker Krizi Patlak Verdi Raflar Boşaldı

Yaşanan Rusya Ukrayna krizinden sonra başlayan ayçiçek yağı stokçuluğa neden olurken, yaşanan krizi var olan yağlarında fiyatını artırdı. Yağ krizi sıcaklığını korurken şimdi de şeker krizi ortaya çıktı. Yaklaşan bayramdan dolayı marketlere akın eden vatandaş adeta şeker rafların boşalttı. Anlaşılan o ki bu bayram hepimizin ağız tadı kaçacak. İşte şoke etkisi yaratan boş şeker rafları.

Bayram günler kala vatandaşta bayram hazırlığı yapmaya başladı. Marketlerin Ramazan Bayramı'na özel indirimleri ise vatandaşın marketlere koşmasını sağladı. Son zamanlarda gıda ürünlerine gelen zamlarda sonra ucuz ürün arayışına çıkan vatandaş için bu indirimler kaçınılmaz fırsat oldu. Marketlere koşan vatandaş şeker stoğunu bitirdi. Şeker almak isteyen kişilerde boş rafları görünce şaşkına döndü.

eker.jpg

BOŞ RAFLAR SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU

Bayramda en çok satılan ürünler arasında olan şeker bayrama az bir süre kala raflarda tükendi. Tatlı yapmak için marketlerin yolunu tutan vatandaş ise deyim yerindeyse şekerleri sıfırladı. Baklava, şekerpare, kadayıf ve güllaç gibi tatlılarda kullanılan şekerin stoğu bitti. Depolarda kalan son şekerlere satışa çıkınca hem depolar hem raflar adeta boşaldı. Boşalan şeker sosyal medyaya yansımasıyla şeker krizi mi? yaşanıyor sorularını akla getirdi. Bayram için toz şekerler, ayçiçek yağları, un torbaları ve çaylar satın alınırken market yetkilileri de stoklardan ürünleri raflara çekerek milletin mağdur olmaması için adımlar attı. Fakat bu raflar da kısa sürede boşaldı.

toz.jpg

BÜYÜK ŞEHİRLERDE ŞEKER KRİZİ YAŞANIYOR

İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlerde yaşanan şeker krizinin ise bayramdan sonra düzelmesi bekleniyor. Satış patlaması yaşanan şekerde ne olacağı ise vatandaş tarafından merak konusu oldu. Mültecilerle beraber hızla çoğalan ülke nüfusunda gıda ürünleri yetersiz kalmaya ise devam ediyor.

MARKETLER YİNE VATANDAŞIN İSTEĞİNE YETİŞEMEDİ

Geçtiğimiz günlerde ayçiçek yağında yaşanan krizi de vatandaş mağdur olurken, Rusya'nın geçişlere izin vermesiyle bu durum kriz olmaktan çıktı. Her yıl benzer sorunlar yaşandığı ülkede vatandaş mağdur olmaya devam ediyor. Tedbir alacaklarını belirten marketler ise yine bu bayram vatandaşın isteğine yetişemedi. Şekerden bulamayanlar ise soluğu tatlıcılarda aldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN