Bayramda Kimse Arabaya Binemeyecek! Benzine Yüksek Zam Kontak Kapattıracak!İşte 29 Nisan Benzin, Mazot LPG Fiyatları

Bayramda Kimse Arabaya Binemeyecek! Benzine Yüksek Zam Kontak Kapattıracak!İşte 29 Nisan Benzin, Mazot LPG Fiyatları

Bayrama günler kala tatil planı yapacaklar için kötü bir haber geldi. Brent petrol fiyatlarının yukarı yönlü hareketi akaryakıt fiyatlarını etkilemeye başladı. Dolar kuruna bağlı olarak yükselen petrol fiyatları benzin ve motorine zam olarak geri döndü. Benzine ise 30 Nisan 2022 tarihinde dudak uçuklatan bir zam geliyor.

Dünyada baş gösteren küresel petrol krizinde tansiyon düşmüyor. Rusya-Ukrayna savaşının petrolde krize neden olmasından sonra dolarda petrolü vurmaya başladı. Bayram için hazırlıklar yapan tatilciler ise bu haberden sonra kara kara düşünecek. Brent petrol fiyatlarının yukarı yönlü devam etmesinden dolayı benzin ve motorin zamlanırken, 30 Nisan'da benzine gelecek olan zam ise kontak kapattıracak cinsten. İşte benzine gelecek zam sonrası akaryakıttaki son güncel fiyatlar.

BRENT PETROL AKARYAKIT FİYATLARINI VURUYOR

104 seviyelerinden tekrar yükselişe geçen Brent petrol dünya ülkelerini etkilemeye devam ediyor. 2022 yılının başından beri zamlanan akaryakıta yine zam geliyor. 30 Nisan tarihinde pompalara yansıyacak olan zam benzincileri derinden etkileyecek. Petrol fiyatlarına bağlı olarak fiyatlanan akaryakıtta ibre bir türlü aşağı inmedi.

1439372.jpg

Geçtiğimiz günlerde petrolde yaşanan 4 dolarlık iniş sürücüde indirim beklentisi yaşatırken, bu beklentinin yerini zam aldı. 110 seviyelerine dayanan brent petrolün yükselişi benzin fiyatlarını etkiledi. Son zamlardan sonra motorinin litresi 22 liraya çıkarken benzinde 19 liraya çıktı. Sürücü petroldeki düşüşü indirim olarak beklerken, indirim gelmedi. Doların 14 seviyesinden tekrar atak yapması petrolün fiyatını yükseltti. Petrole bağlı olarak akaryakıt fiyatları da yukarı doğru çıkmaya başladı.

BENZİNE DEV ZAM GELİYOR

Vatandaş Ramazan bayramı için yaptığı planları ise bir kenara bırakacağa benziyor. Brent petrol yükselişe devam edecek mi? Benzin ve motorine indirim gelecek mi? Dolar kuru akaryakıt fiyatlarını yükseltecek mi? gibi sorular da en çok merak edilenler arasına girdi. Sektör kaynaklarından edinilen bilgiye göre 1 liralık indirim bekleyen araç sürücüleri, 30 Nisan'da benzini zamlı olarak alacak.30 Nisan 2022 tarihinde gece yarısı güncellenecek olan akaryakıt fiyatları son zamlardan sonra 21 seviyelerine çıkacak. 85 kuruş gelecek olan benzin zammının 1 lira 22 kuruş olduğu belirtildi. Yani benzinin litre fiyatı artık 21 liraya yaklaşacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN