Türkiye'de hangi okullarda Korece öğretilecek? MEB'den sürpriz işbirliği

Türkiye'de hangi okullarda Korece öğretilecek? MEB'den sürpriz işbirliği

Okullarda Korece dersleri ne zaman başlayacak, merak konusu oldu. Ülkemizde Güney Kore dizileri izleyen, şarkıları dinleyenlere sevindiren haber, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan geldi. İşte detaylar...

Türkiye'deki devlet okullarında Korece, Güney Kore'deki okullarda ise ise Türkçe öğretilecek. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un sosyal medyadan yaptığı paylaşım, Güney Kore kültürüyle ilgilenen öğrencileri heyecanlandırdı. Bakan Selçuk ile Güney Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Won Ik Lee arasında yapılan görüşmede, Korece ve Türkçenin iki ülkede de öğretilmesine yönelik çalışmaları kapsayan eğitim işbirliklerinin masaya yatırıldığını belirtti.

TÜRKİYE'DE HANGİ OKULLARDA KORECE ÖĞRETİLECEK?

Güney Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği görevine atanan Won Ik Lee Milli Eğitim Bakanlığına ziyarette bulundu. Görüşme sonrasında açıklama yapan Bakan Selçuk, "Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği görevine atanan Sayın Won Ik Lee Bakanlığımızı ziyaret etti. Korece ve Türkçenin ülkelerimizde öğretilmesine yönelik çalışmaları da kapsayan eğitim işbirliklerimizi ele aldık. Bu vesileyle kendilerine tekrar başarılar diliyorum" dedi.

2021-02-04-201054.jpg

OKULLARDA KORECE NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Türkiye'de Korece dili, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda öğretilmeye başlanacak. Korece dilinin, lise müfredatında yer alması öngörülüyor. Fakat derslerin ne zaman başlayacağı henüz belli değil. Ziya Selçuk'un önümüzdeki günlerde detayları paylaşması bekleniyor.

OKULLARDA ÖĞRETİLEN YABANCI DİLLER

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından daha önce yapılan açıklamada, "Okullarda hangi dillerin zorunlu yabancı dil olarak okutulacağı Bakanlar Kurulu Kararı ile belirlenir. Bakanlar Kurulu Kararı 9 dil belirledi ve Arapça da bunlardan biri. Japonca, İngilizce, Almanca, Çince, Rusça... Bu diller daha da arttırılabilir. Şu anda aileler ve öğrencilerimiz çoğunlukla İngilizce'yi seçiyorlar" denildi.

Milli Eğitim Bakanlığı, okullarda öğretilebilecek yabancı dillere yenilerini ekledi. Buna göre, okullarda Farsça, Korece, Urduca, Bulgarca ve Ukraynaca dillerinin eğitim ve öğretiminin yapılması kararlaştırıldı.

hello-in-korean-1024x640-1-jpg-001.webp

KORECE NASIL BİR DİL, HANGİ ÜLKELERDE KONUŞULUYOR?

Korece, Kore yarımadasında ve komşusu Çin'e bağlı Yanbian Kore Özerk İli'nde yaygın olarak kullanılan bir dildir. Hem Kuzey Kore hem de Güney Kore'nin resmi dilidir. Dil, hece alfabesi olan Hangıl veya Çince karakterler olan Hanja ile yazılabilir.

Dünyada eski SSCB, Avustralya, ABD, Kanada, Brezilya, Japonya ve Filipinler'deki göçmen komünitelerle birlikte toplam 78 milyon Koreli vardır.

Koreliler tarih boyunca Hanja adını verdikleri Çince yazı karakterlerini kullanmıştır. Günümüzde ise ağzın ve dilin aldığı şekle göre karakterize edilen Kore alfabesi Hangul kullanılmaktadır. Güney Kore'de çocuklara hâlen 1800 adet Çince karakter öğretilmektedir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (97)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
97 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN