Altın Yatırımcıları Hemen Döviz Bürolarına Koşun! İşte Tunç Şatıroğlu'ndan Altın İçin Önemli Uyarı

Altın Yatırımcıları Hemen Döviz Bürolarına Koşun! İşte Tunç Şatıroğlu'ndan Altın İçin Önemli Uyarı

Altın ve Para piyasası üzerine hemen hemen her gün değerlendirmelerde bulunan Piyasa Uzmanı Tunç Şatıroğlu, altında yaşanan sert düşüş hakkında önemli önerilerde bulundu. Gram altının 898 seviyelerine kadar düşmesi alım fırsatımı yarattı? Altın tekrardan yükselecek mi? gibi soruları yayınında cevaplayan Şatıroğlu, altın için alım tarihini değerlendirdi. İşte Şatıroğlu'ndan piyasalara dair önemli ayrıntılar.

Son 10 gün içerisinde 930 seviyelerinden 898 TL'ye kadar düşen gram altın düşüşünü devam ettiriyor. Dolar kuru ise kabuğunu kırdı ve yükseliş aşamasına geçti. Peki altında yaşanan bu düşüş devam edecek mi? Yatırımcı altınını satmalı mı? İşte bunların cevaplarını Altın ve Para Piyasası Analisti Tunç Şatıroğlu cevapladı. Youtube kanalından piyasalara yönelik analizler yapan Tunç Şatıroğlu, altın yatırımcısı için uygun al-sat tarihini verdi. İşte Şatıroğlu'nun o açıklamaları.

gram-001.jpg

PİYASALARDAKİ HAREKETLİLİK NE ANLAMA GELİYOR?

Amerika Merkez Bankası'nın (FED) alacağı faiz kararını dört gözle bekleyen piyasa ve yatırımcılar çıkacak olan faiz kararının piyasaları nasıl etkileyeceğini merak etmeye başladı. Ekonomistler ve piyasa uzmanları ise Mayıs ayında tüm emtiaların yükselişe geçeceğini ve Temmuz ayında ise bunun tüm piyasaları derinden etkileyeceği kanısında. Hatta Piyasa Uzmanı Selçuk Geçer ise Temmuz ayında stagflasyona dikkat çekiyor. Tunç Şatıroğlu ise düşüşe geçen altın için yatırımcıya "alın" mesajı verdi.

ALTIN İÇİN "ALIN" MESAJI

Altın için alım tarihini veren Şatıroğlu, bu dönemlerde alının alınmasının uygun olduğunu söyledi. Uzun vadeli yatırımcı olmak isteyenler için altının düşüşün fırsat olduğunu belirten Şatıroğlu şunları kaydetti:

"Altın fiyatı için uzun vadeli yatırımcı olmak istiyorsanız şu an alım için uygun bir seviyede. Ons veya gram altın almak için bu seviyeleri iyi bir yerdir. Bu seviyelerden de geri çekilebilir. Henüz yükseliş için bir sinyal görmüyoruz. Altın fiyatlarının önümüzdeki haftalarda yükselişe geçeceğini düşünüyorum."

GÜMÜŞÜN YÜKSELMESİ ALTINA MI BAĞLI?

Öte yandan diğer emtia araçlarına da değinen Şatıroğlu, altın ve gümüş arasındaki ilişkiye dikkat çekti. Şatıroğlu, "Altın yükselirse gümüş de yükselir.” ifadelerini kullandı. Dolar kurunun 14'te sabitlenmesinin baskılamadan kaynaklığı olduğunu geçtiğimiz yayınlarda ifade eden Şatıroğlu, "Önümüzdeki günlerde piyasaların toparlanmasını bekliyoruz. Yurt içinde de dolar fiyatının 21 TL’ye yükseleceğini tahmin ediyoruz. Buna bağlı olarak gram altın da yükselecektir." ifadelerini kullanmıştı. Dolar ise 14 seviyesindeki sabit tutumunu kırıp yükselişe geçti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN