O Yatırım Aracı İçin "Uzak Durun" Dedi Kargaşa Tarihini Verdi! İşte İslam Memiş'ten Mayıs Ayı Piyasa Değerlendirmesi

O Yatırım Aracı İçin "Uzak Durun" Dedi Kargaşa Tarihini Verdi! İşte İslam Memiş'ten Mayıs Ayı Piyasa Değerlendirmesi

Altın ve Para Piyasası Uzmanı İslam Memiş, Youtube kanalından piyasa değerlendirmesi yapmaya devam ediyor. Son zamanlarda piyasa da yaşanan hareketlilik için yatırımcının sakin olması gerektiğini ifade eden Memiş, o yatırım aracı içinde "Sakın!" uyarısında bulundu. Döviz alt-sat yapacaklar için uzak durun çağrısında bulunan Memiş, Mayıs ayında kargaşanın çıkacağını belirtti. İşte İslam Memiş'ten piyasalara dair çarpıcı açıklamalar.

Para ve Altın piyasasında ani iniş çıkışlar devam ederken, altın ve Euro'daki düşüş ise sürüyor. 14 seviyelerinde sabitlenen dolar ise ufak yükselişlerine başladı. Dolar karşısında değer kaybeden Euro ise toparlanmaya geçti ve dolarla arasındaki farkı 95 kuruşa indirdi. Piyasalarda yaşanan bu yükseliş ise vatandaşı tedirgin etmeye başladı. Altın ve Para Piyasası Uzmanı İslam Memiş ise yatırımcıya "uzak durun" ikazında bulundu. İşte Memiş'in son piyasa değerlendirmesi.

dolar-altin.jpg

YATIRIMCIYA SAKİN OLUN UYARISI!

27 Nisan 2022 Çarşamba gününe hareketli başlayan döviz kurunda dolar yükselişe geçerken altın ve euro geriledi. Dolar/TL 14.81'den alıcı bulurken Euro/TL ise 15. 73'ten satışa çıktı. Gram altın 900 seviyelerine çekilirken, Piyasa Uzmanı İslam Memiş'te yatırımcıyı uyardı. Memiş, emtia fiyatlarında yaşanan hızlı yükselişten dolayı yatırımcının panik olmaması gerektiğini ifade ederek şunları kaydetti:

"Bayram öncesi haftadayız. Emtia fiyatlarındaki hızlı yükselişlerde panik olmayın. Sabırla beklemenizi tavsiye etmiştim. Tuzak fiyatlama var. Yüksekten mal satıyorlar. Nisan ayı final ayıdır. Mayıs ayı ile birlikte küresel piyasaya odaklanacağız"

DOLARDAN UZAK DURUN!

Amerika Merkez Bankası'nın 4 Mayıs'ta alacağı faiz kararı herkesi tedirgin ederken, yatırımcı da bu faiz kararının piyasalara olan etkisini merak eder duruma geldi. Elinde altın ve dolar olanlar ise satış için uygun zamanı araştırmaya başladı. Altın almalı mıyım? Altın düşer mi? Dolar yeniden çıkar mı? gibi sorular son zamanlarda en çok merak edilen konular arasında yerini aldı. Her videosunda Mayıs ayına dikkat çeken Memiş ise Mayıs ayında dengelerin değişeceğine ve Temmuz ayında baskılanan doların yükselişe geçeceğini belirtti. Memiş, "Mayıs ayında ciddi kargaşa ile karşı karşıya kalacağız" diyerek "Temmuz ayında zirve seviyeleri göreceğiz. Ancak dolardan uzak durulmasını öneririm. Çünkü, dolar yükseldi yükseleceği kadar. Altın ve euro dipte alım fırsatıdır" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN