LGS ne zaman, başvuru tarihi belli oldu mu?

2021 LGS ertelenecek mi, merak konusu oldu. Zira, Türk Eğitim-Sen'in, koronavirüs salgın hastalığı nedeniyle uzaktan eğitime devam eden öğrencilerin yeterli düzeyde sınav konularını çalışamadığı gerekçesiyle sınavların ertelenmesi talebinde bulundu.

8. sınıf öğrencilerinin liselere geçiş aşamasında katılım sağladığı Liselere Geçiş Sınavı'nın (LGS) akıbeti, veliler ve öğretmenler tarafından yakından takip ediliyor. LGS başvuru kılavuzu için gözler Milli Eğitim Bakanlığı'na çevrildi.

LGS SINAVI NE ZAMAN 2021?

Milli Eğitim Bakanlığı, liselere geçişte uygulanan LGS kapsamındaki merkezi sınavın 6 Haziran 2021 Pazar günü gerçekleştirileceğini duyurdu.

LGS BAŞVURULARI NE ZAMAN YAPILACAK?

LGS 2021 başvuru tarihleri henüz açıklanmadı. Geçtiğimiz yılda başvurular elektronik olarak yapılmıştı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk geçtiğimiz yıl Twitter hesabından, "7 Haziran 2020 LGS'nin başvurularını otomatik olarak yapacağız. Koronavirüs önlemleri çerçevesinde başvuru işlemlerinin uzaktan yapılabilmesi için gerekli altyapıyı hazırladık. Sınav kılavuzunu geçen yıl olduğu gibi 3 Nisan'da yayımlayacağız. Her şey planlanıyor ve yapılıyor" ifadelerini kullanmıştı.

Bu yıl da başvuruların geçtiğimiz yıl olduğu gibi otomatik olarak yapılması bekleniyor. 

2021 LGS ERTELENECEK Mİ?

Lise ve üniversite yerleştirme sınavlarına hazırlanan 8. ve 12. sınıf öğrencilerinin 1 Mart'ta yüz yüze eğitime başlayacağını belirten ürk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, LGS ve YKS sınavlarının ertelenmesi çağrısında bulundu.

Geylan şunları söyledi:

"Öğrencilerimizin aylardır maruz kaldıkları öğrenme kayıplarının telafi edilmesi için imkanımız olacak. Öğrencilerimizin bu imkandan azami derecede faydalanabilmesi için MEB'e çağrıda bulunuyor ve 2021-2022 eğitim öğretim yılı takvimini aksatmayacak şekilde sınavların olabildiğince geç tarihte yapılmasını sağlamasını bekliyoruz."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

EBA öğretmen seminer programı belli oldu
TRT EBA TV 8 Şubat Pazartesi ders programı (İlkokul, ortaokul, lise ders tekrarları)
Bakan Selçuk süreci anlattı: Öğretmenlere aşı planlaması

Güncel Haberleri