Elinde Altını Olanlar Yıkıma Hazırlıklı Olun! Piyasa Uzmanı Remzi Özdemir FED Belasının Yıkıcı Vuruşunu Anlattı

Elinde Altını Olanlar Yıkıma Hazırlıklı Olun! Piyasa Uzmanı Remzi Özdemir FED Belasının Yıkıcı Vuruşunu Anlattı

Altınla ilgili isabetli değerlendirmeler yapan Ekonomist ve Piyasa Uzmanı Remzi Özdemir, hızla düşen altın için çok ciddi uyarılarda bulundu. Altın son 10 gün içerisinde hızlı bir şekilde düşüşe geçmesi yatırımcıyı da korkutmaya başladı. Peki altın yükselişe geçecek mi? Altın satmak için en uygun tarih ne? İşte yatırımcıların merak ettiği soruların cevabı.

Altında yaşanan sert düşüş devam ederken, ekonomist ve piyasa uzmanlarından da tek tek açıklamalar gelmeye başladı. 930 seviyelerinden 898 seviyelerine kadar gerileyen gram altın korkutmaya devam ederken, dolar ise uzun zamandır devam ettiği sakinliğini bozdu ve hızla yükselişe geçti. Altının düşeceğini daha önce tahmin eden Piyasa Uzmanı Remzi Özdemir'den ise yatırımcı için kritik uyarılar geldi. İşte Piyasa Uzmanı Remzi Özdemir'in altın al-sat yapacaklar için önemli analizleri.

remzicik.jpg

"ALTIN PİYASASINA MERKEZ BANKALARI YÖN VERİYOR"

Merkez Bankası kararlarının Altın piyasasında önemli bir konumda olduğunu ifade eden Özdemir, altına yön veren gücün Merkez Bankaları olduğunu ifade etti. Bankaların altın satmaya başlamasından dolayı ons altında düşüş olduğunun altını çizen Özdemir, Amerika Merkez Bankası'nın (Fed) 5 Mayıs'ta alacağı faiz kararını da değerlendirdi. Fed'in faiz kararından sonra piyasalarda büyük değişimlerin olacağını söyleyen Özdemir şunları kaydetti:

"Altın için kalkıp ta Bağcılar'daki Güngören'deki kuyumcuya mikrofon uzatıyorlar. Altın ne olacak? Adam çıkıyor gram altın 2000 lira ons altın 3500 dolar olacak. Neye dayanarak söylüyorsun. Benim bu işteki kriterim dünyadaki dev merkez bankaları. Altına yön veren merkez bankalarıdır"

"MERKEZ BANKALARI ALTIN SATTI"

Merkez Bankasını için ironik bir açıklamada bulunan Özdemir "Merkez Bankası aptal mı Bağcılardaki kuyumcudan daha mı salak?" diyerek Fed'in bir bela olduğunu söyledi. Analiz yapmak için tekniğe gerek olmadığını belirten Özdemir, "Son olarak 2000 bin dolar sınırına geldiğinde yine başta Özbekistan Çin Almanya olmak üzere altın satmaya başladı. Merkez Bankası aptal mı bağcılardaki kuyumcudan daha mı salak? Madem yükselecek bunu niye satıyor? Bu kadar basit bir hesap. Tekniğine girmeye gerek yok. Fed belasını niye anlamıyorlar? Kafaları basmıyor günlük düşünüyorlar" dedi.

MAYIS'TA PİYASALAR ALT ÜST OLACAK

Özellikle Fed'in 3-4 Mayıs'a yapacağı faiz toplantısının deyim yerindeyse piyasaları tepeden tırnağa etkileyeceğini ifade etti. Fed gümbür gümbür geliyor diyen Özdemir, "Altını da vuracak, kriptoyu da vuracak borsaları da vuracak. Dolar endeksi hariç bütün piyasalar kan kırmızısı. Neden Fed'ten dolayı. Ayın beşinde bayram tatilinde olacağız. Kısmen korunmuş olacağız. Belki de darbe gelmeyecek darbe gecikmeli gelecek." diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN