EBA öğretmen seminer programı belli oldu

EBA öğretmen seminer programı belli oldu

Öğretmenlerin seminerleri Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden düzenlenecek. 8-12 Şubat 2021 günleri arasında yapılacak seminer çalışmalarında öğretmenlere günlük olarak 3 ek ders saati ücret ödenecek. İşte program...

Okullarda yarı yıl tatili öğrenciler için bir hafta daha devam ederken, öğretmenler için tatil sona erdi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın düzenleyeceği öğretmen seminer çalışmaları, Eğitim Bilişim Ağı (EBA) aracılığıyla uzaktan gerçekleştirilecek.

2021 ÖĞRETMEN SEMİNERLERİ NE ZAMAN?

Milyonlarca öğrenci 15 Şubat 2021'de yüz yüze ve uzaktan olarak eğitimlerine başlayacak. Fakat Milli Eğitim bakanlığı bünyesinde görev yapan öğretmenler, 8-12 Şubat 2021 günleri arasında seminer çalışmalarına başlayacak.

Okul öncesi, ilköğretim, ortaöğretim, hayat boyu öğrenme kurumlarında görevli yönetici ve öğretmenlerin bireysel, mesleki, alana yönelik bilgi ve becerilerinin artırılması, eğitim ve öğretim süreçlerinde karşılaşılan problemlerin çözümüne yönelik yeni becerilerin kazandırılması, öğrenci, veli ve çevre ile etkileşimlerinin geliştirilmesi amacıyla Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğünce mesleki çalışma programı düzenlenecek.

EBA ÖĞRETMEN GİRİŞİ

806x378-ebagovtr-eba-seminer-canli-yayin-izle-2020-meb-eba-ogretmen-girisi-nasil-yapilir-1592809473581-08022021161276928524a6d73e.webp

ÖĞRETMEN SEMİNERİNDE NELER VAR?

seminer çalışmalarının ilk gününde öğretmenler EBA üzerinden Öğretmen Yetiştirme Genel Müdürü Adnan Boyacı ve ardından Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un konuşmasını dinleyecek. Daha sonra öğretmenler görev yaptıkları okullarında uzaktan yapılacak olan toplantıya katılıp, uzaktan eğitimin değerlendirmesini yapacak. 5 gün boyunca sürecek olan seminer çalışmalarında öğretmenlere günlük olarak 3 ek ders saati ücret ödenecek.

ÖĞRETMEN SEMİNER PROGRAMI 2021

İl ve ilçe milli eğitim müdürlükleri, genel müdürlük tarafından gönderilen çerçeve programı gözeterek yerel ihtiyaçlara göre aşağıdaki başlıklar ve benzeri konularda il ve ilçe bazında çevrim içi mesleki çalışma faaliyetinde bulunabilecek. Bunlar;

* Bütün eğitim kademelerinde özel eğitim uygulamaları (özel eğitim sınıfları, evde eğitim, destek eğitim odası, kaynaştırma eğitimi, otizm vb.)

* Uzaktan eğitim süreçlerinde tasarım ve yönetim becerilerinin geliştirilmesi

* Kapsayıcı eğitim bağlamında okul yöneticilerinin mesleki becerilerinin gelişimi eğitimi

* Kapsayıcı eğitim bağlamında okul öncesi ve sınıf öğretmenlerinin rehberlik becerilerinin geliştirilmesi eğitimi

* Yazılım geliştirme uygulamaları eğitimi

* Eğitimde inovasyon için tasarım odaklı düşünme

* Bilgi işlemsel ve algoritmik düşünme uygulamaları eğitimi

* Okulda ilk yardım eğitimi

* Okul tabanlı afet eğitimi

* Masal anlatıcılığı eğitimi

* Türkçenin kullanımı ve diksiyon eğitimi

* Köy okullarında birleştirilmiş sınıflarda görev yapan öğretmenlere mesleki gelişim eğitimi

* Öğretmenlik meslek etiği eğitimi

* Okul-aile iş birliği eğitimi

* Sanal müze eğitimi etkinlikleri

* Zeka oyunları uygulamaları eğitimi

* Kariyer rehberliği (meslek seçimi, sınav sistemi vb.) eğitimi

* Robotik ve kodlama eğitimi

* Öğrencilere çevre bilinci kazandırma eğitimi

* Şiddetin nedenleri ve şiddete karşı alınabilecek önlemler

* Okul ve çevre güvenliği eğitimi

* Değerler eğitimi

* Kaynaştırma eğitimi

* Bireyselleştirilmiş eğitim programları

* İşletmelerde mesleki eğitim, staj veya yoğunlaştırılmış eğitim uygulamaları

ÖĞRETMEN SEMİRLERİ CANLI YAYIN

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN