Bu Akaryakıt İndirimi Aracınızı Soğutmayacak! İşte Benzin ve Motorine Gelecek Dev İndirim

Bu Akaryakıt İndirimi Aracınızı Soğutmayacak! İşte Benzin ve Motorine Gelecek Dev İndirim

Siyasi gerilimlerden dolayı dünya çapında yaşanan petrol krizi devam ederken, son zamanlarda brent petrol fiyatları yumuşayan gerilimlerden dolayı düşüşe geçti. 110 dolar seviyesine çıkan brent petrolün varil fiyatı 104'lere kadar düştü. İstikrarsız bir şekilde devam eden petrol fiyatlarındaki düşüşün ise benzin ve motorine yansıp yansımayacağı merak konusu oldu. İşte akaryakıt fiyatlarına ilişkin yeni detaylar.

Rusya-Ukrayna savaşından dolayı yükselişe geçen Brent petrol fiyatları, krizin yumuşamasıyla tekrar düşüşe geçti. Düşüşe geçen brent petrol fiyatlarının ise indirim olarak pompalara yansıp yansımayacağı ise sürücüler tarafından en çok merak edilen konular arasında girdi. Peki brent petrolün düşüşü akaryakıt fiyatlarını etkileyecek mi? İşte herkesin merak ettiği o indirim iddiası.

kr.jpg

BRENT PETROLÜN DÜŞÜŞÜ SÜRÜCÜYÜ UMUTLANDIRDI

Dünya çapında Küresel krize dönen brent petrol fiyatları, 110 seviyelerinden 104 dolar seviyelerine kadar düştü. Bu durum, ülkemizdeki pompa fiyatlarında da indirim uygulanacağını beklentisini doğurdu. İşte, araç sahiplerinin merakla beklediği akaryakıt indirimine dair merak edilenler. Artış gösteren brent petrol fiyatları, tüm dünyada akaryakıt ürünlerine zam olarak yansıdı. Bu durumundan en çok etkilenen ülke ise Türkiye oldu. Petrole bağlı olarak zamlanan ya da indirim yaşanan akaryakıt fiyatları, düşüşe geçen petrol fiyatlarını da düşündürdü. Konuşulanlar arasında akaryakıt fiyatları düşecek iddiaları ise araç sahiplerini sevindirdi.120 dolar seviyelerini gören brent petrol, yaşanan gelişmelerin sonra 100 dolar seviyelerine kadar indi.

p.jpg

ARAÇ SÜRÜCÜLERİNİ SEVİNDİRECEK İNDİRİM

Son günlerde yaşanan gelişmeler, brent petrol fiyatlarının bir nebze de olsa düşmesine neden olmuştu. Dünyaca ünlü bir haber kanalının yayınladığı bilgilere göre ABD, ham petrol fiyatlarını yüzde 2 oranında düşürerek 100 doların altını test ederken küresel brent petrol fiyatları yüzde 3 oranında düşüş yaşayarak 104 dolar seviyelerini görmüştü. Yaşanan bu gelişmeler araç sahiplerini sevindirirken Türkiye'de ise ne zaman pompalara yansıyacağı merak konusu oldu. Uzmanlar, brent petrolde yaşanan düşüşle beraber benzin ve motorinin litre fiyatlarında 5 liralık bir indirim geleceğini söyledi. Milyonlarca araç sahibi ise benzin ve motorine gelecek 5 liralık indirimi beklemeye başladı.

İŞTE 27 NİSAN 2022 BENZİN VE MOTORİN LİTRE FİYATLARI

İstanbul'da motorin litre fiyatı 22.01 lira, Benzinin litresi ise ortalama 19 lira. Ankara'da motorin litre fiyatı ortalama 22.1 liradan satılırken, Benzinin litresi ise ortalama 19.11 liradan pompalara yansıyor.
İzmir'de ise motorin litre fiyatı 22.1 lira iken benzinin litresi ise ortalama 19.11 liradan işlem görüyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN